6 вида чай, които ще ви разкрасят

Чаят е лечебен като храната. Дава ни онова, от което се нуждаем,
поддържа енергията ни жива, лекува ни, ободрява ни…
И ни разкрасява, както ей сега ще се уверите.

Билките и растенията съдържат много от микроелементите, важни за красивата ни кожа, помагат ни да се справим с вътрешните възпаления и забавят стареенето. А и е много по-лесно да изпием няколко чаши чай днес, отколкото да се опитваме да пием вода, която и без това не ни се пие.

Ето няколко идеи за чай, които буквално ще ви разхубавят!

Ройбос против стареене. Съдържа много антиоксиданти, няма танини, от които да ви се разтуптява сърцето и е богат на цинк. Забавя загубата на плътност на кожата.

Бял чай за подмладяване. Връща сиянието на кожата благодарение на многото антиоксиданти, които се съдържат в листенцата.

Зелен чай за намаляване на подпухването и възпалението. Поддържа клетките здрави, намалява възпалителните процеси и стимулира възстановяването на кожата.

Ментов чай против хормонално акне. Този чай подобрява хормоналния баланс и намалява производството на себум. Ограничава и оксидативния стрес на кожата.

Лайка против стрес. Лайката съдържа кумарин, който намалява възпалението на кожата. Има анти-бактериален и успокояващ ефект. Пийте по една чаша вечер, помага и за съня.

Хибискус за сияйна кожа. Чаят е богат на витамин С, добър източник е на желязо и цинк. Всички те подобряват сияние на кожата, нейната структура и общ вид. Има и алфа-хидрокси киселини, отговорни за здравата коса, кожа и нокти.

Източник: edna.bg

 

 

 

Марияна Стракова

Създател, Автор, Редактор, PR, Организатор събития, Йога преподавател, Ментор, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook