Венета Матева: ПРОМЯНАТА е начин на живот

Днес по пътя към Промяната се срещаме с чаровната астроложка Венета Матева

Венета Матева е дипломиран Магистър по Финансов мениджмънт в Стопанска Академия „Димитър Ценов“ – Свищов. Над 18 години от живота си отдава в банковия сектор, но както често обичаме да казваме „Не всичко е пари!“
В търсене на личното си щастие и удовлетворение от живота през 2015 започва да изучава астрология, успоредно с текущата си работа в корпоративния свят. С усещането и вярата, че никога не е късно да започнеш да преследваш мечтите си, овладява всичко свързано с тази наука – от зодиите през планетите, за да достигне до дълбочината на човешката същност, мисия и таланти. Завършва обучение в школата към съюза на Астролозите – Иван Станчев в класа на Кирил Горанов и предприема ПРОМЯНАТА – да се раздели смело с досегашния си начин на живот и работа. Паралелно завършва обучение за „Медиатор“ към „Професионалната асоциация на медиаторите в България“, както и обучение по традиционната система „РЕЙКИ“ на д-р Микао Усуи.
От 2017 година работи като Астролог, като в работата си използва всички практики на модерната западна Астрология, които умело съчетава с Нумерология. Води курсове по астрология за начинаещи и напреднали астролози, като до момента има завършили два випуска ученици. През 2019 издаде първата си книга „Сигурна промяна 2020“.

Понякога най-важното е да осъзнаеш,
къде се намираш, какво търсиш и какво цениш.

Здравей, Вени! От началото на годината сме свидетели на глобална промяна, която без съмнение засяга всички сектори на живота ни и влияе на всеки един индивид. Миналата година ти издаде своята първа книга „Сигурна промяна 2020 година“, която сега можем да възприемем като пророческа за всеки знак. Със сигурност не сме си представяли точно това, но като че ли моментът ни показва, че абсолютно за всички Промяната е неизбежна. Какво мислиш ти за случващото се?

ВМ: Започнах работа по моята първа книга още в началото на 2019 година с идеята да бъде достъпна и да служи като наръчник и съветник за предстоящата 2020 година, дори и за хора, които нямат достатъчно познания в Астрологията. Отначало нямах идея за заглавие, но в последствие името се появи някак естествено. Избрах „сигурна“, защото струпването на бавни и важни планети в знак Козирог беше знак, че предстои нещо неизбежно за всеки един от нас. Ретроградните Марс и Венера също вещаеха една различна и по-трудна година, която ще ни промени в една или друга степен.

Астрологът има способността да интерпретира събитията спрямо собствените си знания, житейски опит и обща култура. Аз съм от хората, които смятат, че думите и мислите имат силата да променят. Бях сигурна, че 2020 година ще бъде ключова в развитието ни на емоционално и материално ниво, но никога не съм си позволявала да мисля, че тази промяна ще засегне здравния ни статус и положение.
Ще бъде банално да кажа, че промяната винаги веднага или в последствие ни кара да се развиваме, но факт е, че риска и напускането на зоната на комфорт ни води напред и нагоре. Важно е да не се отчайваме и предаваме. Всеки ден е възможност и нов шанс да се преоткриваме.

Ти общуваш с много хора, което ти дава възможност да познаеш различното отражение на процесите в живота им. Смяташ ли, че действително ще настъпи промяна в осъзнаването на хората и ще се променят приоритетите в глобален аспект?

ВМ: Сигурна съм в това! Най-важното качество в стремежа ни да оцеляваме е умението да се приспособяваме към обстоятелствата. Ще бъде трудно на тези, които не обичат промените и се чувстват уютно в това, което имат. Сега е време да се замислят, че е време да заменят старите си модели на живот и поведение с нови. Нямаме избор. Всеки от нас ще трябва да се раздели с нещо, за да получи новите дарове спрямо собствената си адаптация и желание за промяна. Ще има нови приоритети, а това само по себе си ще създаде нови правила, ред и структура. Уран, планетата на промяната е в знак Телец от миналата година и ще бъде в този знак до юли месец 2025 година. В края на тази година Сатурн и Юпитер ще бъдат гости в знак Водолей. Това ще доведе в световен план до технологична промяна в областите, свързани с хранителната индустрия, визията, пластичната хирургия, козметиката и разплащанията. Всичко, което обслужва човешкия комфорт и сигурност ще претърпи глобални промени, свързани с иновации и създаване на дигитална среда. Ще целим да спестяваме време и ще се доверяваме все повече на технологиите.

Думите и мислите имат силата да променят.

– Какво е за теб Промяната и как се отразява случващото се на твоето възприятие за света и хората?

ВМ: Ще призная, че за мен случващото се беше изключително полезно. Тази ситуация ме накара да видя хората от друга светлина. Последните събития извадиха качества във всички ни, които оформиха по нов начин приятелските ни кръгове. Всички имахме достатъчно време да подредим приоритетите си и хората, важни за нас. Лично аз видях, къде съм излишна и за кого съм важна. Това беше достатъчно. Понякога най-важното е да осъзнаеш, къде се намираш, какво търсиш и какво цениш. Болезнено е, но трябва да спреш, да преподредиш товара в раницата си и да продължиш.

– Кога предприемаш промяна – когато си притисната от обстоятелства или следваш вътрешната си потребност?

ВМ: За мен промяната е начин на живот. Обичам риска и не се страхувам да влизам в предизвикателства. Старая се да следвам вътрешната си потребност, а тя винаги е свързана с желанието ми да търся динамика, нови цели и мечти. Мога да кажа, че съм приспособима, изключително търпелива и вярна на идеите си.

– Кое чувстваш като най-голямото си постижение до момента? Разкажи ни за твоята най-вълнуваща и трансформираща промяна.

ВМ: Със сигурност са много, но тази, която промени целият ми живот е свързана с напускането ми на постоянна, добре платена работа, на висока позиция и замяната й с нещо несигурно през първите месеци на работата ми като астролог. Усещаното, че в средата на живота си слагаш край на всичко, което си постигнал до момента и отваряш нова и непозната страница е изключително. Събуждаш се сутрин, без работно време, сигурен доход и правила. Не е лесно, а и сега обстановката е такава за много от нас. Съветът ми за всички, които трябва или искат да тръгнат отначало по нов път, е да не спират да вярват. Движението, волята и постоянството винаги дават резултати. Неизбежно е!

Как се срещна с Астрологията и какво научи за себе си по този път? Направи ли те по интуитивна към хората и ситуациите?

ВМ: Интересувам се от тази наука още от дете. Тя ме срещна и ме погълна в своята необятност. Астрологията е несравнима за мен с нито едно друго занимание. Тя не омръзва и винаги ти дава свобода да твориш. Смятам, че имам добра интуиция, но със сигурност и астрологията е развила тази моя способност.

– До колко можем да се доверим на науката за звездите и какво можем да научим за себе си и другите чрез нея? Можем ли да я използваме като напътствие при взимане на важни избори и решения в живота си?

ВМ: Смятам, че наталната карта е много точен и подробен психологически портрет. Тя може да ти даде отговори на много въпроси, както и да ти помогне да намериш себе си. Прогнозните методи ясно могат да ти дадат информация в какъв етап от живота си се намираш и да ти помогнат да преминеш по пътя си по-успешно и градивно. Детските хороскопи могат да дадат информация за лични и здравословни проблеми. Могат да открият таланти и дарби. Професионалните хороскопи могат да ни предоставят правилна дата за стартиране на бизнес и да ни насочат с какво да се занимаваме. Партньорските хороскопи разкриват слабостите и потенциала на връзката. Всичко това превръща Астрологията в ценен съветник за синхронизиране с посоката по личния ни път.

– Знаем, че астрологичната карта е като снимка на зведното небе в момента на нашето появяване. Имаме ли силата да променяме предначертаната съдба и как можем да го направим според теб?

ВМ: Рождената карта не изключва личния ни избор и воля. Има неща обаче, които не може да променим и трябва да преминем през тях. Това е бил изборът на душата ни. Чрез изпитанията човек израства и трупа житейски опит. Астрологията е полезна, защото може да те предупреди за предстоящи опасности или възможности. Има практики за отработване на лоши събития, които могат в известна степен да променят техния ход.

Движението, волята и постоянството винаги дават резултати.

– Каква е твоята прогноза за времето, в което сме – колко дълго ще продължи това изпитание за света и какво да очакваме?

ВМ: Според мен ситуацията ще има разрешение до средата на ноември тази година. Очаквам да бъде открито лечение или ваксина срещу вируса. Септември и октомври тази година ще има разместване в политически план. В икономиката последствията ще се усещат до средата на следващата година.

– Опиши се в 3 думи.

ВМ: Добронамерена. Всеотдайна. Искрена.

– Какви са твоите мечти днес, извън тривиалните „живот и здраве“?

ВМ: Оо, имам много мечти. Жизнения ми път 5 и Юпитер на асцендента ми дават голям заряд и мечти. След собственото си здраве и това на всички хора, мечтая за много дребни на пръв поглед, но значими неща. Обичам децата и животните и искам всички живи същества да са обичани. Мечтая за голям дом, пълен с животни и деца. Мечтая за далечни пътувания и много приключения. Искам да мога да помагам и променям поне малко живота на хората в по-добра посока. Мечтая да няма завист, лицемерие, гняв и отмъщение.

– Имаш ли си лични ритуали, практики, как си почиваш?

ВМ: Почивам си вкъщи. Обичам да чета книги и да слушам музика. Обичам приятелите си и времето прекарано с тях, без значение къде сме. Зареждат ме пътуванията и разнообразието. Не обичам скуката. Често ходя в планината и обичам да се намирам около водни пространства. Практикувам йога и поне един път в седмицата правя аеробни тренировки. Обичам да пиша и от дете имам много стихотворения и разкази.

– С кое не можеш или не си склонна да правиш компромис?

ВМ: Не правя компромис с лъжата, неискреността и предателството. Това са нещата, които могат да ме отдалечат завинаги от един човек. Държа на истината, каквато и да е тя. Лъжата е нещо, което рано или късно се разбира. Няма нужда да чувам неща, които не са истина. Не обичам скандалите и не бих показала, че усещам и разбирам лъжата. Ще си тръгна, а това е напълно достатъчно да ме загубиш. В едни отношения давам всичко безрезервно и истински. Често съм наивна и давам много доверие на хората. Предателството след това е нещото, което ме обижда и наранява.

– Какво е твоето послание за финал?

ВМ: Бъдете здрави! Уважавайте себе си! Обичайте и бъдете обичани! Бъдете смели и не бягайте от риска. Понякога загубата е всичко необходимо за да намериш себе си. Не се отказвайте, не спирайте и вярвайте в доброто и успеха си.
Благодарим на чаровната и сладкодумна Вени за отделеното време!

За Астроконсултация и анализ с Венета Матева,
можете да пишете на FB: Юпитер или на info@change-life.eu

Марияна Стракова

Създател, Автор, Редактор, PR, Организатор събития, Йога преподавател, Ментор, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook