Случайности няма

Ако през цялото време се чудите откъде в живота ви постоянно идват толкова много проблеми, то можете да прочетете следната притча. Може би тя ще ви помогне да разберете за себе си нещо важно.

Седейки на кръглата маса, душите всъщност избирали какъв да е следващия им урок. Изправила се смелата и силна душа и казала:

– Този път отивам на Земята, а целта ми е да се науча да прощавам. Иска ли някой да ми помогне в това?

Другите души със съчувствие и дори малко уплашени заговорили:

– Това е май един от най-трудните уроци… Може за един живот да не се справиш… Така ще страдаш… Толкова ни е жал за теб… Но ти сигурно ще се справиш… Ние ще опитаме да ти помогнем…

Една от душите казала:

– Аз съм готова да бъде до теб на Земята и да ти помогна. Аз ще се оженя за теб, а в нашият семеен живот ще има много проблеми и те ще бъдат все по моя вина. Но ти, въпреки това, ще се учиш да ми прощаваш.

Обадила се и втората по ред душа, въздъхвайки:

– Е, аз пък мога да се превърна в един от твоите родители, осигурявайки ти тежко детство, след това да започна да се меся в живота ти и да ти преча, а ти ще бъдеш принуден да се научиш да ми прощаваш.

Третата по ред душа рекла:

– А аз пък ще стана един от твоите шефове и много често ще съм несправедлив с теб, високомерен и безчовечен, за да можеш ти да се учиш да изпитваш чувство на прошка…

Още няколко души се съгласили да се срещнат с нея в различно време за научаване на урока… И така, всяка душа избирайки своя урок, те обмислили общ план на живота на смелата и силна душа, в който те взаимно ще се обучават и напътстват и се спуснали устремени към своите въплъщения на Земята.

Но уроците на душата имат такава характеристика, че при раждането тяхната памет се изчиства. И само малцина се досещат, че случайностите не са случайни. И всеки човек се появява точно тогава в живота ни, когато най-много имаме нужда от урока, който той ни донася със себе си.

Източник: svetilo.com

Диляна Петрова

Автор, Редактор, PR специалист, Дизайнер, Организатор събития, Пътешественик

1 Comment
  1. Съгласна съм.Понякога не осъзнаваме,че това са уроци,но когато отминат,замисляйки се,стигаме до извода,че така е трябвало да бъде.Хубаво е да бъдем смирени.И да продължим напред.

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook