В Уикенд на ПРОМЯНАТА на 27.02. (събота) от 10:00 часа  Албена Симеонова ще сподели за Влиянието на мислите върху физическото ни тяло и Баховата терапия като уникално средство за лечение на всякакви физически и емоционални „.

Albena-Simeonova1

Албена Симеонова – детски психолог, семеен и бахов терапевт. „Вече повече от 11 години изследвам психологията в различните й направления и аспекти, опознавайки разнообразни методи и техники за справяне с психологически проблеми. Работила съм като фирмен консултант, водещ тренинг обучения, детски психолог, семеен терапевт, бахов терапевт, йога учител за деца. Занимавала съм се с когнитивна психология, позитивна психология, духовна психология, хипноза, регресия, бахова терапия, тотална биология….“

Цветотерапията е позната у нас и като Баховата терапия. Това е естествена, уникална лечебна система, разработена преди около 70 години от д-р Едуард Бах, английски лекар и хомеопат. Днес тя е широко разпространена в цял свят. Д-р Бах осъзнава, че негативните емоции (страх, гняв, омраза, нетърпение, ревност, несигурност и др.) са по-дълбоката причина за заболяванията на човека. Той открива 38 лечебни растения, които целят постигане на душевна хармония. Методът му е признат още през 1983 г. от Световната здравна организация, която е одобрила прилагането му. СЗО (Световната здравна организация) признава, че цветята влияят положително на човешката психика и засилват имунната система. Днес лечението на д-р Бах се използва в цял свят, защото е достъпно, евтино и без странични ефекти. To спокойно може да се съчетава с други медикаментозни или алтернативни методи на лечение.

BahTerapia