Сектор „Слава, просперитет“

Сектор „Слава, просперитет“ е на ЮГ, а животното на юга е Червеният феникс. Този сектор отговаря за начина, по който ви възприемат хората, за известността – нашата или на нашия бизнес, популярността, както и за повишаване на престижа ни.  А както е известно, добрата репутация помага и на кариерата, и на бизнеса, а освен това привлича необходимата поддръжка.

Подобно на огъня, който е най-активният елемент, ние също трябва да работим активно, за да придобием слава, ако това е нещото, към което се стремим.
Енергията тук може да активизираме чрез поставяне на дипломи, сертификати и награди, с които сме удостоени.

Добре е в южния сектор да се използват свещи, ароматни пръчици и етерични масла, тъй като те стимулират елемента Огън и съответно неговия сектор. Добре действа и картина с изгрев на Слънцето или с цъфтящи слънчогледи, поставени именно в тази част на пространството.

Символ на късмета и щастието е Приказният феникс. Счита се, че фениксът притежава толкова мощна янска енергия, че има сили да се издигне и над най-лошите обстоятелства. Фениксът се възражда от огъня и пепелта и се издига към небето. В качеството на символ на феникса, в южната част на двора се прави малък насип, имитиращ птица, готова да излети. Фениксът се явява небесно създание, а негов земен еквивалент са петелът и паунът. Перата на пауна се използват като символ на признание. Съществува поверие, че те привличат почести към главата на дома.

feniks

Огледайте вашата зона на славата и махнете всичко това, което символизира нещо, което не сте или не искате да бъдете. След това сложете предмет, който символизира нещо, с което бихте се гордели да ви отъждествяват. Например, ако имате дипломи, грамоти, с които се гордеете. Или картина, снимка, изобщо всичко, което асоциирате с желаната нагласа.
Както при всяко начало във фън шуй, първо почистете и се освободете от ненужните вещи.

Всеки може сам да използва своята интуиция и въображение, за да открие своите собствени начини за стимулиране на секторите, и да го направи с удоволствие.

Най-добър цвят – червен. Друг допустим цвят – зелен.
Елемент – огън.

По материали на инж. Елза Панайотова и инж. Банко Пиронков

Марияна Стракова

Създател, Автор, Редактор, PR, Организатор събития, Йога преподавател, Ментор, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook