Имаме удоволствието да Ви поканим
на Динамична танцова медитация
Уъркшоп с Мария Видева – Стоилова
4 ноември (събота) от 16:00 до 18:30 часа
в Пловдивски Културен Институт

Любовта към танца и необходимостта от изразяване на емоции посредством движение е древна сакрална практика, позната на нашите предци по цялото земно кълбо. От едноклетъчните до сложните структури на многоклетъчните – всичко се движи и танцува по свой уникален начин. Енергията танцува, квантите танцуват. Вселената вдишва и издишва живота в танц. Нищо не е статично, всичко в космоса е в процес на движение и промяна. Ние, хората, Homo Ludens („играещите“), също имаме този уникален дар, който може да инвокираме, да подхранваме и развиваме, за да ни помага и лекува.

Динамична танц медитация е групова практика – приключение за търсенето и намирането, самовъпросирането и самоосъзнаването… С нея празнуваме пулса на живота в потока на свободния танц. Себеизследваме се посредством пространството, телесните и емоционалните движения, звуците, ритъма и тишината. Преживяваме катарзис в няколко етапа. Водещият направлява процеса, но случващото се е изключително индивидуално. Никой не може да изтанцува нашия танц, да изрази нас самите, освен самите ние… и затова призоваваме силата си… Посредством телесната пластика и въздействието от музиката се изкарват физически, емоционални и умствени блокажи и проблеми. Практиката завършва в тишината и съзерцанието на вътрешното случване в полето на медитацията.

Динамична Танц Медитация е вдъхновена от медитативните йога и тантра практики в движение на Ошо и Шива Рей и танцтерапията на Габриел Рот.

 

Водещ: Мария Видева – Стоилова е виняса флоу йога и пилатес преподавател в Ананда йога студио, Пловдив, от 2011 г. Обича да работи и експериментира със звук, движение, дъх, форма и цвят. Организира и участва като преподавател в множество йога семинари, холистични семинари, уъркшопове за себеизследване, арт и музикални работилници за събуждане и развиване на „търсача“, „твореца“ и „лечителя“ във всеки човек.
Води практики по Динамична танц медитация от 2015 г.

Такса участие:
С предварително записване
20 лв. / 15 лв.за ученици, студенти, пенсионери
В деня на събитието
25 лв. / 20 лв.за ученици, студенти, пенсионери

ОТСТЪПКИ:
30 лв. доведи приятел / 25 лв.за ученици, студенти, пенсионери

Уточнения: Уъркшопът е отворен за всеки възрастен или тийнейджър.
Не е подходящ за деца.
Необходими са удобни леки дрехи и вода. Играем боси.
Можете да си носите лични постелки.
Бъдете поне 15 мин. по-рано в залата.

ХАРИ ОМ!

logo (1)Място на провеждане:
ул. Иван Перпелиев № 5 
Пловдивски Културен Институт
За информация: 032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция ПКИ