В „Сладостта на Прошката” на 18 юни от 13:00 часа ще ни потопи Марияна Стракова – идеолог и организатор на Формата „Уикенд на Промяната”

Mariana

Марияна Стракова е създател и автор на сайта „Промени живота си”, основател на Център „Промяна“ – Пловдив. Повече от 10 години практикува йога като преминава през редица обучения в България, Германия, Индия, Бали и др. Сертифициран йога преподавател, носи знанието и финия усет да съчетава различни знания, школи и личен опит от психология, астрология, рейки, НЛП, ТЕС, ароматерапия, кристалотерапия. Марияна изследва силата и сладостта на Прошката в собствения си живот и с радост споделя личния си опит в справянето с житейските й изпитания. Ментор и ценител на човешката душа, вдъхновител за позитивна промяна и неуморен търсач на доброто във всеки и във всичко. Чрез ежедневните срещи на постелката, организирането на практични семинари и участието в различни дискусии, фестивали и форуми, се опитва да вдъхнови повече хора да поемат контрола над живота си и да живеят здрави, хармонични и щастливи. Има издадени 2 диска с Релаксация за здрав и хармоничен живот и Медитация „Силата на моите желания“.

forgiveness

„Сладостта на Прошката” е практика за духа и тялото, чрез която разтваряме сърцето си, за да се освободим от болката, гнева и тъмнината и да се изпълним с лекота, свобода и светлина.
Често житейските ни проблеми, трудностите в общуването с другите или обтегнатите отношения с родители, любими хора, колеги, приятели, неуспешната професионална реализация са резултат от нежеланието ни да приемем нещо, което вече се е случило, да се разделим с негативен мисловен модел, ситуация или период, да освободим загнездилите се в нас блокиращи емоции и да дадем прошка на себе си и на тези, които волно или неволно са ни обидили, наранили или неразбрали.
Всяка негативна емоция понижава нашата енергия и води до блокажи на всички нива – във физически аспект и в житейски план. Изборът да застанем пред себе си и да признаем мислите и чувствата, чрез които се самонаказваме да живеем в гняв, страх, омраза, предразсъдъци и тъга е първата крачка. Да простим на себе си и другите изисква сила, мъдрост и вяра. Решението да простим ни прави свободни и отваря пространство за истински важните за нас неща. Силата да простим ни прави щастливи и удовлетворени.

„Прошката е като емоционален бутон за рестартиране, който ни позволява да си извлечем поука, а след това да продължим, без да вземем тази негативна емоция със себе си в по-нататъшното пътуване.” – Джо Витале

Животът може да се изживее като вълнуващо приключение, ако е изпълнен с прошка.
Тя е дълбоко личен акт и носи изцеляваща сила за тялото и душата ни, когато я осъзнаем.

Да си простим, да пречистим душите и телата си и да освободим пространство
за любов и изобилие в живота си!