Нашите методи за терапии, които споделяме с Вас

АРОМАТЕРАПИЯ

Аромат и релаксАроматерапията е холистичен подход, при който не се използват токсични или силни лекарства и няма нежелани странични действия. Ароматерапията е внимателна мануална терапия, чиято цел е да намали ефектите на стреса и да възстанови нарушеното равновесие между ума, тялото и душата. Ароматерапията действа успоредно със силите на природата, а не срещу тях – затова е в състояние да доведе до истинско излекуване и в никакъв случай не е някаква форма на медицината, която потиска симптомите. Прочети повече!

ЦВЕТОТЕРАПИЯ

Bah2Цветотерапията е съвременен холистичен метод на лечение, разработен през 30-те години на ХХ век от английския лекар, хомеопат и биолог Едуард Бах. Той създава един нов терапевтичен подход като доразвива и утвърждава в практиката една от глобалните и вечни идеи в психологията – идеята за единството и органичната връзка между душата и тялото – между нервно организираната материя и психиката. Разбирането за тази взаимозависимост помага да осъзнаем, че промените в тялото въздействат на процеси протичащи в полето на душата и обратното.  В основата на тази терапия е разбирането, че болестта е резултат от вътрешни конфликти и е път към нашето опознаване, промяна, израстване. Прочети повече! 

РЕЙКИ

Reiki2Рейки е универсалната жизнена енергия, която ни заобикаля, присъстваща във всичко живо. Рейки разгражда енергийните блокажи, увеличава жизнената енергия и структуризира аурата, има изчистващ ефект за клетките и системите в тялото, хармонизира всички органи и части на тялото, успокоява и пречиства ума.

Рейки ни отвежда по един път към балансиран и щастлив живот, събуждайки вътрешната ни увереност, сила и естествена радост. Помага да се справим с вредни навици и да се освободим от отрицателни мисли, чувства и спомени. Прочети повече!

СУ-ДЖОК ТЕРАПИЯ

10247389_530483103736156_8111896570024846916_nСу-джок терапията (от корейски Су означава „длан”, а Джок – „стъпало”) е последното достижение на източната медицина и е призната като едно от най-големите открития на ХХ век. Създател на тази терапия е корейският лекар проф. Пак Чже Ву, който бил убеден, че човек не може да се е появил на земята без ефективни средства за профилактика и лечение на болестите и открил, че тези средства за лечение са именно ръцете и стъпалата.
Су-джок терапията е алтернативна медицина, превъзхождаща неизмеримо всички известни досега методи за самолечение. Су-джок представлява най-мощното и универсално средство, с което сами можем да се грижим за здравето си. Прочети повече! 

АНГЕЛСКА ТЕРАПИЯ

AngelTerapieНашите ангели са близо до нас, за да ни съпътстват и реализират Божествения план за хармоничен живот. Те ни помагат да постигаме покой, да намираме решение, да следваме пътя, който сами избираме, да не забравяме Божествената си природа, да обичаме и да бъдем добри, да откриваме и развиваме способностите си, за да направим този свят по-добър за всички. Те са нашата закрила и подкрепа винаги, когато ги потърсим и призовем.
Ангелите са тук за да ни закрилят и подкрепят, присъстват тихо, нежно и незабележимо в живота ни, до мига, в който да ги потърсим и призовем за помощ. Прочети повече!

СВЕТЛИННА ТЕРАПИЯ

girl-sun-heartГубим усещането за вътрешна светлина, когато се потопим в проблемите, страховете, гнева и недоволството от ежедневието си. Светлината – за да влеем светлина в тялото си, която да избута и трансформира многото мрак, багаж и блокаж, събирани от стотици прераждания. Светлината – за да постигнем баланса между нея и тъмнината – това е истината, крайната цел на нашето пътуване.

За да се намерим отново и да позволим на вътрешното ни Слънце да изгрее отново и да блести в най-ярката си светлина, могат да ни помогнат леки, приятни и силно трансформиращи светлинни терапии – Виолетов пламък, Аурично пречистване, ДНК активиране, Светлинни медитации и др.  Прочети повече! 

АРТ – ТЕРАПИЯ

Art_terapieАрт – терапията се смята за съвременно лечебно изкуство, което умело съчетава рисуване, музика, движения, танц, поезия, медитация. Тя е подходяща за всяка възраст и всякакви състояния, работи за разгръщане на личния потенциал и творческо начало във всеки един участник.
Арт-терапията помага да събудим детето в себе си, да надскочим ограничителните, матрични рамки, да излекуваме стреса, страха и недоволството си, да излезем от битовизмите и да видим света в цветове, ритми, свобода и движение. Прочети повече!

ГОВОРНИ ТЕРАПИИ

Kids-Sitting-and-TalkingЦентър „Промяна” провежда специализирани консултации и говорни практики за деца и тийнейджъри с проблеми в общуването – заекване, дислексия, неувереност, безпокойство, страх, агресия. Нашият екип от професионалисти – логопеди, психолози, социални работници и треньори ще ви посрещнат с разбиране и ще дадат подкрепа на вашите деца с изготвяне на индивидуална програма за развиване на добри комуникационни умения, постигане на емоционален баланс  и придобиване на увереност за подобряване на цялостното поведение и отношение към житейските предизвикателства. Прочети повече!