Пет причини да погубите своята домашна йога практика

Колко често решавате да правите йога практика в къщи?
А колко дълго спазвате стриктно взетото с ентусиазъм решение?
Дали не прекарвате излишно време пред телевизора или лаптопа, вместо да отдадете времето си, за да енергизирате тялото, да успокоите ума и де се заредите за нови и успешни дела?
Често ли позволявате на ежедневието да ви потопи и най-вече отлагате ли времето за себе си, заради куп други задачи, ангажименти и хора. Но дали отложихте ангажимент или нечие изискване, заради това, че сте решили да отдадете време на себе си? Не се ли оправдавате като си казвате, че заслужавате да помързелувате?

Замислете се над това и започнете да действате, за да промените отношението към себе си. Само желание и решение не са достатъчни. Следващата крачка е действие и постоянство.

Освободете се от петте най-големи причини, които могат да отложат или прекъснат вашата домашна практика.

1. Оставете мобилния си телефон далече от вас, дори и да сте изключили звука. Присветкването му или вибрацията бързо ще ви разконцентрират и изкушат да разберете кой точно звъни.  Ако си позволите да прекъснете по средата на практиката, за да отговорите, ще го направите отново. Йога е възпитание на отношение към живота и нещата, които правим, така че се отдайте изцяло на времето за нея и не позволявайте нищо да ви разсейва.

2. Наслаждавайте се на покоя, който ще ви даде една напълно осъзната практика.
Направете си програма и планувайте заниманията си, за да ги превърнете в част от ежедневния си график. Не чакайте докато почувствате отчаяна нужда от раздвижване или разтоварване от стреса. Както казва Джим Рон  „Мотивацията е това, което ни кара да започнем да правим нещо, но навикът е това, което ни кара да продължим да го правим.“

3. Бъдете категорични в определеното време за вас и заниманието и не позволявайте на нищо и никой да ви попречи да го направите.

4. Бъдете отговорни и не позволявайте да се подхлъзнете по плоскостта на собствените си деградивни мисли. Мисълта „Пропуснах вчера, така че – какво ще ми навреди още един ден?” е знак, че сте се предали, за да започнете цикъл от седмица или месец без занимание.

5. Примерите за хора отдали живота си на йога са много, но това не е достатъчно. Намерете собственото си вдъхновение чрез вашите лични преживявания на постелката. Колкото повече наблюдавате тялото си, изпълнявайки различни асани, колкото повече усещате и осъзнавате ефектите от това, толкова повече ще се наслаждавате и мотивирате да продължавате.

Марияна Стракова

Създател, Автор, Редактор, PR, Организатор събития, Йога преподавател, Ментор, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook