Слънчевото затъмнение, което ще бъде на 15-ти февруари ще внесе много голям оптимизъм и под негово въздействие ще могат да се заредят нови идеи, да възникнат нови планове и цели, които досега не са съществували даже в съзнанието ни.

Възможности

Това ще бъде един доста голям повратен момент и една нова стъпка, нова фаза в живота ни Не е изключено да има моменти на някакъв безпорядък, но ако ние се задействаме със своите свежи идеи и действаме иновативно и креативно това ще доведе до добри резултати.
Това е един прекрасен момент, когато могат да се започнат всякакви нови начинания да си определят целите ни. Това ще окаже влияние на зодиакалните знаци Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Ако има лични планети, които се намират в някакви важни точки на затъмнението, това ще окаже много значително въздействие и ще продължи през следващите шест месеца.

Новолунието и Слънчевото затъмнение се свързват с един нов цикъл – започването на нова фаза и завършването на нещо старо.
Водолея е знак, който е свързан със свободата, с перспективите, с възможностите, с новото, с творческото. Съединението му с планетата Меркурий означава, че основният акцент на това слънчево затъмнение ще бъде свързан с комуникацията, с информацията, с новостите, с обучението, с пътуванията. Всичките те ще окажат съществено влияние и ще ни помогнат да се почувстваме много по-свободни, ще ни покажат света като цяло. Възможностите, които седят пред нас наистина ще бъдат уникални и необичайни сами по себе си.

За какво да внимаваме

Енергията на затъмнението ще ни накара да направим много различни неща, които досега не сме се смеели да направим, да прекъснем едни наши стари привички и да прекараме един нов път на някои наши нови действие и идеи. Точката на затъмнението във Водолей ще формира позитивни аспекти с планетата Уран. Това е планета свързана с промените, а те говорят за едни много добри положителни изменения, които ще се случат естествено.

Уран действа непредсказуемо и ситуациите, които ще дойдат, ще бъдат наистина неочаквани. Това е една необходимост, от която ние имаме нужда така, че всичко това което ще е свързано с това слънчево затъмнение и новолуние ще доведе до разширение и до едни нови възможности. Този ден не е подходящ за важни срещи, пътувания и за големи покупки, ако можем да ги отложим поне за три дни ще е най-добре.

Тъй като Слънчевото затъмнение е свързано с Новолунието можем прекрасно да се възползваме и от ритуалите на Новолуние.

Ивелина Рускова – астролог
За контакти: 0888 899 057
E-mail: astroiva@abv.bg