В Уикенд на ПРОМЯНАТА на 18.06.(събота) от 12:30 до 14:00 часа практичен клас на тема „Родителството – среща на минало, настояще и бъдеще“ ще представи Милена Рангелова.

Milena Rangelova

Милена Рангелова – Психолог, Психодрама – терапевт, Психоаналитично ориентиран терапевт и Председател на Център за психологическо консултиране и психотерапия – Пловдив. Повече от 10 години води индивидуални и групови консултации. Преминала обучения по психодрама и краткосрочна терапия, а през последните 4 години е привлечена от психоаналитичната парадигма. От няколко месеца Милена провежда групи за подкрепа и развитие за майки с деца от 0 до 3 год. в Пловдивски Културен Институт.

„Работата ми в кабинет, както и като психолог към различни социални услуги в общността ме е срещнала с възрастни и деца от различни социални групи, етнос, пол и здравен статус. И това, което стои като усещане през цялото това време е, че независимо колко различни изглеждаме отвън, в себе си всички ние искаме едно и също: ДА СМЕ ЩАСТЛИВИ. Но щастието си има цена, а цената е да извървим пътя към себе си, да се намерим, да разберем истинските си желания, да развенчаем собствените си заблуди и да пренаредим пъзела отново. Да стигнем до истината за себе си! Само чрез нея можем да видим истината и на Другия. А както се казва и в Библията „И ще познаете истината и ще ви направи свободни.”, споделя Милена.

parents

Темата за Родителството има за цел да изследва различни аспекти на взаимоотношенията родител – дете. Колко близки и колко далечни могат да бъдат тези роли за всеки един от нас и в нас? По пътя на порастването си от деца до възрастни много често забравяме какво е да си дете и какви са били нашите родители. Какво сме харесвали или не одобрявали, а сега като родители доколко го повтаряме това? Колко пъти знаем вместо децата си какво искат или не искат, без да ги попитаме? …

Участието в уъркшопа ще даде възможност да попътуваме във времето, в нашето собствено време на минало, настояще и бъдеще. Ще даде отговори, но ще зададе и нови въпроси.

Уъркшопът ще е интерактивен и в него ще се използват техники от Психодрама, Социодрама и Социометрия.