Фреди Фигърс: Доброто винаги се връща! | ПРОМЯНАТА

Майка му го е изхвърлила в кофа за боклук на една улица във Флорида, когато е бил едва на няколко дни през 1989 година. Той толкова силно плачел, че случаен минувач го открива и се обажда в полицията. Така малкият Фреди попада в болницата с леки наранявания, а след това и в приют.

На 13-тия ден след откриването му, Фреди попада в семейство Фигърс от град Куинси, които вече имат една дъщеря, но когато чуват по новините историята на изхвърленото момче, отиват за него в приюта.

Фигърс не са богати хора, бащата работи в университета във Флорида, а майката е домакиня. В училище, а и на улицата се подигравали и наричали Фреди „боклука“, защото всички знаели неговата история. Само той знае какво е трябвало да преживее в детството си.

Години по-късно, той намира биологичната си майка, която се оказва наркоманка. Среща се с нея и това е първата им и последна среща. Той никога повече не пожелал да я види отново. „Моите приемни родители ми подариха любов и бъдеще. Именно тях смятам за баща и майка.“

От малък Фреди проявява силен интерес към компютърната техника и когато е на 9 години, баща му купува повреден компютър „Macintosh“ за 25 долара, произведен 89-та година. Слага го на масата в кухнята, дава отвертка на сина си и му казва, че може да прави каквото си иска с него. Фреди започнал да изучава, да разглобява и сглобява компютъра и само след няколко месеца успява да го поправи. Впрочем и досега този „Macintosh“ работи и се пази в дома на Фигърс.

На 13 години Фреди получава първата си работа. Общината на град Куинси го наема да поддържа нейните компютри, а първата си фирма „Figgers Computers“ основава, когато е на 15. Ремонтирал компютрите в хола на родителите си и там създал сървър, на който неговите клиенти пазели своите данни. Малко по-късно започва да създава мобилни приложения и софтуер за търговски компании. След няколко семестъра в университета Фреди изоставя ученето.

„Не съветвам никого да прави това – казва той по-късно – Но и не съжалявам за своя избор. На 17 години имах 150 клиента, на които им бяха необходими сайтове и сървъри за съхранение на данни. Беше невъзможно да ги изоставя.“

На 19 Фреди получава първия си патент. Изобретява устройство, което помага на лекарите да контролират от разстояние своите пациенти, а след това го продава на една компания в Канзас за 2,2 милиона долара. Когато е на 20, неговият баща се разболява от Алцхаймер. Тогава Фреди разработва GPS-тракер и го поставя в обувките на баща си. Така могъл във всеки един момент да знае къде се намира той. Това устройство и досега помага на много хора с деменция.

На 25 години Фреди Фигърс има създадени вече над 80 потребителски програми и 5 патента.

Сега Фреди е на 31 години и е много богат. Предприемач и изобретател, собственик на „Figgers Communication“ и на голямата телекомуникационна компания „Figgers Wireless“, създал е благотворителен фонд, който предоставя стипендии на студенти и помага на бездомните.

Създадох този фонд още когато бях само на заплата, като отделях голяма част от нея за фонда. Помня откъде съм дошъл, какво съм преживял и съм уверен, че можеш да купиш целия свят, но да загубиш душата си – а аз не искам това. Искам да променя света към по-добро.“

Доброто винаги се връща! А най-доброто отмъщение за съдбата ти – това е успехът! 

Марияна Стракова

Създател, Автор, Редактор, PR, Организатор събития, Йога преподавател, Ментор, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook