На 26 ноември (събота) от 13:00 часа в третото издание на Фестивала ни госутва Стела Сачи с представяне на темата  “Дхарма – предназначението на човешкия живот“ и със своето прекрасно Махенди ателие.

Stela1

Стела Христова – Сачи е педагог и обучител. Занимава се с изследвания в областта на Индийската култура, себепознание и йога. Стела активно разпространява знанието си за ведическата култура в цяла България. Стела е създател и водещ на серия от творчески ателиета, посветени на Индия: по красота и женственост, рисуване с къна, ведическа кухня. Преподава Индийска култура в Нов Български Университет.

Lotos_seaСтела ще представи една изключително вълнуваща тема – за предназначението на човешкия живот през погледа на индийската философия. 

Дхарма е висшия ред и закон, ръководещ Вселената. Следването на този ред ще ни помогне да сбъднем нашето предназначение, да разгърнем потенциала си и да постигнем истинско щастие.

Mahendi

По време на гостуването й ще може да се насладите на изключителния й талант в рисуването с къна. Рисуването с къна (махенди) е древно изкуство за декориране на тялото с естествени пигменти има силно здравословен ефект и подобрява биологичния ритъм на женското тяло. 

Интересно за Махенди още:
Изживяването Махенди
Махенди – изкуството на рисуване с къна
Махенди като мода или капан за любов

Очакваме ви да си подарим прекрасно време ЗАЕДНО!

logo (1) Място на провеждане:

Пловдив, ул. Иван Перпелиев № 5
Пловдивски Културен Институт
032/664433 или 0884 777 050