В Уикенд на ПРОМЯНАТА на 27.02 (събота) от 13:00 часа доц.д-р Мария Папазова ще ни представи лекцията си за „Витамин B12 – какво не знаем, причини и симптоми при дефицит”

Papazova

Доцент д-р Мария  Папазова, PhD, е неврофармаколог и специалист по интегративна медицина, член е на Нюйоркската Академия на науките.

В последните 15 години в съзвучие с формиращата се в световен план интегративна медицина се изгражда като холистичен лекар с индивидуален подход в лечението на пациента. Извън изследователската си работа в ИНБ на БАН работи за подобряването на здравословното състояние и социалната адаптация на деца с трайни множествени увреждания,  практикува и популяризира природните методи на лечение, изнася научнообразователни лекции, води холистични рубрики в БНР и Нова Телевизия,  изготвя индивидуални профилактични и оздравителни програми. Автор е на книгите „Ние и Зоната„, „Лечение и хранене при остеопороза„, „Лечение и хранене при високо кръвно налягане„.   

„Няма нелечими болести. Има нелечими хора.”, казва д-р Папазова и се опитва да учи пациентите си на ново отношение към изпитанията и болестта, чрез което да ги преодолеят

В лекцията си доц. д-р Папазова ще сподели информация и полезни съвети по тема, която се пренебрегва и често остава забравена в стремежа да спазваме диети и да постигнем идеална фигура. Витамин B12 има редица полезни качества – помага за синтеза на ДНК, подпомага кръвообразуването, участва в обмяната на веществата във всяка клетка, важен е за нормалното функциониране на мозъка и нервната система и предпазва нервната тъкан в процеса на стареене.

Как се получава недостиг на този витамин и какви са симптомите при неговия дефицит; как да преодолеем липсата – на тези и още интересни въпроси, доц. Д-р Мария Папазова ще даде отговор по време на Уикенд на Промяната.