Съвет за здравословно хранене 1: Настрой се за успех!

Необходимо е да се настроиш за успех, да мислиш за планирането на здравословна диета по-скоро като сбор от малки, управляеми стъпки, отколкото за драстична промяна. Ако пристъпиш към промените постепенно и с нужната отдаденост, ще имаш здравословна диета по-скоро от колкото очакваш.

> Простота: Вместо да си прекалено загрижен за броенето на калориите или измерването на големината на порцията, мисли за диетата си като за цветове, разнообразие и свежест. По този начин ще е по-лесно да направиш здравословен избор. Фокусирай се върху избора на храни, които обичаш и лесни рецепти, съдържащи няколко пресни съставки. Постепенно твоята диета ще стане по-здравословна и по-вкусна.

> Започни и прави промени в навиците си на хранене постепенно. Да се опитва да се направи здравословна диета от днес за утре не е нито реалистично, нито добра идея. Промяната на всичко от веднъж обикновено води до измама или отказване от новия хранителен план. Прави малки стъпки, като добавяне на салата (съставена от различни цветни зеленчуци) към твоята диета веднъж дневно или пък замяната на маслото със зехтин по време на готвене. Когато тези малки промени станат навик, можеш да продължиш да добавяш здравословни съставки към своята диета.

Всяка промяна, която правиш за да подобриш своята диета има значение. Не е нужно да си перфектен и не е нужно напълно да се откажеш от храните, които обичаш за да имаш здравословна диета. Дългосрочната цел е да се чувстваш добре, да имаш повече енергия и да намалиш риска от заболявания. Не позволявай грешките да те демотивират – всеки избор на здравословна храна има значение.

drinking_water

> Мисли за водата и упражненията, като за група от твоята диета.

Вода. Водата помага да се пречистим от отпадъци и токсини и все пак много хора живеят живота си дехидратирани, което предизвиква умора, липса на енергия и главоболия. Често се бърка жаждата с глад, така че ако приемаме достатъчно течности, това ще ни помогне да правим по-добър избор за здравословна храна.

Упражнения. Намери нещо свързано с движение, което обичаш да правиш и го добави към ежедневните си занимания точно както би добавил зеленина, боровинки или риба към своята диета. Ползата от редовните упражнения са неизброими и правейки ги редовно, те също ще помогнат избора на здравословна храна да стане навик.

Марияна Стракова

Създател, Автор, Редактор, PR, Организатор събития, Йога преподавател, Ментор, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook