Йога за НАЧИНАЕЩИ с лъчезарната Дени
петък от 18:00 до 19:00 часа
в Пловдивски Културен Институт

Йога е система за личностно израстване и укрепване на здравето, която се заражда в Индия преди векове. Йога е санскритска дума и означава“обединявам“ или “хармонизирам“.
Същината на Йога е в постигането на хармония със самия себе си, с околните и заобикалящия свят. Йога е все по-търсена, но и необходима практика за съвременния човек. Срещата с нея отваря сетивата ни за ново преживяване, в което да намерим не само физическо здраве, а и повече спокойствие и емоционален комфорт.

В класовете за НАЧИНАЕЩИ с много грижа и отношение Дени ще Ви въведе в различни физически пози (асани), дихателни техники (пранаяма) и медитации. Пред вас ще се отвори един нов, необятен свят, който ще изгради ново възприятие за Вашето тяло, усещания и начин на живот. Свят, който всеки сам изгражда, чрез това, което си взима от всяка практика, чрез собствени мисли, чувства и нагласи до опознаване и разгръщане на своя безграничен потенциал.

Ползите от йога са не само на физическо ниво, но и ментално. След практика можем да усетим по-дълбокото и пълноценно дишане, отпускане на мускулите, подобряване на кръвообращението, изправена стойка, повишена гъвкавост, но при изпълнение на асаните, промените които настъпват в тялото, са много повече, макар и невидими за окото. Стимулиране работата на вътрешните органи и заздравяването на ставите, повишава се енергийния поток, усещаме подобряване на настроението и бистрота на ума. И това е само малка част от благодатното влияние на йога върху нас.

Не се нуждаете от никаква предварителна подготовка, освен желанието ви да опитате.
Йога е достъпна за ВСЕКИ, без значение от възраст.
Очакваме Ви!

Преподавател:
Деница Митрева (Дени) завършва Ащанга Виняса Курс в Бали, Индонезия и става сертифициран инструктор към Световната Йога Асоциация, RYT 200. Макар всичко това да се случва през 2018, срещата с йога се осъществява преди повече от 5 години и прераства не само в по-съвместна практика, а начин на живот.

В интереса си към йога и задълбочаване на личната си практика и знанията, които да предава на другите, Деница посещава множество класове, работилници и семинари в Австралия, Индонезия и България. В последствие създава общ проект  с коуч и аюрведа специалисти „Родени в Безвремието“, който под формата на ритрийт програми сред природата и еднодневни работилници, разгръща един нов и необятен свят на възможности, емоции и физически сили.

Какво е Йога за мен?
В забързано ежедневие, стресови ситуации и тревоги, йога предлага един уют на тишина, спокойствие и баланс. Един танц от движения синхронизирани с дъха, нашата движеща сила и вдъхновение. Като вълните на океан да се слеем със света, но не този, който ни заобикаля, а този свят вътре в нас, и да развием силата да го създадем такъв, какъвто е бил само в мечтите ни. И да съградим нашата реалност от вътре навън.

Такса участие:
10 лв. – Еднократно посещение
38 лв. – Карта 4 посещения – Валидност 30 дни
68 лв. – Карта 8 посещения – Валидност 45 дни

В този клас можете да се включите и с карти SODEXO или ISIC. 

Открийте събитието и във Фейсбук на: Йога за НАЧИНАЕЩИ с Деница

Научете още за:
Ползите от йога
Видове йога
Други интересни статии за йога
Пълен график на заниманията по йога

logo (1)

Място на провеждане:
ул. Иван Перпелиев № 5 
Пловдивски Културен Институт
За информация: 032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция ПКИ
Facebook: Пловдивски Културен Институт

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града!