На 19 юни (неделя) от 12:30 часа с Алхимия на Нин-джуцу (Вътрешна енергетическа практика в обучението на нинджа) ще ни срещне Ивайло Димитров (Спецназ).

Ivo_Dim

Ивайло Димитров  (Спецназ) се занимава над 27 години с бойни изкуства. Бивш действащ служител на Специализираният Отряд за Борба с Тероризма. Срещата с Цзе Кун (гражданско име Олег Черне) – реализиран майстор на „даоистката алхимия“ от Маошанската Школа на Чистия Път му помага да открие най-адекватният начин за развиване на съзнанието, тялото и енергията си. Освен в карате, притежава майсторско ниво в Тайдзи-цюан и Багуа-джан. На церемония в Куелап (Перу) е насочен към Концепцията на Нин-джуцу. В Пътя на нинджа открива най-близкият до същността си цялостен начин на живот…

Nin_Djuzu

Какво е Нин-джуцу?
Нин-джуцу (Изкуството на Издръжливостта, Търпението и Незабележимостта) е начинът, по който нинджа живее; един от най-цялостните, детайлно разработени и съхранени през вековете начини за лична еволюция и самоусъвършенстване.
Нин-джуцу е житейска концепция, съдържаща есенцията на Пътя на Воина.

Нин-джуцу се явява „Човешки Път“, в който човек, по своя воля и със собствени усилия, трансформира недостатъците си и укрепва качествата си.
Нин-джуцу учи как да живеем живота си като сътворци на Вселената.

Защо Алхимия?
„Алхимия“ е процесът на трансформация на енергията от едно качествено състояние в друго – научен метод за съзнателна лична еволюция.
„Алхимията“ създава условия за свързване на тялото и енергията, чрез концентрацията на съзнанието и постепенно „вътрешно обосновано“ повишаване на енергийната вибрация на тялото и нивото на съзнание.
„Алхимията“ на Нин-джуцу е вътрешната енергетическа практика в обучението на нинджа – тя разкрива „скритият смисъл“ на всяко движение и положение и връзката му със законите на Вселената.
„Алхимията“ на Нин-джуцу възприема човешкото тяло като „микро-вселена“, която трябва да бъде доведена до състояние на Цялостност.

В лекцията си „Пътят на Воина като съзнателна лична еволюция“ по време на Уикенд на Промяната, Ивайло ще разкаже за:
– Пътят на Воина като съзнателна лична еволюция.
– Концепцията „здрав дух в здраво тяло“ в обучението на нинджа.
– Същност на трите нива в обучението – „Самолечение“, „Самозащита“ и „Невидимост“.
– Обективни критерии за преминаване от Умение към Изкуство (Джуцу) и от Изкуство към Път (До, Дао) според даоистката традиция

Не пропускайте и практичния клас с Ивайло от 13:00 часа, в който ще представи Подготовка на базовата енергийна структура на тялото чрез концентрация на съзнанието.

Акцент в практичния клас е Изграждане на вътрешна и външна опора на тялото в стойка – Заземяване, центриране и балансиране на енергийната структура на място и в движение.

Целта е да се подготвят зоните на тялото, от които зависи неговото енергетическо и физическо заземяване и центриране в изправен стоеж и да се усили неговият „енергиен център“.
Включва подготовка на краката, перинеума, гръбнака, поясната област и долната част на корпуса.
Включва подготовка, центриране и заземяване на петте вътрешни органа, отговарящи за напълване на тялото с енергията на Петте елемента (стихии) – бъбреци (Вода, костна система), черен дроб (Дърво, мускулна система), далак (Земя, сухожилна система), сърце (Огън, кръвоносна система) и бели дробове (Метал, кожна и дихателна система).

Не пропускайте срещата с Ивайло (Спецназ)– уникален водач в тази удивителна практика.