Да дадем прошка- емоционалния бутон за рестартиране

 

„Прошката е като емоционален бутон за рестартиране, който ни позволява да си извлечем поука, а след това да продължим, без да вземем тази негативна емоция със себе си в по нататъшното пътуване.” – Джо Витале

Forgive

Често житейските ни трудности са резултат от трудността и нежеланието ни да приемем определена ситуация, проблем или период, да дадем прошка на себе си и на тези, които волно или неволно са ни обидили, наранили или неразбрали. Решението на почти всички проблеми е в прошката. Тя е дълбоко личен акт, който носи лечебна сила за тялото и душата ни, но изисква смелост да застанем пред себе си, да признаем мислите и чувствата си и да поискаме опрощение и свобода.

Животът може да се изживее като вълнуващо приключение, ако е изпълнен с прошка. Прошката ни освобождава от непрестанното самонаказание да живеем в гняв, омраза, неудовлетворение, тъга. Решението да простим ни прави свободни. Силата да простим ни прави щастливи.

„Прощавайте. Да задържате гнева в себе си, е все едно да вземете с гола ръка горящ въглен с идеята да го подадете някому, но ще се изгорите само вие. Когато прощавате на някого за стореното от него, вие прощавате на себе си; освобождавате и себе си, и него от затвора, където сте го поставили, осъждайки постъпката му. Потискайки някого друг, вие потискате и себе си. Затова се учете да прощавате. Учете се да прощавате по-бързо.“ – Буда

Proshka1

„Прощавам и се освобождавам” е практика на духа и тялото, чрез която разтваряме сърцето си, за да се освободим от болката, гнева и тъмнината и да се изпълним с лекота, свобода и светлина.

Чрез тази практика търсим фокус върху откриване на фините енергии в тялото, за да преминем в състояние на спокойна бдителност чрез наблюдение, тишина и нежност.

Освобождавайки телата и умовете си от блокажи, напрежения и ограниченост чрез йога, даряваме свобода на душата си чрез медитация и осъзнаваме свободата и силата „Да простим и се освободим”.

Следете нашият раздел Предстоящи събития за Практика за духа и тялото «Прошка» или се свържете предварително, за да заявите вашият удобен час.