Скъпи родители, ние вярваме, че искате най-доброто за своите деца и с радост ви каним да се срещнете на 19.06.(неделя) с Академия за ранно детско развитие, които ще ви представят
от 16:30 часа лекция за „Сензитивни периоди на развитие през ранното детство“,
а от 17:30 часа – Демо клас „Монтесори с мама“

Ivelina Stamenova

Ивелина Стаменова е собственик и създател на първия Център за Ранно детско развитие в Пловдив. По професия е специален педагог, магистър по Комуникативни нарушения, специализира Детска психология и Арт-терапия. 
Представител на KindyROO за град Пловдив, район Тракия и сертифициран KindyROO учител. Член на БАХ и хипнотерапевт.
Професионалните й интереси са насочени към ранното детство и възможностите за развитие и ранна интервенция през този период.
Майка е на две дъщери. 

 

kids_mam

Лекцията „Сензитивни периоди на развитие през ранното детство“ засяга ранното детство и сензитивните периоди на развитие през него, които са изключително важни за разгръщането на пълния детски потенциал и едно хармонично комплексно развитие, без усилия и напрежение. Ще се представи и една нова за Пловдив развиваща дейност за деца от 6-тия месец до 3-тата година, която включва и родителите.

Дейността се нарича “Монтесори с Мама” и представлява занятия за малките деца и техните родители, в които се проследяват именно сензитивните периоди на развитие през ранна детска възраст и на базата на тях, с помощта на опитни педагози родителите се учат как да играят и взаимодействат ефективно с децата си, така че да подпомогнат максимално тяхното комплексно и хармонично развитие. Заниманията се опират основно на базата на методите за обучение и възпитание на малки деца на Мария Монтесори, но включват и други полезни методи, като този на Глен Доман, Масару Ибука и др.

Akademi_kids

Не пропускайте демонстративния клас Монтесори с мама– Обучение и възпитание на деца от 6 месеца до 3 години по метода на Мария Монтесори
на 19.06.( неделя) от 17:30 часа!!!
Вход свободен за деца и родители!

Академия за ранно детско развитие провежда редовни класове за деца от 6 месеца до 3 години „Монтесори с мама“ в Пловдивски културен институт

„Попиващият ум на малкото дете намира това, което му е нужно в заобикалящата го среда. Попивайки намереното около себе си, то конструира съзнанието си стъпка по стъпка, докато се сдобие с памет, със силата да разбира и със способността да мисли.“ Мария Монтесори ( 1870 – 1952)

По време на това обучение, вие ще се срещнете със специално подготвена развиваща среда, където вашето дете е главно действащо лице и само избира “маршрута”, по който да върви.
Вашата функция е само насочваща и подкрепяща, но никога водеща! Водещо е винаги детето.

Децата от малки жадуват да бъдат независими и да правят свой собствен избор.
Подарете им един добър старт в живота!

  www.montesorigradina.bg