Това, което въплътиш в мислите си, се превръща в реалност | ПРОМЯНАТА

Хаос, несигурност, страх, съмнение или лош сценарий, в който участваме, е всичко, през което минаваме сега?  Всеки от нас е имал своите изпитания, трудни моменти и неудачи в различен етап от живота си и в различен аспект от него. И не веднъж сме вярвали, че някой ни наказва, че животът ни е обречен на страдание, че не сме заслужили нещо по-добро – все мисли и вярвания, които ограбват и ни увличат още в матрицата на страданието и самосъжалението.

Има ли начин да излезем от омагьосания кръг на своите подтискащи вярвания и възприятия за себе си, живота, съдбата…?

Има безброй доказателства и теории за това как променяйки погледа си към света, светът се променя.

Една от тези теории е „Транссърфинга на реалността” на руснака Вадим Зеланд*, който ни насърчава да погледнем на света от друга страна и да се превърнем в господари на съдбата си. Зеланд има хиляади последователи по целия свят, които се доверяват на неговата методика и я живеят, постигайки успех, здраве и благополучие.

„Транссърфингът не е техника за самоусъвършенстване, а начин на мислене и действие за постигане на това, което искаш. Не се борете, за да го постигнете, а просто го постигнете. И не става въпрос за това да промените себе си, става въпрос за това да се върнете към себе си, към истинското си аз. Много е просто. Светът е като огледало, отразява твоето очакване от него. Ако не си удовлетворен от света, то ще ти върне обратно твоето неудовлетворение. Ако се бориш срещу него и той ще се бори срещу теб. Когато спрете да се борите, светът ще отговаря на вашите желания”, учи  руският квантов физик.

Това, което въплътиш в мислите си,
се превръща в реалност.

Според Зеланд нашият свят е точно това, което мислим че е. Мисловната енергия съществува постоянно, независимо дали я съзнаваме, забелязваме и вярваме. Отдаваме толкова внимание и сила на своите проблеми, ежедневни предизвикателства или разочарования, поставяме ги във фокуса на своя ум и в цел на разговорите ни. Така развиваме своите негативни мисли, предаваме се на страха и недоволството и привличаме още събития и ситуации, които засилват нашите вътрешни болки,  правят ни тъжни, неуверени, отегчени от живота. Оставайки в тази енергия, бавно и сигурно материализираме всичко, за което мислим и в което вярваме. И така затвърждаваме вярването, че „Едно зло, никога не е само.“

Няма значение колко е трудно точно сега,
бъдещето има приятна изненада за вас!

Светът е като огледало, отразява вашето очакване. Свободата от болката е да не копирате реалността, а да създавате нещо ново и различно. Ако вашите очаквания са оптимистични и изпълнени с вяра и благодарност, бъдете готови да посрещнете радостта и изобилието. Ученият е уверен, че всеки човек може да нарисува свой реален „проект”, на който ще се транслира живота му. Това означава, че каквато „лента” се върти в главата ти, такова „кино” ще получиш в реалността си.

Можем да се научим да приемаме предизвикателствата, провокациите на външния свят, трудностите като стъпка нагоре, като начин да придобием опитност или да научим нещо ново за себе си и за другите.  Това неминуемо ще повиши енергията ни и ще даде възможност да привлечем със сигурност хубави неща и преживявания.

Това са 10 идеи от Вадим Зеланд, които действително могат да променят живота ви и да го изпълнят със смисъл, вдъхновение и радост.

1▪︎ В реалността си ти имаш това „кино”, което се върти на твоя „проектор”. Каквото нарисуваш, това и ще видиш. Проблемът е само в това, че хората правят точно обратното – каквото видят, това и рисуват. Разбираш ли къде е разликата?

2▪︎ Чудото ще се случи само, ако ти пречупиш обичайния стереотип и започнеш да мислиш не за средствата, с които да постигнеш целта, а за самата цел.

3▪︎ Ако понякога ти се струва, че ти „не си от този свят” или че с този свят „нещо не е наред”, значи ти вече или почти си се събудил – това е отлично.

4▪︎ Ако ти упорито и непреклонно превърташ мислено своето „кино” и крачиш към целта си, реалността рано или късно ще се реализира в съответствие с него. Тя просто няма къде да се дене – такова е нейното свойство. Не само ти зависиш от реалността, но и тя зависи от теб. Въпросът е в това, кой владее инициативата.

5▪︎ Това, което не трябва да се прави в никакъв случай е – да не се разочароваш от живота си. Ти не трябва да мислиш, че не си успял в живота. В каквато и възраст да си, не трябва да мислиш така. В живота нищо не е случайно. Всичко започва едва сега – по всяко време, при всякакви условия и обстоятелства.

6▪︎ Научете се да се радвате на всичко, което смятате за лошо: на лошото време, на задръстванията, на опашките, на проблемите, на всеки негативизъм. Точно такъв мазохизъм постепенно ще разчисти небето над вашия свят. Ти трябва да се замисляш само над това, каква изгода ще ти донесе това или онова досадно обстоятелство. Така и ще бъде – ти сам ще се убедиш в това не веднъж.

7▪︎ Когато престанеш просто „да искаш” и оформиш своето намерение „да имаш”, тогава ще получиш всичко.

8▪︎Най-трудно е да умееш да чакаш, запазвайки при това спокойствието на „стопанина на ситуацията”. Трябва да издържиш изпитанието на времето, през което нищо не се случва.

9▪︎Проявявайки недоволство за нещо или към някого: правителство, държавен служител, футболисти, времето, колеги, съседи, близки, да не говорим към децата, ти транслираш в огледалото на света негативизъм и получаваш същата реалност като отражение.

10▪︎ Да си позволиш да бъдеш себе си, значи да се приемеш с всичките си недостатъци. Да позволиш на другите да бъдат различни от теб, значи да се откажеш от очакванията си спрямо тях. В резултат на това, ситуацията когато някой иска това, което друг не приема, се разрешава от само себе си.

Готов ли си да започнеш промяната си
още днес, сега? 😉

*Вадим Зеланд е квантов физик, съвременен руски писател, най-известен като автор на бестселъра „Транссърфинг на реалността“, който излиза през 2005 година. Мистериозна личност, Зеланд пази ревностно личния си живот и остава далече от публичните изяви. Споделя, че е четвърт естонец по националност и преди разпадането на СССР се е занимавал с изследвания в областта на квантовата физика, а след това работи в областта на компютърните технологии. Сега Зеланд е автор на десетки книги, написани на разбираем и завладяващ стил, които несъмнено мотивират към преразглеждане на вътрешното светоусещане от действителността. За книгите си казва: «… И така аз исках да кажа, че това Знание не е за всеки и не всеки е готов да го приеме, тъй като Транссърфинг не се вписва в рамката на ежедневния мироглед.»
Днес Зеланд има милони последователи по целия свят, а книгите му са преведени на десетки езици, включително и на български.

Марияна Стракова

Създател, Автор, Редактор, PR, Организатор събития, Йога преподавател, Ментор, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook