Mariana

Марияна Стракова –  йога преподавател, води класове по Хатха йога, Виняса Флоу йога, Ин йога, медитации, практики и семинари за личностно развитие, самопознание, мотивация и здравословен начин на живот, провежда тематични ваканции и ритрийти в България и чужбина.

Марияна практикува йога от 2005 година, преминава през различни обучения в България, Индия, Германия, Бали и др. където среща едни от най-добрите йога учители по света и в Европа, между които Сандра Атман, Адри Кайзер, Христинe Мей, Беате Тширх, Мишелин Бери, Саймън Лоу, Сиана Шерман, Кристи Кристенсен, Джанет Стоун,  Сесил Рубо, Селест Перейра и др. Сертифициран йога преподавател, носи знанието и финия усет в класовете и уъркшопите си да съчетава различни знания, школи и личен опит с терапевтични методи, психология, астрология, рейки, НЛП, ТЕС, ароматерапия, кристалотерапия и др. Води класове по хатха йога, прана виняса флоу йога, ин йога, медитации.
Ментор и ценител на човешката душа, вдъхновител за позитивна промяна и неуморен търсач на доброто във всеки и във всичко. Чрез срещите на постелката, провеждане на различни практични семинари, лекции, медитации и участия в редица фестивали, форуми, дискусии мотивира все повече хора да поемат контрола над живота си, да вярват в себе си и мечтите си, да творят дните си и да живеят здрави, хармонични и щастливи.

Автор и създател на Център „Промяна“ и сайта „Промени живота си“.

Maria

Мария Папаянопол – йога преподавател, води класове по хатха йога, йога за деца, йога за деца и родители, йога за бременни жени.

Първата ми близка среща с йога беше през 2011 година, когато пътищата ме отведоха до часовете по йога. По същото време започнах да посещавам и класовете по детска йога заедно с дъщеря ми. Там открих един нов свят, свят на безкрайно забавление и общуване с децата по съвсем различен начин.
Но всичко, което се случва в студиото по йога няма смисъл, ако не вдъхновява към промяна на всички нива от битието ни. При мен вдъхновението дойде с такава сила, че преходът се оказа гиганстки – от офис служител до инструктор по йога за деца.
Дори не бих казала, че аз уча децата. Те ми показват как животът може да се превърне в забавна игра, към която да подхождаме с откривателски дух.
Интересът ми към йога ме отведе и до Индия където имах възможността да посетя Веданта Академия на Свами Партхасаратхи и Кайвалядхама Йога Институт, чийто ръководител е Свами Махешананда. Пътуване, срещи и знания, които завинаги ще останат в сърцето ми.

AneliaNencheva2Анелия Ненчева – регистриран йога инструктор към Йога Алианс, RYT 200, с диплома от Yoga Works™ NY, САЩ, завършила обучение за йога учители в Свами Вивекананда Йога Университет (S-VYASA)  – Бангалор, Индия  

Пленена от идеите на йога, Анелия ги изучава още от детството. С физическите практики се занимава повече от 10 години, а започва да преподава през 2009 г.

Докато живее и работи в чужбина, тя дълги години ежедневно общува с представители на родината на йога – Индия. Това й дава възможност да наблюдава практическото приложение на принципите на йога, интегрирани във всяка сфера на съвременната ни действителност.

Анелия искрено вярва, че йога може да помогне на всеки от нас да подобри качествено живота си, както и на обществото като цяло – да намали конфликтите и кризата в отношенията между хората и между човечеството и околната среда. Йога предлага много отговори за тези, които ги търсят.

Пътят към тях тръгва точно от там, където сме в дадения момент и като за начало можем да използваме телата си, за да напредваме по него. Работата с тялото ефикасно ни води не само към добро здраве, но и към постигане на по-високо ниво на осъзнатост. Йога практиките ни помагат да опознаем тялото си, да го усещаме пълно,  да открием връзката между мисълта, дъха, движението и онова състояние на вглъбеност и съзерцание, което евентуално ще ни доведе до абсолютен покой и усещане за блаженството.

Daniela

Даниела Георгиева – йога преподавател, води класове по интегрална йога, йога за бременни жени.

Даниела е карма санясин в традицията на Сатянанда йога, сертифициран инструктор по йога, член на „Йога клуба“ към БЙА, педагог. През 1999 г. става съучредител и член на УС на Сдружение „САТ (Съзнателна Активна Трансформация)“, имащо за основна цел разпространението на интегрална йога в гр. Пловдив и региона. През 2000 г. тя е един от основателите на „Център за бременни жени“ в гр. Пловдив и до 2006 г. е програмен директор и преподавател към него. От 2007 г. работи като йога инструктор, с приоритет развитието и провеждането на обучения „Йога за бременни жени“ и „Подготовка за раждане чрез йога“. Участник е в многобройни йога курсове, семинари и събития в България, Европа и Индия. Има публикации и медийни участия по теми, свързани с йога и йога за бременни жени.


Ivo_Velichkov_11Иво Величков – психотерапевт, води редовни класове за Работа с тялото и съзнанието, изнася лекции на редица форуми и фестивали, провежда курсове, семинари и тренировки в страната и в чужбина.

Автор на „Тайните на хипнозата“, издавана в България и в чужбина. Председател на Българска Асоциация по Хипноза. От 2006-та редовно посещава остров Бали, Индонезия, където се обучава при I Gusti Agung Ngurah Harta – Turah – основател на школата по вътрешни бойни изкуства Sandhi Murti. От същата година води редовни тренировки в школата и основава Санди Мурти България. Изучава вътрешни практики и при Lama Dodrup Dorje. От 2009-та започва заниманията си със Система и се обучава при майсторите Михаил Рябко, А. Андрейченков, А. Соловьов и други.


Ivo_DimИвайло Димитров (Спецназ) – води Даоистки практики, Багуа-джан, Тай-дзи

Почти 30 години се занимава ежедневно с бойни изкуства. Дългогодишен служител в СОБТ. В отряда на баретите, освен като командос-антитерорист, е бил и помощник-инструктор по „бойно-приложни техники“, както и постоянен участник в представителният отбор на СОБТ по „бойни изкуства“. Притежава майсторска степен по карате и богат практически опит.

В даоистката вътрешна практика е въведен от Цзе Кун – реализиран адепт от школата на „Деветте Небесни Наставника“ от Маошанската даоистка традиция.
В момента Ивайло е инструктор по Нин-джуцу, даоистки практики и бойни изкуства към международната организация INBI World.
Има инициации по Крия-йога на Бабаджи, по рейки и в „Присъствието на Архангел Михаил“.
Участвал в церемонии с „растения на силата“ в Амазонка и практически семинари, свързани с южно-американските, северно-американските и мезо-американските индиански племенни култури.
Завършва философия в СУ „Св. Климент Охридски”. Основният му интерес е насочен към съхраняването и развиването на истинската сила на човека. Занимава се активно с писане и превеждане.