Какво ако се събудите една сутрин и решите да спрете да се самокритикувате? Вместо, гледайки в огледалото и мислейки „лице, което само майка може да обича”, вие можете да си кажете „здравей, красота.” Когато се обличате за деня можете да изберете дрехи, които да ви накарат да се чувствате като суперзвезда, вместо дрехи, които прикриват тялото ви. Можете да смесите някакъв греховно вкусен черен шоколад във вашата овесена каша и да добавите щипка канела, вместо да се тъпчете със същата стара, отегчителна „губеща тегло” закуска. Може би ще се усмихнете на другите шофьори по пътя си към работа, вместо да ругаете или да изразявате някакви видове не – йога мудри (Йога мудрите са жестове с ръце, които позволяват потока на енергията да преминава по специален начин през тялото, така както при молитва или Анджали мудра с длани, събрани пред сърдечния център).

Какво ако преместите своята йога постелка най-отпред в групата, вместо да се скривате в задния ъгъл незабелязвани? Може би днес можете да си направите комплимент върху способността си да задържите Войн ІІІ малко повече от нормалното. Може би дори ще си кажете „благодаря” за днешното посещение на йога, докато се наслаждавате на някои блажени моменти в поза Шавасана (поза за релаксация).

warrior3

Нещата, които казвате на себе си и начините, по които се третирате са от най-съществено значение. Ние чуваме и вярваме в нашите мисли и действаме спрямо тях. Когато осъждаме себе си, ние позволяваме на другите да правят същото. Когато третираме себе си с любов, естествено е, че ще третираме и останалите с любов. И магически, според Законът за Привличането, другите също ще ни отвръщат с любов.

По-долу ще откриете няколко начина, които могат да ви помогнат да се освободите от самокритиката и да се обичате повече.

1. Обгърнете се с одеялото на любовта. Това може да звучи малко странно, но любовта наистина идва отвътре. Седнете или легнете спокойно, релаксирайте или медитирайте  и позволете на ума и сърцето ви да се отпуснат, за да си представите, че сте напълно погълнати от меко, уютно, топло одеяло. Одеялото ви изпълва с любов и в същото време позволява на всички неща, които не обичате в себе си или извън вас да бъдат освободени с лекота.

2. Носете кристален син топаз. Може да решите да носите пръстен или колие с висулка, или скъпоценен камък в джоба си през деня. Синият топаз е връзката с гърлената чакра, центърът, който ни позволява да общуваме със света. Започнете да общувате положително с любяща истина за себе си.

3. Хванете и отстранете себе си. Когато чуете да съдите себе си или другите или да мислите негативно, осъзнайте се и обърнете твърденията. Помислете за себе си: Аз съм красива. Аз съм обичана. Аз съм уверена. Аз съм.

От Шери Симпсън*  – www.sherrisimpson.ca

*Шери Симпсън е масажист, йога терапевт и йога инструктор в Лондон, Онтарио. Тя вярва, че израстването и обучението е от полза за нея самата и клиентите й. Тя чувства, че ние като хора имаме силата да лекуваме себе си, но просто се нуждаем от малко побутване в правилната посока.

Източник: http://www.myyogaonline.com/healthy-living/personal-development/you-are-beautiful-3-ways-to-release-self-judgement/