Юпитер, планетата на успеха и голямото щастие, преминава в знака скорпион на 10 октомври 2017 г. и ще остане тук до 8 ноември 2018 г.
На планетата Юпитер й трябват 12 години, за да премини през целия зодиак. Транзитът на планетата е много важен, тъй като ще бъде последен, преди преминаването й в собствения знак Стрелец.
Това е експанзивна, щедра и оптимистична планета. В астрологията се счита, че тя носи сполука и късмет. Религия, висше образование, пътешествия, мечти за бъдещето, нови перспективи – всичко това е свързано с Юпитер. Намирайки се в Скорпион планетата ще пренесе своите качества и възможности върху този зодиакален знак.

Успех, оптимизъм, щастие, експанзия, идеология, образование, разбиране на света около нас – всичко ще бъде пречупвано през призмата на Скорпиона.
Скорпион – управлява финансите, банките, кредитите, наследството, чувството на собственост, ревността. Юпитер е очарован от несломимата сила на Скорпиона и разширява и усилва интереса към тези теми. Може би ще открием крайности във всеки аспект от това, което Скорпион въплъщава.
На оптимистичния и жизнерадостен Юпитер може да му е малко неловко в този малко мрачен знак, така че неговите отрицателни прояви ще бъдат подчертани.
Юпитер управлява огнения Стрелец, Скорпион е воден знак, а стихиите Вода и Огън не се съчетават въобще. Когато експанзивният Юпитер навлезе в знак на Водата, ние ще бъдем свидетели на всевъзможни експанзивни ситуации.

В личен план транзитът на Юпитер в Скорпион ни дава възможност да развиваме уменията си в бизнеса, таланта да управляваме парите. Расте стремежът да се търси истината във всяка една ситуация, желанието да намерим точно себе си. Това може да доведе до преразглеждане на смисъла на собствения ни живот, което от своя страна може да породи интерес към окултното и мистичното.

Ивелина Рускова – астролог
За контакти: 0888 899 057
E-mail: astroiva@abv.bg