На 19 октомври наблюдаваме съвпад на Слънцето и Луната (новолуние) в знака на равновесието и хармонията – Везни. Всички, които имат слънце, асцедент или други важни астроточки в това кардинално пространство ще бъдат повлияни от явлението в зависимост от дома, в който попада знака. Периодът ще тества уменията да балансираме и намираме златното сечение. През тези дни често и по-интензивно, ще ни се налага да прилагаме това изкуство и в отношенията си с другите хора – от по-близкото или по-далечно обкръжение.

Везни е знакът на баланса между живота на тялото и душата, където се усъвършенстват менталните способности и интуитивното възприятие, знакът на осъзнаването и приложението на висшите житейски ценности. Във Везни, пътят на душата и неговото пълноценно разгръщане вече се виждат. Именно тук, в знака на медитацията, чрез размишление и дълбинно разбиране отвъд менталността, се подготвяме за това, което ни чака в знака на ученичеството (Скорпион) – тестове, тренинг и ограничения. От тук повдигаме поглед нагоре и се отправяме към вдъховението на Стрелеца, следвайки окончателната инициация в Козирог.

Днес имаме точна опозиция на Новолунието с Уран по оста Везни/Овен, а тя ще отключи внезапни проблясъци по отношение на работата ни или темата, върху която сме концентрирани. Мисълта със скоростта на светлина ще породи креативни хрумвания, които се реализират, ако са адекватно интерпретирани и осъзнати. Изострената интуиция ще ни помогне да достигнем до нестандартни прозрения за нови или неочаквани ситуации.
В този момент, езотеричният управител на Овен – Меркурий се намира в Скорпион – в зоната на трансформацията и дълбинния анализ. От там, той ще ни помага да видим нещата, които ни пресрещат с дълбочина и присъщата на Скорпиона сериозност. И ако Овен е въплъщение на чистата мисъл, идваща от „ума на Бог“, то Везни ще разпознае, балансира и примири дори най-отдалечените противоположности.

Везни е кардинален и синхронично ориентиран – неговите колебливи периоди се редуват с внезапни и изненадващи решения, които понякога осеняват обкръжението му като „гръм от ясно небе“. По принцип, всяка опозиция с Уран може да е взривоопасна, когато мислим и действаме в триизмерното пространство на живота. Когато обаче се издигнем до висшия Аз, противопоставянето е просветляващо.

Това Новолуние е важно за представителите на този знак, защото се свързва с набираща скорост динамика – всеки момент, на територията на Везни ще пристигне Марс, но с цели 7 градуса преди него се движи Венера, която ще се погрижи за подготовката на събитията като езотеричен управител на знака. Венера е планетата, която помага да претворим ценностите, етиката и взаимоотношенията като духовен замисъл. Съгласно законите на космическата хармония, всяка енергия носи смисъл, а всеки смисъл създава форма. Работата на Венера във Везни е (а скоро и в тандем с Марс) е да придаде ювелирна чистота на нашите връзки. Обърнете внимание на това.

Съвпадът на Слънце и Луна е в 27-ия градус на Везни, а Сабианският символ на този градус гласи: Платноход се носи в синьото небе. Местоположението на двете светила в последните градуси на знака предполагат мъдрост и способност да се разчетат посланията на Духовната йерархия. „Каквото горе, това и долу, каквото долу, това и горе“ е сентенция на Хермес Трисмегист, и тя е много добра метафора за това Новолуние. Опитайте се да проникнете в замисъла на случващото се и да го ретранслирате на по-ниска честота. От друга страна, може да се запитате дали това, което сега ви се случва, не се е случило и на други преди вас? Вие не сте сами, никой не е напълно сам… Виждате ли различните измерения в живота си, осъзнавате ли своето духовно ръководство и способността си да претворявате мислите във форми? Отговорите на тези и други въпроси, ще повдигнат завесата над смисъла на това Новолуние – лично за вас.

На 22-ри Октомври, Слънцето влиза в Скорпион и ще се устреми към своя най-специален момент от годината – този на емблематичния съвпад с Юпитер. Събитието ще захрани с енергия нарастващата луна и ще премине под знака на двете теми, които Юпитер управлява – Любовта и Мъдростта. Съвпадът на Слънцето с Юпитер идва след вече разпадащия се съвпад с Меркурий, който също е значим през тези дни и увеличава още повече мистичната сила на новата луна. През този ден се отпуснете и медитирайте.

LEDA ASTROLOGY

Ако искате да разберете повече за пътя на душата си от гледна точка на езотеричната астрология, потърсете Леда – холистичен терапевт и консултантПоръчайте астрологичен анализ и безплатна консултация към него като изпратите данните си (име, дата, час и място на раждане) на:
имейл: ledaastrology@gmail.com или на
телефон: 0895 873 458
За повече информация, посетете FB страницата @LedaAstrology