Виняса Флоу йога с Марияна

Потопете се в  енергията на дъх и движение
с Виняса флоу йога класовете с Марияна

Slow Flow Vinyasa Yoga – понеделник и четвъртък от 17:30 часа
Виняса Флоу йога – НАПРЕДНАЛИ – понеделник и четвъртък от 19:30 часа
Виняса Флоу йога и Йога Нидра/Медитация – вторник и четвъртък от 14:30 часа

Slow Flow Vinyasa e клас, подходящ както за начинаещи, така и за всички нива на практикуващи. Бавният поток от дишане и движение свързва достъпни йога пози и позволява да изследваме тяхната дълбочина, да изградим увереност и добро познание, да активираме всички мускулни групи и да постигнем баланс на физическо, емоционално и ментално ниво. Бавното синхронизирано движение с дъха насърчава циркулацята на повече кислород в кръвта, което освежава мускулите, костната система, органите и подхранва цялото тяло. Интеграцията на гръбначния стълб е ключов акцент в този клас и цели  изграждане на здравина и гъвкавост, подобряване на позата и цялостната стойка. Бавният йога поток е чудесна практика да разпознаем личните си ограничения и да се научим как да преминем отвъд тях. Нежният и плавен терапевтичен танц естествено ни потапя в медитация, освобождава стреса и носи обновление и цялостно възстановяване.

Виняса флоу йога е съчетание от различни асани, подредени в логична последователност и синхронизирани с дъха. Думата „Виняса” означава „синхронизирано с дишането движение на тялото”, а думата „Флоу“ – поток. Тяхното съчетание назовава специфична хатха йога техника на преминаване през асаните с подходящо вдишване или издишване. Виняса комплексите се изпълняват плавно и динамично, при което асаните преливат една в друга на базата на различни вариации на слънчевия комплекс (Сурия Намаскар) и могат да включват в себе си n на брой разнообразни асани в един безкраен поток от движение и дишане.

Виняса флоу практиките имат изключителни ползи:
– укрепват мускулите и костната структура, подобряват гъвкавостта на ставите
– тонизират, укрепват и увеличават енергията на тялото
– повишават нивото на хемоглобина и червените кръвни клетки, които пренасят кислород към тъканите, повишената циркулация води до пречистване на организма
– повишават имунитета и извеждат токсините от тялото
– стабилният цикъл на вдишване и издишва успокоява ума и помага да се повиши концентрацията
– непрекъснатото движение и преливане от една поза в друга носи изключителни ползи за сърдечно-съдовата система и създава вътрешна топлина, чрез която постигаме гъвкавост и отблокиране на тялото
– намаляват тревожността, напрежението и натрупания стрес
– отварят ни към настоящия момент и всичко, което съществува тук и сега, защото пътят към истината и истинското щастие са винаги тук.

Виняса йога води към цялостно вътрешно пречистване. Свързването на дъх и движение ускорява циркулацията на течностите в тялото. Кръвта се разрежда и тялото се изкъпва вътрешно, а затоплянето и изпотяването извеждат навън ненужното на физическо, енергийно и психо-емоционално ниво.
Освен позитивните физически ефекти, Виняса флоу носи  ползи за ума и общото ни емоционално състояние, помага да разгърнем своята креативност, наблюдателност, уравновесеност, които да пренесем в ежедневието си и да творим живота си такъв, какъвто желаем. Тя ни помага да развием осъзнатост, че дъхът е отражение на живота ни, че всяко действие води към следващо, точно както леко и естествено преливаме от поза в поза с вдишване-издишване. Това е практика на доверието към нас самите и към живота, за да приемем, че всичко се случва по най-добрия начин и винаги в правилния момент, когато сме наясно със себе си и своите цели.

Прана Виняса Флоу йога (Prana Vinyasa Flow® yoga) е еволюирала форма на Хатха Йога, създаден от  Шива Рей и разпространяван по целия свят от нейни ученици и последователи. Нейните корени идват от древната, лечебна и свещенна система на Йога, ученията на Кришнамачаря, Тантра, Аюрведа, Бхакти, духовната практика и опитност на Шива  Рей за последните 25 години. Тя е съзидателен, широкоспектърен, интелигентен стил, чрез който се изживява потока на прана енергията – универсалният извор на дъха, жизнената енергия, осъзнатата интелигентност.

Удивителен, завладяващ и вдъхновяващ, този стил резонира изключително добре със стила на живот на съвременния човек и е прекрасен начин да излезем от динамиката и да се потопим в преливащи, плавни, но стабилни движения на тялото, използвайки сигурността и дълбочината на дъха си. Практиката естествено се превръща в динамична медитация, в която асаните се свързват като перли, а мислите се освобождават  като дъждовни капки в безбрежния океан на спокойствието.

Прана Виняса Флоу йога класовете са различни и тематични, съобразно сезона, лунните цикли и планетарно разположение. Те са уникални, променящи се, еволюиращи – така,  както всичко в живота и Вселената.

Йога нидра е възстановяваща елексирна практика  след динамичната част на деня или активна йога сесия. Тя е естествено средство за успокоение, отпускане и стабилизиране на тяло, ум, емоции и за посяване на нови, позитивни мисли. Йога нидра е техника за дълбока релаксация, която спомага за освобождаване от мускулно, емоционално и умствено напрежение, за изчистване, хармонизиране и възстановяване на цялото същество. В превод означава йогийски сън, но всъщност това е практика, при която съзнанието е будно, съсредоточено и обърнато навътре към себе си. Нашето съзнание е изключително мощен инструмент, чрез който можем да подобрим физическото си и емоционално здраве, да освежим паметта, да трансформираме негативните си навици, да събудим творческия си потенциал.

Преподавател:  Марияна  e сертифициран преподавател по Хатха йога, Виняса Флоу йога, Ин йога, Йога за деца, Йога терапия, Медитация. Личните й търсения през годините я отвеждат до Индия, Бали, Германия, Англия, Холандия, Ирландия и др., където среща различни учители и стилове, участва в редица тренинги и обучения, практични семинари, йога фестивали и събития в сферата на холистично здраве,  личностно развитие и мотивация.
Автор и създател на сайта „Промени живота си“, идеолог на фестивалите „Уикенд на Промяната” и „Седмица на вдъхновението – Week of Inspiration`2017”, организатор и партньор на събития в сферата на изкуство, култура, образование, духовно знание, самоусъвършенстване и др., лектор в редица форуми, фестивали, обучения и семинари за холистично здраве и личностно самоусъвършенстване. Визионер и създател на интегралните практики „Сладостта на Прошката“, „Силата на твоите желания“, Женски сакрален кръг и други. Редовен автор в популярни печатни и онлайн издания. Има издадени 2 авторски диска с Релаксация за здрав и хармоничен живот и Медитация „Силата на моите желания“.

С фин усет и добронамереност съчетава знания и лична опитност, древни техники и съвременни методи, с което ще ви подкрепи в преоткриване на най-здравата и пълноценна връзка със самите себе си и света около вас. Нейните класове и сесии са трансформиращо преживяване, дълбоко откровение,   истинско вдъхновение и пътуване към най-дълбоките кътчета на душата и преодоляване на собствените граници.

„Йога постелката е моето пространство и възможност да преоткрия живота си, да опознавам себе си, да приемам, да обичам, да прощавам, да облагородявам средата си, да се наслаждавам и да живея с огромна благодарност. С вдъхновение и вяра в необятния човешки потенциал разкривам най-доброто от моя път и личен житейски опит.“, споделя Марияна

Такса участие:
12 лв. – Еднократно посещение
40 лв. – Карта 4 посещения – Валидност 30 дни
80 лв. – Карта 8 посещения – Валидност 45 дни

В тези класове можете да се включите и с карти SODEXO или ISIC.

Да си подарим полезно и приятно време ЗАЕДНО!

logo (1)

Място на провеждане:
ул. Иван Перпелиев № 5  Пловдивски Културен Институт
За информация: 032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция ПКИ
Facebook: Пловдивски Културен Институт

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града! 

Диляна Петрова

Автор, Редактор, PR специалист, Дизайнер, Организатор събития, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook