Избирай докосващо четиво – всеки ден!

Интересно, динамично, изобилно е времето, в което се намираме. Има от всичко по много!

Как, обаче, избираме присъствието си в него и кое е мястото, на което най-много и често задържаме вниманието си, какво е любимото ни занимание. Защото това, върху което се фокусираме, се превръща в наша реалност. Със сигурност ние най-добре знаем колко време отдаваме на самите себе си или на социалното пространство, за да гледаме кратки назидателни или забавни клипчета. Къде в това реално време сме ние самите и какво е нещото, което правим за себе си? В желанието да знаем повече, да имаме повече, да бъдем навсякъде, все по-нетърпеливи сме да изчетем една смислена статия, която ще отнеме същото време, в което гледаме някакво клипче или лайвче, някакво безсмислено реалити или поредните черни новини.

Нека не забравяме, че това, което истински ни обогатява, развива, променя, ентусиазира и осмисля всичко, което правим или искаме да направим, е няколко съзнателни минути на ден в четене. Да, в четене! Не в слушане – в четене!

Четенето е комплексен познавателен процес и включва цялостната ни сетивна система, което е в състояние да промени дълбоките структури на мозъка. Редовното четене е като тренировката на постелката, която ни разгръща във всички аспекти – развива въображението ни, емоционалната чувствителност; подобрява себеизразяването ни, прави ни търпеливи, любознателни; развива у нас умението да селектираме информация, която е ценна за нас; дарява ни знаци и подкрепа в етапа, на който се намираме. Всички знаем как нещо ни намира в правилния за нас момент. Дори отдавна прочетена информация, появила се днес отново, ще ни докосне по нов начин и ще ни даде ново необходимо послание.

Без съмнение знаем всичко това! Напомняме си тези позитиви, за да изграждаме безспорна увереност, че точно това са най-важните умения, които използваме ежедневно за нашето лично сътворяване, формулиране на собствените ни убеждения, вярвания, справяне с трудни моменти, преодоляване на изпитания и изграждане на визуална сила за манифестиране.

И точно сега с това те насърчавам – Превърни съзнателното четене в твой свещен ритуал още днес! Наложи си всеки ден, минимум 15 минути четене – на истински вдъхновяващи истории за успешни хора или полезни изследвания в сферата на човешкото развитие, добри практики за мотивация и позитивен растеж, докосващи послания, статии и други подобни.
Без новини, без клюкарски истории, без гневни постове, без обяснения!
Просто ти и твоите мисли, емоции, картини и преживявания! И после – действай! Всеки ден – с една крачка напред!

Много благодаря, че изчете тази статия докрай! Това вече е една крачка напред! 😉
Ако желаеш сподели своето мнение по темата, любима книга или нещо, което четеш в момента! Това вероятно ще мотивира и някой друг да прегърне този ежедневен ритуал! 😉

===================

*Тази статия е обект на авторско право и може да бъде цитирана и споделяна само с изричното упоменаване на автора и поставяне на активен линк към оригинала. Благодарим Ви!

Марияна Стракова

Създател, Автор, Редактор, PR, Организатор събития, Йога преподавател, Ментор, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook