Медитация – баланс и спокойствие в ежедневието

429913_173142122854023_766893830_n

Динамиката и изискванията на съвременния начин на живот носят за много хора напрежение, стрес и умора. Времето никога не стига, за да свършим всичко и най-вече да се наслаждаваме на всеки миг от деня. Постоянният стрес акумулира неудовлетвореност, разочарование, гняв и перманентно недоволство. Това се отразява на физическият ни комфорт и здраве.

Медитацията може да ни даде много повече от отпускане. Чрез нея ние преминаваме отвъд ограниченията, несъвършенствата и обвързаностите.
Тя е опознаване и разбиране на собственото ни, истинско АЗ  – тишината и покоя на ума ни помагат да останем безпристрастни наблюдатели на мислите си и да се учим да трансформираме негативно към позитивно, тъмно към светло, безпокойство към покой, недоволство към благодарност, Култивирането на ума в медитация изгражда вътрешна увереност, която ни позволява да държим контрола в ежедневието си над различни ситуации, емоции и чувства, осъзнавайки насладата от това през целия ден.

Медитацията е като гмуркане в дълбокия безбрежен океан, където няма нищо друго освен красота, тишина, изобилие, Вълните на външния свят остават далече от нас и не могат да влияят на нашия избор и действия.

Медитацията е дълбоко духовна практика, чрез която намираме вътрешен покой и баланс, постигаме по-добра концентрация и фокус на ума.

В Център „Промяна” можете да получите съвет как да медитирате, да заявите своята индивидуална медитация или да участвате в групови медитации.

Следете нашият график и предстоящи събития или се свържете предварително на 032/66 44 33; 0884 777 050, за да заявите вашият удобен час.

Медитация върху вътрешната светлина (за напреднали) всеки петък от 17:30 часа

Медитация на сърцата близнаци – всяка събота от 11:00 часа