Рецептата за енергийни блокчета от ядки и плодове

Има моменти, в които силно усещаме липса на енергия и нужда да похапнем нещо сладко. В тези моменти най-често си купуваме вафла или пастичка и засищаме този глад с нещо не много полезно. Все по-често по рафтовете в магазините се появяват и друг тип десерти – приготвени само от плодове, ядки, семена, които са и задължителна част от здравословното хранене. Тези десерти можем да приготвим и сами вкъщи и да си имаме винаги по някое друго в чантата за “спешни случаи”. Приготвените вкъщи енергийни блокчета с ядки и плодове са добра идея както за бърза закуска сутрин, така и за следобедна закуска. Енергийните блокчета от ядки и плодове са и идея за вкусен малък сладкиш, който спокойно може да дадете и на вашите деца.

Необходими съставки:
сурови бадеми – 100 гр
сурови лешници – 100 гр
сурово кашу – 50 гр
стафиди – 50 гр
фурми – 100 гр
сурови слънчогледови семки – 4 супени лъжици
сурови тиквени семки – 2 супени лъжици
ленено семе – 2 супени лъжици

Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за енергийни блокчета от ядки и плодове е подготовката на ядките. Заливате бадемите, лешниците и кашуто с вода и ги оставяте да се накиснат за една нощ.

В кухненски робот, или с друг подходящ уред смилате отцедените от водата ядки, заедно с почистените от семките фурми и стафидите до получаването на тесто. Добавяте семките и размесвате добре с ръце.

Застилате голяма тава с хартия за печене. Има два варианта за оформяне на блокчетата. Или да разстелете равномерно тестото с ръце в тавата, след което да го нарежете на правоъгълници (на първите две снимки), или да да оформите с ръце малки сплескани бисквити с желаната от вас големина (както са оформени енергийните блокчета на последната снимка). Печете (сушите) енергийните блокчета в предварително загрята на 150 градуса фурна за около 15-20 минути. Готовите енергийни блокчета отделяте от тавата след като са напълно изстинали! Най-добре е да съхранявате енергийните блокчета от ядки и плодове в хладилник, или на друго сухо и проветливо място.

Източник: supichka.com

Марияна Стракова

Създател, Автор, Редактор, PR, Организатор събития, Йога преподавател, Ментор, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook