С радост Ви представяме в четвъртото издание Уикенд на Промяната – Пролетно пробуждане нутрициониста Елена Терзиева, която ни гостува с интересни и полезни теми:
на 18 март (събота) от 16:10 часа ще сподели за „Пролетната умора – мит или реалност. Как да се справим с нея?“
на 19 март (неделя) от 12:45 часа със специално внимание към бъдещите мами е лекцията „Особености на храненето по време на бременността и след нея“

Елена Терзиева е нутриционист с дългогодишен опит в областта на правилното хранене и здравословен начин на живот. Тя приема тази своя мисия, след като успява да реши с помощта на храните и натуралните био добавки редица свои здравословни проблеми. Наученото през годините тя обича да споделя и да разказва, а в последствие това става и нейна професия, завършвайки Canadian School of Natural Nutrition.
Нейните интереси обхващат не само физическата страна на здравословния живот – хранене, движение, дишане и прочистване, но и психо-емоционалния и духовен аспект на здравето. За нея човекът е многоизмерно същество и пътят към неговото здраве неизменно минава през всички нива на неговото съществувание.
След създаването на биомагазин, сайт за здравословен живот, медицински център и внос на храни в София, тя се насочва към град Бургас, където основава Холистичен Център ПОЗНАНИЕТО заедно със своя съпруг Тодор Христов. Понастоящем Елена Терзиева приема клиенти в кабинета си в холистичния център, както и провежда он-лайн консултации и изготвя Индивидуални програми за хранене и начин на живот.
Публикува ценна и полезна информация в сайта www.poznanieto.com , както и в личния си сайт: www.elenaterzieva.com
Майка на една дъщеря и очакваща своето второ дете, Елена Терзиева ще представи по време на Пролетния фестивал лекции на две актуални теми

На 18 март (събота) от 16:10 часа ще поговорим за „Пролетната умора – мит или реалност. Как да се справим с нея?“
Заедно с първите цветове на разпукващата Пролет се пробужда нашето усещане за красота, желание за живот и вдъхновение. За някои това са светли мигове на окриление, радост и любов, но за други Пролетта се свързва с тежест, пролетна умора, изтощение и липса на енергия. В този красив сезон може да настъпи не само спад в настроението, но и красотата ни да бъде засегната поради окапването на косата, чупливи нокти, нарушения по кожата и др.
Защо се случва така, че за някои пролетната умора е просто мит, а за други – неприятно състояние, на фона на пробуждащата се природа? Можем ли да бъдем винаги заредени с енергия, жизнени и здрави, независимо от сезоните? Как да се справим с явлението „пролетна умора“?
Как, защо и кога е подходящо да пречистим телата си – физическо, емоционално, метално и духовно?
Елена Терзиева ще ни отговори на тези  и други въпроси, зададени от вас.

В неделя (19 март) от 12:45 часа за бъдещите мами е темата на Елена – „Особености на храненето по време на бременността и след това“.
Бременната жена няма от къде да получи професионална и адекватна информация за това как най-добре да се погрижи за своето тяло, както и за развиващото се създание в нейната утроба. Информацията в интернет не винаги е достоверна, професионална и адекватна, а още по-малко– съобразена с индивидуалните нужди на всяка жена.
Липсата на подходяща информация и нездравословните навици може да доведат до натрупване на излишни килограми по време на бременността, анемия, дисбаланс на жлезите с вътрешна секреция, диабет и др.
Бременната, както и нейното бебе, се нуждаят не от повече калории, а от пълноценна храна в оптимални количества и подходящи натурални добавки. Нуждите от нутриенти по време на бременността значително се различават от обикновеното, затова и програмата на бременната ще бъде различна. След раждането, по време на възстановяването и кърменето, също се променят потребностите, а начинът на живот и хранене трябва да бъде съобразен, за да може да бъдем здрави и енергични майки и да отгледаме също така здрави и щастливи деца.
Елена Терзиева ще ни разкаже какви са принципите на здравословното хранене в този значим и изпълнен с трепети период от живота на жената.

Очакваме ви да си подарим прекрасно време ЗАЕДНО!

logo (1) Място на провеждане:

Пловдив, ул. Иван Перпелиев № 5
Пловдивски Културен Институт
032/664433 или 0884 777 050