Скъпи любители на йога,
очакваме ви в класа по Прана Виняса флоу йога с Марияна
понеделник и четвъртък от 14:30, 17:30 и 19:30 часа
в Пловдивски Културен Институт

Виняса флоу йога е съчетание от различни асани, подредени в логична последователност и синхронизирани с дъха. Думата „Виняса” означава „синхронизирано с дишането движение на тялото”, а думата „Флоу“ – поток. Тяхното съчетание назовава специфична хатха йога техника на преминаване през асаните с подходящо вдишване или издишване. Виняса комплексите се изпълняват плавно и динамично, при което асаните преливат една в друга на базата на различни вариации на слънчевия комплекс (Сурия Намаскар) и могат да включват в себе си n на брой разнообразни асани в един безкраен поток от движение и дишане.

Прана Виняса Флоу йога (Prana Vinyasa Flow® yoga) е еволюирала форма на Хатха Йога, създаден от  Шива Рей и разпространяван по целия свят от нейни ученици и последователи. Нейните корени идват от древната, лечебна и свещенна система на Йога, ученията на Кришнамачаря, Тантра, Аюрведа, Бхакти, духовната практика и опитност на Шива  Рей за последните 25 години. Тя е съзидателен, широкоспектърен, интелигентен стил, чрез който се изживява потока на прана енергията – универсалният извор на дъха, жизнената енергия, осъзнатата интелигентност.

Удивителен, завладяващ и вдъхновяващ, този стил резонира изключително добре със стила на живот на съвременния човек и е прекрасен начин да излезем от динамиката и да се потопим в преливащи, плавни, но стабилни движения на тялото, използвайки сигурността и дълбочината на дъха си. Практиката естествено се превръща в динамична медитация, в която асаните се свързват като перли, а мислите се освобождават  като дъждовни капки в безбрежния океан на спокойствието.

Тази практика има изключителни ползи:
– укрепва мускулите и костната структура, подобрява гъвкавостта на ставите
– тонизира, укрепва и увеличава енергията на тялото
– повишава нивото на хемоглобина и червените кръвни клетки, които пренасят кислород към тъканите, повишената циркулация води до пречистване на организма
– повишава имунитета и извежда токсините от тялото
– стабилният цикъл на вдишване и издишва успокоява ума и помага да се повиши концентрацията
– непрекъснатото движение и преливане от една поза в друга носи изключителни ползи за сърдечно-съдовата система и създава вътрешна топлина, чрез която постигаме гъвкавост и отблокиране на тялото
– намалява тревожността, напрежението и натрупания стрес
– отваря ни към настоящия момент и всичко, което съществува тук и сега, защото пътят към истината и истинското щастие са винаги тук.

Виняса йога води към цялостно вътрешно пречистване. Свързването на дъх и движение  ускоряват циркулацията на течностите в тялото. Кръвта се разрежда и тялото се изкъпва вътрешно, а затоплянето и изпотяването извеждат навън ненужното на физическо, енергийно и психо-емоционално  ниво.

Освен позитивните физически ефекти, Виняса флоу носи изключителни ползи за ума и общото ни емоционално състояние, помага да разгърнем своята креативност, наблюдателност, уравновесеност, които да пренесем в ежедневието си и да творим живота си такъв, какъвто желаем. Тя ни помага да развием осъзнатост, че дъхът е отражение на живота ни, че всяко действие води към следващо, точно както леко и естествено преливаме от поза в поза с вдишване-издишване. Това е практика на доверието към нас самите и към живота, за да приемем, че всичко се случва по най-добрия начин и винаги в правилния момент, когато сме наясно със себе си и своите цели.

Прана Виняса Флоу йога класовете са различни и тематични, съобразно сезона, лунните цикли и планетарно разположение. Те са уникални, променящи се, еволюиращи – така,  както всичко в живота и Вселената.

Преподавател:  Марияна e сертифициран преподавател по Хатха йога, Виняса Флоу йога, Ин йога, Йога за деца, Йога терапия, Медитация. Ментор и ценител на човешката душа, консултант и водач в преоткриване на човешкия и житейски потенциал, мотиватор за позитивна промяна.

Практикува йога от 2005 година, преминава през различни обучения в България, Индия, Бали, Германия, Холандия, Великобритания и др., където среща едни от най-вдъхновяващите учители по света, между които създателката на Виняса Флоу стила – Шива Рей и нейните последователи –  Сандра Атман, Адри Кайзер, Христинe Мей, Беате Тширх, Мишелин Бери, Саймън Лоу, Сиана Шерман, Кристи Кристенсен, Сесил Рубо, Селест Перейра и др.

Йога е моят начин да преоткрия живота си, да опознавам себе си, да приемам, да прощавам, да облагородявам средата си, да се наслаждавам, да живея с благодарност, споделя Марияна

В класовете си интегрира различни знания, школи и личен опит с терапевтични методи, психология, медитация и визуализация, невро-лингвистично програмиране (НЛП), техника за емоционална свобода (ТЕС), рейки, астрология, нумерология, ароматерапия, кристалотерапия, ангелска терапия и др. Създател и автор на сайта „Промени живота си“, идеолог и организатор на фестивала „Уикенд на Промяната“, част от организационния екип и лектор на Фестивала „Здравей, Здраве“. Има издадени 2 авторски диска с Релаксация за здрав и хармоничен живот и Медитация „Силата на моите желания“.

Такса участие:
10 лв. – Еднократно посещение
35 лв. – Карта 4 посещения – Валидност 30 дни
65 лв. – Карта 8 посещения – Валидност 45 дни

В този клас можете да се включите и с карти  MULTISPORT, SODEXO или ISIC. 

Класът е подходящ както за абсолютно начинаещи, така и за всички с опит на постелките в други стилове!

Да си подарим прекрасно време ЗАЕДНО!

logo (1) Място на провеждане:

Пловдив, ул. Иван Перпелиев № 5 
Пловдивски Културен Институт
За информация: 032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция ПКИ