В пролетното издание  Уикенд на Промяната на 19 март (неделя) от 11:30 часа
Милена Георгиева ще представи лекция на тема
„Фините обвивки на душата и великите енергии на творението“

Milena_Georg

Милена Георгиева е завършила обучение по Аюрведа в Аюрведичен Център София, д-р Антоанета Заркова;
Превежда на български състави на аюрведични продукти на първата и най-голяма Аюрведична компания в света – Байдянат, Индия;
Публикува статии за разпространение на Аюрведа, за билките, храните и подправките. Можете да откриете Фейсбук страницата Разпространение на Аюрведа с Милена Георгиева
Води лекции и семинари за разпространение на Аюрведа;
Член на Сдружение Аюрведа;
Практикува медитация на вътрешните Звук и Светлина по древната традиция на Учителите от Сант Мат – Пътят на светците. Превежда и редактира духовна литература на тема медитация, йога, карма, вегетарианско хранене и книги на учителя П. Дънов.
По образование е юрист.

Аюрведа е древна индийска медицинска система. За тази наука казват, че е „по-стара и от Христа, и от Буда“. Санскритската дума „аюр“ означава живот, а „веда“ – знание. Това обяснява значението на аюрведа – наука не просто за здравето, а наука за самия живот. Това е най-старата лечебна система в света, която има за цел чрез начина ни на живот и хранене да доведе до баланс на ментално и физическо ниво.
Аюрведа разглежда човека като сложна система от тяло, душа и жизнена енергия „прана“. А грижата за физическото тяло е начална степен за духовно усъвършенстване.

В Европа Аюрведа се разпространява като форма на алтернативна медицина. Тази практика е започната от Дейвид Фроли в Америка, развива се от Дийпак Чопра и други лекари с аюрведични познания. На Индийския субконтинент Аюрведа е основна лечебна система повече от 5000 години, наред с хомеопатията и модерната медицина на днешното време.
В основата на аюрведичното хранене стои разбирането, че всеки човек е роден с различно съчетание от три различни по рода си енергии, наречени доши – вата, питта и кафа.

В своята лекция на фестивала „Пролетно пробуждане“ Милена Георгиева ще разкрие знанието за Фините обвивки на душата – фините планове на творението вътре в нас самите. Защо имаме нужда от любов и толкова много други неща в този свят?

Ще научим още за великите енергии на творението – защо хората не се раждат еднакви и нито храненето, нито детоксикацията следва да са еднакви при различните хора. Как да се научим да разпознаваме тези енергии в тялото си и да не правим грешки с храненето и пречистващите програми, за да бъдем в ментален и физически баланс?                    

Очакваме ви да си подарим прекрасно време ЗАЕДНО!

logo (1) Място на провеждане:

Пловдив, ул. Иван Перпелиев № 5
Пловдивски Културен Институт
032/664433 или 0884 777 050