Скъпи йога приятели,
каним Ви да се присъедините в древните ритуални практики
108 Surya Namaskar & OM Healing Meditation
на 17 март (неделя) от 11:00 до 14:00 часа
в Пловдивски Културен Институт

В традицията на свещеното число и най-древната виняса практика Сурия Намаскар ще се подготвим за Новото Начало, затварянето на един цикъл и навлизането в Нов природен цикъл.  Броени дни преди пролетното равноденствие ще обновим телата си и ще се потопим в необятния океан на душата си.  Живеем в свят на контрасти, илюзии и очаквания, но йога ни връща в спокойния свят на единението и любовта. Йога е среща със самите нас – тихо припомняне, опознаване, изучаване и анализиране със сърцето, а не с ума. Йога е среща с огромния енергиен и творчески заряд, който всеки от нас притежава.

🕉☀ Ommmmm Suryaya Namaha ☀🕉

Намаскар идва от санскритската дума „намас“, което означава „да се поклоним“, „да приемем“.  Слънчевият поздрав е динамична медитация, молитва,  чрез която се покланяме и благославяме Слънцето  (Сурия), съзиданието,  Земята и всички живи същества.

Ще си позволим да бъдем  водени от собствения си дъх и да се наслаждаваме на спокойно и дълбоко отпускане в движение, емоционално и физическо детоксикиране, психическо обновяване. Концентрираният ум ще ни отведе по пътя към себеоткриване, творческо вдъхновение и трансформация.

В този ритуал ще вплетем своята чувственост, наблюдение, приемане, благодарност, спокойствие, решителност, усилие, постоянство, дисциплина, любов, радост, надежда, истина и  символично ще се поклоним на живота, който тече през нас, за да се  разтворим за всичко Ново, което се разгръща пред нас.
Нека с тази практика  поканим Слънцето да заблести в нашето фино духовно сърце и да изпълни сетивата ни със светлина, радост, изобилие и сладост, за да се влеем обновени и вдъхновени в естествения ритъм на Пролетта!

Ползи:
Динамичната последователност стимулира всички вътрешни органи.
Стимулира еластичността на ставите и  гръбначния стълб
Активира енергийния обмен в цялото тяло
Детоксикира тялото
Укрепва мускулите на тялото
Освобождава умственото напрежение

Чрез медитативната практика с мантрата ОМ  ще се потопим в лечебно и дълбоко трансформиращо преживяване. Във вибрацията на най-универсалният звук (Аум, ОМ, Амен, Амин) има толкова много хармония, мир и благословия. ОМ е звукът на Слънцето, звукът на светлината, на Вселената, на Сътворението, на утвърждението и въздигането на душата. Когато напяваме мантрата,  звукът резонира в цялото тяло и така достига до центъра на самото съществуване – Атман или душата.
Заедно ще създадем мощна вибрационна вълна, която ни синхронизира с космическата вибрация  и чистото съзнание се издига над Егото, за да се изяви духовният ни импулс за единство с всеки и всичко съществуващо.

Защо 108 пъти?
Числото 108 се възприема като свещено и се среща в математиката, естествените науки, метафизиката и философията. Затваря цикли, отваря нов цикъл, свързва Земята с Луната и Слънцето.
108 прелива през Вселената –  обединява минало, настояще и бъдеще.
108 енергийни канала водят към сърдечната чакра.
Аюрведа разпознава 108 свещени точки върху човешкото тяло, които свързват физическата, духовната и емоционалната страна на всеки човек.
Още примери можете да откриете на Свещеното число 108

Препоръки:
Класът е подходящ за всички нива на практикуващи.
Бъдете с удобно облекло и бутилка вода
Можете да си носите лична постелка и одеалце
За олтара на практиката (по избор) – цветя, лека храна, символи, любими предмети …

Водещ:
Марияна е сертифициран преподавател по Хатха йога, Виняса флоу, Ин йога, Йога за деца, Йога терапия, Медитация.  Личните й търсения през годините я отвеждат до Индия, Бали, Германия, Англия, Холандия, Ирландия и др., където среща различни учители и стилове, участва в редица тренинги и обучения, фестивали.
От 2013 година се обучава в Shiva Rea’s Samudra Global School of Living Yoga като преминава различни нива и степени от стила Прана Виняса Флоу йога.
С фин усет, добронамереност и отговорност съчетава знания и лична опитност, изгражда интегрален подход в практиките си и стимулира към преоткриване, трансформация, дълбоко откровение и вдъхновено пътуване към най-дълбоките кътчета на душата.
Допълнителна информация: http://change-life.eu/

Такса участие: 30 лв.
Само с предварително записване на 0884 777050 – Рецепция ПКИ, на лично съобщение във FB Page – Пловдивски Културен Институтт или Change your life with Mariyana или на мейл event@pki.bg. Участието Ви се гарантира с минимално капаро – 10 лв.

Последвайте събитието във Фейсбук на:  108 Surya Namaskar & OM Healing Meditation

🕉☀ Ommmmm Suryaya Namaha ☀🕉

logo (1)

Място на провеждане:
ул. Иван Перпелиев № 5 
Пловдивски Културен Институт
За информация: 032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция ПКИ
Facebook: Пловдивски Културен Институт

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града!