За Вашия добър тонус, здраве и благополучие – йога класове с Марияна

Каним ви в редовните класове на Марияна, в които ще се потопите в безбрежния океан на Йога – „една от най-необикновените духовни науки, открити някога от човечеството”, според Дейвид Фроли.

Защо да опитам?
Йога е много повече от физическа практика или просто изпълнение на асани и дишане. Тя касае всички аспекти на нашето съществуване – изграждане на нравствена дисциплина, осъзнаване и овладяване на сетивата, наблюдение и контрол на емоциите, среща с Аз-а, опознаване на ума и постигане на чистота на всички нива – физическо, емоционално и ментално.
Тренировката на постелката е просто среща със самите себе си, чрез която да осъзнаем собствените си граници, ограниченията на ума и капаните, в които сме избрали да бъдем. Йога ни провокира да излезем отвъд всичко, да осветим собствения храм – сърцето, и да открием дълбоко скритите съкровища, които осмислят нашият път тук. Йога е най-финият и деликатен начин, чрез който да тонизираме тялото, да освободим стреса, да повярваме в себе си, да трансформираме живота си без вреда за никого, да постигнем хармония със себе си и света около нас.

Понеделник
19:30 – 21:00 часа – Виняса Флоу йога – Напреднали

Вторник
14:30 – 16:00 часа – Виняса Флоу йога и Йога нидра/Медитация
17:30 – 19:00 часа – Slow Flow Vinyasa Yoga

Четвъртък
14:30 – 16:00 часа – Виняса Флоу йога и Йога нидра/Медитация
17:30 – 19:00 часа – Slow Flow Vinyasa Yoga
19:30 – 21:00 часа – Виняса Флоу йога – Напреднали

Можете да практикувате ОНЛАЙН с Марияна:
Понеделник и Четвъртък от 19:30 до 21:00 часа.
За повече информация, можете да се свържете на 0887110660 или чрез info@change-life.eu.

Slow Flow Vinyasa e клас, подходящ както за начинаещи, така и за всички нива на практикуващи. Бавният поток от дишане и движение свързва достъпни йога пози и позволява да изследваме тяхната дълбочина, да изградим увереност и добро познание, да активираме всички мускулни групи и да постигнем баланс на физическо, емоционално и ментално ниво. Бавното синхронизирано движение с дъха насърчава циркулацята на повече кислород в кръвта, което освежава мускулите, костната система, органите и подхранва цялото тяло. Интеграцията на гръбначния стълб е ключов акцент в този клас и цели  изграждане на здравина и гъвкавост, подобряване на позата и цялостната стойка. Бавният йога поток е чудесна практика да разпознаем личните си ограничения и да се научим как да преминем отвъд тях. Нежният и плавен терапевтичен танц естествено ни потапя в медитация, освобождава стреса и носи обновление и цялостно възстановяване.

Прана Виняса Флоу йога (Prana Vinyasa Flow® yoga) е еволюирал стил Хатха Йога, създаден от Шива Рей и разпространяван по целия свят от нейни ученици и последователи. Неговите корени идват от древната, лечебна и свещена система на Йога, ученията на Кришнамачаря, Тантра, Аюрведа, Бхакти, духовната практика и опитност на Шива Рей за последните 25 години. Тя е съзидателен, широкоспектърен, интелигентен стил, чрез който се изживява потока на прана енергията – универсалният извор на дъха, жизнената енергия, осъзнатата интелигентност.

Удивителен, завладяващ и вдъхновяващ, този стил резонира изключително добре със стила на живот на съвременния човек и е прекрасен начин да излезем от динамиката и да се потопим в преливащи, плавни, но стабилни движения на тялото, използвайки сигурността и дълбочината на дъха си. Практиката естествено се превръща в динамична медитация, в която асаните се свързват като перли, а мислите се освобождават като дъждовни капки в безбрежния океан на спокойствието.

Прана Виняса Флоу йога класовете са различни и тематични, съобразно сезона, лунните цикли и планетарно разположение. Те са уникални, променящи се, еволюиращи – така, както всичко в живота и Вселената.

Виняса Флоу йога е съчетание от различни асани, подредени в логична последователност и синхронизирани с дъха. Думата „Виняса” означава „синхронизирано с дишането движение на тялото”, а думата „Флоу“ – поток. Тяхното съчетание назовава специфична хатха йога техника на преминаване през асаните с подходящо вдишване или издишване. Виняса комплексите се изпълняват плавно и динамично, при което асаните преливат една в друга на базата на различни вариации на слънчевия комплекс (Сурия Намаскар) и могат да включват в себе си разнообразни асани в един безкраен поток от движение и дишане.

Виняса флоу практиките имат изключителни ползи:
– укрепват мускулите и костната структура, подобряват гъвкавостта на ставите
– тонизират, укрепват и увеличават енергията на тялото
– повишават нивото на хемоглобина и червените кръвни клетки, които пренасят кислород към тъканите, повишената циркулация води до пречистване на организма
– повишават имунитета и извеждат токсините от тялото
– стабилният цикъл на вдишване и издишва успокоява ума и помага да се повиши концентрацията
– непрекъснатото движение и преливане от една поза в друга носи изключителни ползи за сърдечно-съдовата система и създава вътрешна топлина, чрез която постигаме гъвкавост и отблокиране на тялото
– намаляват тревожността, напрежението и натрупания стрес
– отварят ни към настоящия момент и всичко, което съществува тук и сега, защото пътят към истината и истинското щастие са винаги тук.

Виняса йога води към цялостно вътрешно пречистване. Свързването на дъх и движение ускорява циркулацията на течностите в тялото. Кръвта се разрежда и тялото се изкъпва вътрешно, а затоплянето и изпотяването извеждат навън ненужното на физическо, енергийно и психо-емоционално ниво.
Освен позитивните физически ефекти, Виняса флоу носи  ползи за ума и общото ни емоционално състояние, помага да разгърнем своята креативност, наблюдателност, уравновесеност, които да пренесем в ежедневието си и да творим живота си такъв, какъвто желаем. Тя ни помага да развием осъзнатост, че дъхът е отражение на живота ни, че всяко действие води към следващо, точно както леко и естествено преливаме от поза в поза с вдишване-издишване. Това е практика на доверието към нас самите и към живота, за да приемем, че всичко се случва по най-добрия начин и винаги в правилния момент, когато сме наясно със себе си и своите цели.

Как протича всеки клас?
Никога не предполагайте и не очаквайте, защото всеки час е различен, съобразен с лунните цикли и външни влияния. Класовете са структурирани на основата на Хатха йога и нейната еволюирала форма – Виняса Флоу йога, наситени с разтягания, усуквания, дишане и осъзнаване, преплетени с дишане, медитация, визуализация, мантруване и др.
Практиките имат силен терапевтичен ефект върху цялото тяло, подобряват тонуса и гъвкавостта, облекчават болките в гръбнака и ставите, стимулират лимфния поток и освобождаването от токсини. Заключителната релаксация подпомага отпускането на мускулното напрежение, освобождаването от динамиката на ежедневието и стреса и възвръщане на баланса на всички нива.

ИН йога е прекрасен подарък за тялото и силен рестарт за ума, носи абсолютния баланс и хармония, имайки предвид постоянния ЯН (динамичен) ритъм, в който живеем. Тази удивителна практика представлява медитация на основата на ИН енергията – женската енергия в тялото, Луната, менталността, мекотата, енергията на уважението, приемането, толерантността. Това е силата, която разгръщаме чрез смирението, покоя и уединението навътре.

По време на ИН практиките се изпълняват пасивни пози близо до земята, с по-дълго задържане (от 3 до 5 мин.), което позволява да осъзнаваме в дълбочина мускулите, ставите и тъканите в тялото ни. Цялото внимание в тази сесия е насочено към съединителната тъкан на бедрата, таза и долната част на гръбнака. Съединителната тъкан е свързана директно с меридианите на тялото (енергийните канали) и работейки на физическо ниво, ние стимулираме потока на положителната енергия и сила.
Подходът в тази практика е доста по-дълбок, отколкото в по-динамичните практики, което позволява да постигнем максимално отпускане и приемане на позата, в която се намираме, като естествена форма на тялото.

При ИН йога концентрацията е към запазване мобилността на ставите и заздравяване на мускулите, сухожилията и кожата, което помага да се увеличи силата и гъвкавостта в тялото. Това носи облекчение на неприятните ставни болки и скованост.
В практиката се използват възглавници, подпори, колани и др., което подпомага дълбокото отпускане в позите. Чрез използване на мантри, мудри, аромати, гонг звуци, кристали се цели постигане на осъзнаване, освобождаване на напрежение и вътрешна концентрация.
ИН йога практиката е изключително релаксираща и подходяща както за напреднали в йога, така и за абсолютно начинаещи.

Йога нидра е възстановяваща елексирна практика  след динамичната част на деня или активна йога сесия. Тя е естествено средство за успокоение, отпускане и стабилизиране на тяло, ум, емоции и за посяване на нови, позитивни мисли. Йога нидра е техника за дълбока релаксация, която спомага за освобождаване от мускулно, емоционално и умствено напрежение, за изчистване, хармонизиране и възстановяване на цялото същество. В превод означава йогийски сън, но всъщност това е практика, при която съзнанието е будно, съсредоточено и обърнато навътре към себе си. Нашето съзнание е изключително мощен инструмент, чрез който можем да подобрим физическото си и емоционално здраве, да освежим паметта, да трансформираме негативните си навици, да събудим творческия си потенциал.

Медитацията е дълбоко духовна практика, чрез която намираме вътрешен покой и баланс, постигаме по-добра концентрация и фокус на ума. Медитацията е като гмуркане в дълбокия безбрежен океан, където няма нищо друго освен красота, тишина, изобилие. Вълните на външния свят остават далече от нас и не могат да влияят на нашия избор и действия.
Динамиката и изискванията на съвременния начин на живот носят за много хора напрежение, стрес и умора. Времето никога не стига, за да свършим всичко и най-вече да се наслаждаваме на всеки миг от деня. Постоянният стрес акумулира неудовлетвореност, разочарование, гняв и перманентно недоволство. Това се отразява на физическият ни комфорт и здраве.

Медитацията може да ни даде много повече от отпускане. Чрез нея ние преминаваме отвъд ограниченията, несъвършенствата и обвързаностите.
Тя е опознаване и разбиране на собственото ни, истинско АЗ  – тишината и покоя на ума ни помагат да останем безпристрастни наблюдатели на мислите си и да се учим да трансформираме негативно към позитивно, тъмно към светло, безпокойство към покой, недоволство към благодарност, Култивирането на ума в медитация изгражда вътрешна увереност, която ни позволява да държим контрола в ежедневието си над различни ситуации, емоции и чувства, осъзнавайки насладата от това през целия ден.

Преподавател: Марияна e сертифициран преподавател по Хатха йога, Виняса Флоу йога, Ин йога, Йога за деца, Йога терапия, Медитация. Личните й търсения през годините я отвеждат до Индия, Бали, Германия, Англия, Холандия, Ирландия и др., където среща различни учители и стилове, участва в редица тренинги и обучения, практични семинари, фестивали и конференции в сферата на холистично здраве, терапии, йога, личностно развитие, мотивация.

С фин усет и добронамереност съчетава знания и лична опитност, древни техники и съвременни методи, с което ще ви подкрепи в преоткриване на най-здравата и пълноценна връзка със самите себе си и света около вас. Нейните класове и сесии са трансформиращо преживяване, дълбоко откровение,   истинско вдъхновение и пътуване към най-дълбоките кътчета на душата и предоляване на собствените граници.

Такса участие:
12 лв. – Еднократно посещение
40 лв. – Карта 4 посещения – Валидност 30 дни
80 лв. – Карта 8 посещения – Валидност 45 дни

В тези класове можете да се включите и с карти SODEXO или ISIC. 

Изберете своята практика, отделете време за себе си и се погрижете за Вашия добър тонус, здраве и благополучие!

Очакваме ви на постелките в зареждащите и трансформиращи класове с Марияна!

Официален сайт – Промяната
Официална Facebook страница – Промяната
Facebook група – Change your life with Mariyana
Instagramchangelife_promyana
YouTube Промяната си ТИ!

Място на провеждане:
ул. Иван Перпелиев № 5  Пловдивски Културен Институт
За информация: 032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция ПКИ
Facebook: Пловдивски Културен Институт

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града! 

Диляна Петрова

Автор, Редактор, PR специалист, Дизайнер, Организатор събития, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook