Да подарим здраве, тонус и добро настроение на децата си в редовния клас със Цвети
Йога за деца от 6 до 12 год.
събота от 11:00 до 12:00 часа

10 февруари – Отворен клас с Вход СВОБОДЕН!

Йога е прекрасен начин за подпомагане физическото развитие на децата, за оформяне на здраво и гъвкаво тяло, за балансиране на емоциите и повишаване на концентрацията и паметта.

Йога за деца е истинско приключение и приятно преживяване за малчуганите и включва запознаване с различни йога пози/асани, дихателни техники, игри, песни, визуализации, кратки медитативни практики и релаксация. Използвайки въображението и творческото начало у децата, се работи върху моторни умения, сила и координация, гъвкавост и фокусиране.

Чрез изпълняване на различни асани (йога пози) и под формата на игра децата опознават и обикват своето тяло, научават се да наблюдават и осъзнават усещанията.  Физическите движения  подобряват гъвкавостта на тялото  и координацията, засилват опорно-двигателния апарат и мускулната активност, подпомагат изграждане на правилна стойка и поддържане на добър физически тонус.

Практикуването на различни дихателни техники подпомага разгръщането на белите дробове и повишава капацитета на дишане, подобрява жизнените функции на целия организъм, увеличава количеството на виталната енергия в тялото, води до балансиране на нервната система и подобряване работата на мозъка. Чрез тях се цели децата да осъзнават дъха, да се научат да дишат правилно и дълбоко, чрез дъха да стимулират вниманието си и да успокояват ума.

Child_Yoga

Използване на различни игри – рисуване, танци, песни, имитации, сюжети, визуализации, помагат на децата да се приобщят в група, да общуват свободно и да изразяват себе си. Тези  практики пробуждат  желание за опознаване на вътрешните им способности, развиване на творческия им потенциал и себеизразяване.

Чрез релаксиращи техники децата успокояват, отпускат и стабилизират емоциите и ума, научават се да извикват в съзнанието си образи, картини, позитивни твърдения, възпитавайки търпение и  контрол.
Йога подпомага децата  да се изградят като цялостни хармонични личности, да преодоляват бързо вътрешното напрежение, емоционални кризи, трудности или конфликти, предизвикани от сблъсъка им със света. Йога повишава жизнената енергия и увереността, възпитава самоуважение, толерантност към другите, учи на търпение, постоянство и ценности, изгражда умение за контрол на ума и взимане на правилни решения.

Научете още за Ползите от Йога за Децата

Преподавател: Цветана Деведжиева –  сертифициран преподавател по Хатха йога (ISPA RYT 200) за възрастни и за деца.

Такса участие:
7 лв. – Еднократно посещение
25 лв. – Карта 4 посещения – Валидност 60 дни

В този клас можете да се включите и с карти  Multisport Kids.

logo (1)Място на провеждане:
ул. Иван Перпелиев № 5 
Пловдивски Културен Институт
За информация: 032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция ПКИ

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града!