Новолунието в Козирог ще настъпи на 17 януари в 04:18 е символ на търпението, мъдростта и обмислените действия.

Планетата Сатурн, която покровителства този знак предпочита умереността, така че няма за къде да се бърза. Новата Луна стимулира размислите за съдбата и те могат да бъдат изключително плодотворни. Идва подходящо време за анализ и преоценка на Нашата сила, Нашето призвание. Може да се появи желание да осмислим мисията на живота си и да определим някакви конкретни стъпки за нейното изпълнение.

Новата Луна стимулира спокойни и задълбочени размисли за съдбата и действията, предизвикани от тези мисли могат да бъдат изключително резултатни. Това е подходящо време всеки един човек да анализира и да изясни истинското си призвание, кои черти на характера го поддържат и кои го възпрепятстват. Възможно е да де появи желание за преосмисляне на мисията на живота и определяне на конкретни стъпки за нейното осъществяване. Големите промени вече са на път, и е необходимо да се огледаме за да може да ги забележим.

Новата Луна ни призовава да разработваме планове за бъдещето и да се настройваме за тяхното изпълнение. Новолунието на 17 януари 2018 г. има особено значение, тъй като формира  съединение с планетата на любовта Венера. Възможно е новите планове да бъдат свързани с отношенията, по един или друг начин. Планетата Венера в астрологията се свързва и с парите, така че финансите също ще бъдат актуална тема. Новата Луна на 17 януари ще има двойно значение – дава старт на новия лунен цикъл и с всичко това се случва през първия месец на годината. Най-подходящо време за набелязване на целите за новата 2018 г. Тук много ще помогне и Козирог – знакът на мъдрото ръководство, амбицията и дългосрочните планове.

Съединението на Слънце и Луна на 26 градуса в Козирог образува хармоничен аспект с Марс и Юпитер в Скорпион, което ще е още един мощен космически тласък за всички нови идеи. Тук съюзници ще бъдат планетата на разширението – Юпитер и Марс – планетата на енергията и таланта. Синергичното действие между тези две планети зарежда с ентусиазъм и помага да се разкрият таланта и заложбите. Подкрепа ще има и от практичния Козирог, който ще показва посоката на действие и помага да се избере правилната стратегия. Практичност и ентусиазъм – отлична комбинация, помагаща да мечтите да се реализират в реалността. Всичко непременно ще се случи, но не на минутата, а в един разумен срок.

Всичко, което ще бъде запланувано в течение на две седмици след новолунието на 17 януари, ще донесе своите плодове след 6 и половина месеца, по време на новолунието през юни 2018 г. Големите промени са вече в ход и трябва да се оглеждам, за да видим тяхното приближаване. Новата Луна призовава да се правят планове за бъдещото.
Добре да се направи ритуал за изпълнение на желанията, който ще усили и ще подпомогне изпълнението на новите намерения.

Звездната карта ни дава информация за мощен космичен импулс, който ще ни зареди с нови идеи с особено силен заряд. Ентусиазмът също ще е доста на високо ниво. Ситуацията ще благоприятства изпълнението на мечтите ни. Всичко има голям шанс да се случи, но разбира се – не веднага, а в един разумен срок.
Пожеланията могат да бъдат направени в рамките на първите 8 чàса след Новолунието и да се напишат на лист хартия и да си ги визуализираме.
Как може да стане това: напишете желанието си до 8 чàса от точния момент на Новолунието. Напишете желанието на ръка, препоръчително е да се пише с червен химикал и да го държите близо до себе си.

Новолунието е наистина един необикновен ден! Един магически ден! Това е една уникална техника за сбъдване на желания. Нашите мисли са енергия – енергия, с която можем да постигнем много. Можем да повлияем на много неща, случващи се в живота ни. Защото може да има такива, които са предначертани и предопределени, но има и неща, които могат да бъдат променени от нас, от нашите мисли, от нашите действия. А именно тук се включва силно правото ни на избор, на нашата свободна воля.
Ние предявяваме и показваме, от какво имаме нужда и го пускаме в пространството – А то впоследствие ни го дава, чува нашите желания и молби. Затова се казва още – искай, за да ти се даде!

Новолунието е един много специален момент, през който ако насочим мислите си в правилната посока и повярваме силно, от цялото си сърце и душа, нашите желания ще се станат реалност. Това е един вълшебен миг, в който стават чудеса! Вземете този момент и се обърнете към Вселената за помощ! Останете сами със себе си, с вашата мечта, с вашето желание. Затворете очи и си представете, че това което искате, вече е факт, реализирано е. Усетете чувствата и емоциите, които ви обгръщат от сбъдването му. Вижте се отстрани в тази ваша визуализация. Но вярвайте и искайте това силно и неистово. Не се съмнявайте и грам, че няма да се случи.
Изключително важно условие е вашето желание да бъде свързано и да засяга само и единствено вас самите, а да не касае други хора! Ако си мислите, че можете да повлияете на другите, много се заблуждавате. Не трябва да се опитвате да влияете на други хора, защото нищо няма да постигнете.

Какви теми можем да засегнем на това НОВОЛУНИЕ в КОЗИРОГ?
– Самодисциплина
– Компетентност
– Имидж
– Амбиция
– Професия
– Работа
– Реализация
– Отговорност
– Сигурност
– Истина
– Цели
– Успех и Признание
– Управление
– Време
– Разумни решения

Как да формулираме своите желания:
„Благодаря за това, че имам възможността да се развивам и да постигам успехи в своята професия .“
„Благодаря за това, че имам силата и амбицията да вървя напред в работата си.“
„Благодаря за това, че имам успех и получавам своето признание за това.“
„Благодаря за това, че разбрах Истината и, че тя винаги възтържествува.“
„Благодаря за това, че се чувствам много отговорен към всички свои поети ангажименти и към хората около мен!“
„Благодаря за това, че намирам, виждам и имам в живота си сигурност.“
„Благодаря за това, че съм се реализирал в професията си.“
„Благодаря за това, че намирам, виждам и имам в живота си сигурност.“

Ивелина Рускова – астролог
За контакти: 0888 899 057
E-mail: astroiva@abv.bg