По време на фестивала Пролетно пробуждане Ивайло Димитров (Спецназ) ще ни запознае с Даоистката философия
На 18 март от 12:30 часа ще представи Лекция на тема: Човешкото тяло като мини-модел на Вселената според даоистките майстори
На 19 март (неделя) от 13:30 часаПрактичен клас: Даоистка практика за осъзнаване, центриране и балансиране на тялото

Ивайло Димитров (Спецназ)   се занимава почти ежедневно от почти 30 години  с бойни изкуства. Дългогодишен служител в СОБТ. В отряда на баретите, освен като командос-антитерорист, е бил и помощник-инструктор по „бойно-приложни техники“, както и постоянен участник в представителният отбор на СОБТ по „бойни изкуства“. Притежава майсторска степен по карате и богат практически опит.
В даоистката вътрешна практика е въведен от Цзе Кун (Олег Черне) – реализиран адепт от школата на „Деветте Небесни Наставника“ от Маошанската даоистка традиция.
В момента Ивайло е инструктор по Нин-джуцу, даоистки практики и бойни изкуства към международната организация „INBI World“.
Има инициации по Крия-йога на Бабаджи, по рейки и в „Присъствието на Архангел Михаил“.
Участвал в церемонии с „растения на силата“ в Амазонка и практически семинари, свързани с южно-американските, северно-американските и мезо-американските индиански племенни култури.
Завършва философия в СУ „Св. Климент Охридски”. Основният му интерес е насочен към съхраняването и развиването на истинската сила на човека. Занимава се активно с писане и превеждане.

Едно от названията, които даоистките майстори използват за своите практики, е „Практически методи за пестене и развиване на жизнеността“.
Даоисткото учение разглежда човека като „мини-вселена“, вписана в Потока на Вечната Небесна Река (ДАО, Еволюиращата Вселена) и от тази позиция търси съответствията и взаимодействията между енергийните процеси в нас и около нас. Даоистката традиция е просъществувала няколко хиляди години и е донесла до наши дни изключително детайлни знания за човешкото тяло, съзнание и енергия, както и съответните начини те да бъдат поддържани в оптимална форма, като минимум, и да бъдат развити до следващо еволюционно ниво, като максимум.

Основни акценти в  Лекцията на 18 март (събота):
~ Защо даоистките майстори разглеждат човешкото тяло като мини-модел на Вселената.
~ Енергийна структура на човешкото тяло – осъзнаване на Три-единството в Едното.
~ Здраве, дълголетие и безсмъртие според даоистката концепция

 

Даоистките практики са дълбоко ефективни, като включват в себе си методи за развиване на концентрация, укрепване на вътрешните органи и системи, самолечение и самозащита, изчистване на съзнанието и развиване на фин вътрешен и външен баланс. Най-характерната им черта е техният плавен и последователен алгоритъм, който позволява на всеки човек, независимо от възрастта и физическата си кондиция, да извлече най-доброто за себе си. Другата им характерна черта е тяхната обща основа, изградена от основни универсални Принципи и Закони, които позволяват на практикуващият да се ориентира лесно дори и в множеството технически похвати, като открива „единството в многообразието“ и „многообразието в единството“…

Основни акценти в  Практическия клас на 19 март (неделя):
~ Осъзнаване и балансиране на Деветте Външни сфери на Единната Сфера (глава, гърди, корем, бедра, колене, стъпала, рамене, лакти, длани).
~ Осъзнаване и центриране на Петте Вътрешни съда (черен дроб, сърце, далак, бели дробове и бъбреци)“.

Не пропускайте срещата с Ивайло (Спецназ)– уникален водач в тази удивителна практика!

Очакваме ви да си подарим прекрасно време ЗАЕДНО!

logo (1) Място на провеждане:

Пловдив, ул. Иван Перпелиев № 5
Пловдивски Културен Институт
032/664433 или 0884 777 050