Създай всичко сам

Един мъж мечтаел за по- добър живот. Той не харесвал нито домът, в който живеел, нито дрехите които носел, с една дума всичко, което го обграждало. Често си задавал въпроса – как така някои имат всичко, за което са мечтали, а той няма нищо.

„Ето, ако имах хубав дом, красива жена, много пари – тогава щях да съм най-щастливият човек на земята.” – си мислил човека по цял ден.

И ето, че един ден при него дошъл Вълшебника.

Аз чух за твоите мечти – казал Вълшебника – и съм готов да ти помогна. Кажи ми какво искаш да си пожелаеш и аз ще изпълня желанията ти.

Мъжът много се зарадвал и не можел да повярва на късмета, който има.

Наистина ли така става? Просто да си пожелая и всичко ще се изпълни. Ти навярно ще искаш нещо в замяна?

Вълшебникът отговорил, че нищо не му е необходимо.

Ти от толкова дълго време се молиш, че аз си помислих, че със сигурност знаеш от какво имаш нужда. Просто си пожелай и всичко ще се изпълни.

Прекрасно! – зарадвал се мъжът. Аз имам нужда от голям и красив дом! Жена, която да е най-голямата красавица, но да умее и да готви отлично. Аз имам нужда и винаги да разполагам с много, много пари.

Така да бъде – отговорил Вълшебника.  – Утре, като се събудиш всичките ти желания ще бъдат изпълнени.
dream_of_life

На следващата сутрин, мъжът се събудил в огромен и разкошен дом, а до него стояла усмихната най-красивата жена, която бил виждал и която била неговата жена. Закуската вече била готова. Всичко било великолепно. В банката на негово име имало открита банков сметка и колкото и да теглел, тя винаги била пълна. Мъжът не можел да повярва на щастието, което го споходило.

Ето, че дните и месеците се изнизвали бързо, но в неговия живот нищо не се променяло.Той сам си задавал въпроса: какво още мога да си пожелая, като така или иначе имам всичко? Мъжът чувствал, че нещо му липсва и че така желаното щастие не е пълно и затова извикал Вълшебника отново.

Защо не се чувствам щастлив, когато имам всичко? – попитал той Вълшебника.

Аз изпълних всичките ти желания, така че, наслаждавай се на своето щастие!

Не мога. В този огромен дом се чувствам самотен и красивата жена не ме радва. И парите, които поисках не ми носят никакво удовлетворение.  Защо, отговори ми ?

Ти поиска от мен дом, но не поиска топлина и уют в него! Ти поиска от мен красива жена, но не поиска любов и разбиране! Ти поиска от мен пари, но не поиска свобода, сила и радост, които могат да ти дадат! – отговорил Вълшебника.

Благодаря ти!  Сега разбрах – казал мъжът. – Аз искам всичко това, за което спомена!

Добре, след като сега всичко разбра иди и СЪЗДАЙ ВСИЧКО САМ! – казал Вълшебника и изчезнал.

Мъжът се събудил в предишния си дом, сам, без жена и пари. С него обаче вече били увереността и знанието за това, което иска от живота.

Руска притчаYou_can

Марияна Стракова

Създател, Автор, Редактор, PR, Организатор събития, Йога преподавател, Ментор, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook