Скъпи дами,
щастливи сме да Ви поканим на поредица
Индийски следобеди с Вели и Гери
на 17 февруари (неделя) от 13:00 часа
в Пловдивски Културен Институт

Честито да ни е обявяването на Пловдив за Културна столица на Европа!!!

Стартираме Новата година заредени с много творчески ентусиазъм и с поглед към нови идеи и виртуални пътешествия. Културата е Диханието на Душата, тя е показател за духовното развитие на един народ, за неговата съзидателна енергия и полет на мисълта. Тази година повече от всякога Културата ще бъде приоритет в живота на града ни, възприемчивостта към културите и на другите народи ще ни обогати и отвори съзнанието ни за нови хоризонти, като ни помогне да преоткрием и собствената си древна Култура.

Готови сме отново да ви срещнем с богатството на традициите на една  държава, която не е в Европа, но чиито постижения без съмнение са в основата на много културни проявления в съвременния ни свят.

Заповядайте на поредния Индийски следобед,
с който ще ви запознаем с красотата и пищността на Сватбените ритуали!

Потопете се в магията на прекрасните индийски сватбени тоалети, украси, символиката на ритуалите, която ще разкодираме за вас-пазена от векове и достигнала непокътната до наши дни, празнично ликуване и кулинарни чудеса, и всичко това-богато гарнирано със снимки и видео-материали!!
Насладете се на усещането да се превърнете в екзотична богиня с прекрасните ни бляскави сарита и изкусните рисунки с къна, криещи знаци за любов, късмет и просперитет! 🔆🔆🔆

Очакваме ви с много настроение – след Празника на влюбените Св.Валентин, за да се насладим заедно на сбъднатата мечта на всяка влюбена дама – Сватбата!!

Водещи:
Велина Пашова – по професия Строителен инженер, от малка е запленена от магията на старите индийски филми, музика и танци. Обича да рисува, завършила школа по акордеон със сценични изяви в различни градове в България, посещавала школи по стандартни и ориенталски танци. Преди две години среща съмишленици и учители, запалени по темата за индийската култура, женската красота и чар – според критериите на древните индийски традиции, обличането на сарита и изкуството мехенди. С интерес и вдъхновение навлиза в Света на индийския епос, митология и философия. Рисунките с натурална къна се превръщат в страст, която я завладява и става част от любимите й занимания. От 2016 г. участва в танцова школа по Индийски танци Kaya dance school в Пловдив, с която се изявява за първи път на сцената на Restorant India-Пловдив, а след това и на Културни събития в Limacon Event Center, Капана фест-2017г., Танцов фестивал на Kaya dance school в гр.София през 2017 г. През 09.2018 г. участва като мехенди артист на индийския фестивал Ратха Ятра в София, член е на Facebook групата на Мехенди артистите в България, създадена от INDI ART CAFÉ – Пловдив.

Гергана Илиева e артистична личност, привлечена от културите на Изтока. Дълги години танцува български народни танци с многобройни сценични изяви в България и чужбина. Учила Вътрешен Дизайн, творчески изявена в различни области, свързани с ръчна изработка – бижута, бродерия, рисуване на картини и фотография.
През Лятото на 2015 г. случайно попада на снимачната площадка на Боливудски филм в центъра на Пловдив, при което я връхлита магията на Индия. Запленена и вдъхновена от нейната колоритност тя решава и смело се впуска в изучаването на индийските филмови танци и пъстри сценични тоалети. От 2017г. участва в школата по Индийски танци  Kaya Dance school в Пловдив.
Там се запознават с Велина Пашова… Тяхното приключение започва тихо, прераства в споделена емоция и ентусиазъм и стига до непреодолимо желание да споделят с повече хора зашеметяващата Енергия на Изтока. Затова подемат инициативата за създаване на поредица от Събития – посветени на културата на Индия, в които да ви поднесат интересни разкази по любопитни и подбрани специално за вас теми, да се докоснете до изкуството на обличането на традиционните индийски сарита и рисунките с натурална къна.

Не пропускайте тези топли и зареждащи срещи,
в които споделянето и преживяването се превръщат в храна за душата.

Входен билет: 25 лв., включващ Тематична лекция,  обличане на 1 сари и 1 рисунка с къна по Ваш избор.
Почерпка с традиционен индийски чай и сладки изкушения  ще бъде комплимент към вас, както и още изненади

Заявете своето място предварително на 0884 777050 – Рецепция ПКИ, на мейл: event@pki.bg или на лично съобщение във FB Page – Пловдивски Културен ИнститутУчастието Ви се гарантира с минимално капаро – 10 лв.

Последвайте събитието във Фейсбук на: Индийски следобед с Вели и Гери

logo (1)Място на провеждане:
ул. Иван Перпелиев № 5 
Пловдивски Културен Институт
За информация: 032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция ПКИ
Facebook: Пловдивски Културен Институт

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града!