Законът за Привличането – най-могъщият Закон на Вселената

Законът за Привличането е най-могъщият Закон на Вселената. Важно е да го разбереш, защото иначе всичко което ти казваме, няма да има стойност за теб. Ако не разбираш Закона за Привличането, няма да разбираш защо ти и хората около теб преживявате нещата, които преживявате. Всичко в твоя живот и в живота на другите около теб се управлява от Законът за Привличането. Той е в основата на всичко, което се случва. Той е в основата на всичко, което се проявява в живота ти.

Да познаваш този закон и да разбираш как действа е необходимо условие за това да живееш осъзнато. Да познаваш Закона за Привличането е съществено, за да можеш да живееш радостния живот, за който си дошъл на Земята.

Законът за Привличането гласи: Сходните неща се привличат.

Поговорката „с какъвто се събереш, такъв ставаш”, всъщност говори за Закона за Привличането. Виждаш проявленията му всеки ден. Например, събуждаш се в лошо настроение и след това през целия ден нещата вървят все по-зле, докато накрая си казваш „по-добре да не бях ставал от леглото”. Виждаш проявленията му в обществото – прави впечатление, че онзи, който най-много говори за болести, е болен, а онзи, който говори най-много за успех, преуспява.

Законът за Привличането откликва на мислите ти във всеки един момент. Затова не е преувеличение да се каже, че ти създаваш собствената си действителност. Всичко, което преживяваш, е дошло при теб, защото Законът за Привличането откликва на мислите, които излъчваш. Независимо дали си спомняш нещо от миналото, наблюдаваш нещо от настоящето или си представяш нещо за бъдещето, мисълта, върху която си съсредоточен сега, активира в теб определена вибрация – и Законът за Привличането й откликва.

Когато хората преживяват нещо нежелано, те често изразяват абсолютната си убеденост, че не са го създали сами. „Не бих си причинил това нежелано нещо”, казват те. Ние знаем, че не си го привлякъл в живота си нарочно. Все пак сме длъжни да ти кажем, че никой друг не би могъл да бъде причина за него, защото само ти и никой друг имаш силата да привличаш това, което ти се случва. Като си се съсредоточил върху нежеланото нещо или върху нещото, което му съответства по вибрация, ти си творил неосъзнато. Тъй като не си разбирал Законите на Вселената, или иначе казано „правилата на играта”, ти си привлякъл нежелани неща в живота си чрез вниманието, което си им обръщал.

За да разбереш по-добре Закона за Привличането, гледай на себе си като на магнит, който привлича същността на това, което мислиш и чувстваш. Ако се чувстваш дебел, не можеш да привлечеш добра фигура. Ако се чувстваш беден, не можеш да привлечеш богатство, и т.н., тъй като това противоречи на Закона.

things_magnet

Като мислиш за нещо, ти го привличаш

Колкото по-добре разбираш силата на Закона за Привличането, толкова повече ще се стараеш съзнателно да насочваш мислите си, защото получаваш онова, за което мислиш, независимо дали го искаш или не.
Всичко, към което насочваш мислите си, без изключение, си проправя път в живота ти. Когато през ума ти премине незначителна мисъл за това, което искаш, благодарение на Закона за Привличането тя става все по-голяма и все по-силна. Когато през ума ти премине мисъл за нещо, което не искаш, Законът за Привличането привлича и други подобни мисли към нея и я прави все по-силна. Колкото по-силна става мисълта, толкова по-силно тя привлича и други към себе си и толкова по-сигурно е, че ще се превърне в действителност.

Когато видиш нещо, което искаш да преживееш и си кажеш: „Да, бих могъл да имам това”, ти го привличаш в живота си чрез вниманието, което насочваш към него. Когато обаче, видиш нещо, което не искаш да преживееш и извикаш: „Не, не, не искам това!”, самото ти внимание към него го привлича в живота ти. В тази Вселена, основана на привличане, няма такова нещо като изключване. Вниманието ти към нещо го включва във вибрацията ти и ако го задържиш в съзнанието си достатъчно дълго, Законът за Привличането ще го извика в живота ти, защото няма такова нещо като „Не”. Когато гледаш нещо и крещиш: „Не, не искам да преживея това, махай се!”, ти всъщност го извикваш в живота си, защото във Вселената, основана на привличане, няма такова нещо като „Не”. Самото ти внимание сякаш казва на нещата, които не желаеш „да, ела при мен!”.

За щастие, тук във вашата пространствено-времева реалност нещата не се проявяват в живота ви веднага. Съществува един чудесен времеви буфер между момента, в който започнеш да мислиш за нещо и момента на проявяването му. Този времеви буфер ти дава възможността да пренасочиш вниманието си по посока на нещата, които желаеш да се проявяват в живота ти. Така, дълго преди да се реализира дадено явление (всъщност, от първия момент, от който помислиш за него), можеш да определиш дали искаш да го поканиш в живота си. Трябва само да обърнеш внимание на начина, по който се чувстваш, когато мислиш за него. Ако продължаваш да насочваш вниманието си към него – независимо дали го искаш или не – то ще дойде в живота ти.

Когато осмислиш и започнеш да забелязваш връзката между нещата, за които мислиш и говориш, и онова, което получаваш, тогава ще започнеш да разбираш мощния Закон за Привличането. И когато започнеш съзнателно да насочваш мислите и вниманието си към това, което искаш да привлечеш, ще заживееш такъв живот, какъвто искаш, във всяко отношение.

Вашият физически свят е обширно и разнообразно място, пълно с безброй различни събития и обстоятелства, някои от които одобряваш (и би искал да преживееш) и други, които не одобряваш (и не би искал  да преживееш). Когато си дошъл в този физически свят, не си имал намерение да искаш от него да се промени съобразно твоите виждания. Не си смятал да искаш да елиминира всичко, което не одобряваш и да остави само това, което одобряваш.

Ти си тук, за да твориш света около себе си такъв, какъвто ти го желаеш, като същевременно позволяваш на света да съществува и такъв, какъвто и другите го желаят. Техните избори по никакъв начин не могат да попречат на твоите собствени, но вниманието, което насочваш към чуждите избори, влияе на вибрацията ти и оттам на твоята точка на привличане.

Моите мисли са магнит

Със своята магнетична сила Законът за Привличането прониква във Вселената, взема онези мисли, чиято вибрация съвпада с твоята … и ги привлича към теб. Твоето внимание към определени неща и откликът на Закона за Привличането към мислите ти е причина за идването на човек, всяко събитие и всяко обстоятелство в живота ти. Всички те влизат в живота ти през един своеобразен „филтър”, който пропуска само онова, чиято вибрация съвпада със собствените ти мисли.

Получаваш същината на онова, за което мислиш, независимо дали то е нещо, което искаш, или е нещо, което не искаш. В началото тази мисъл може да те смути, но вярваме, че след време ще започнеш да оценяваш справедливостта, последователността и безусловността на мощния Закон за Привличане. Когато разбереш този Закон и започнеш да обръщаш внимание на мислите си, ти ще си възвърнеш контрола над собствения си живот. Този контрол ще ти припомни, че няма нещо, което да не можеш да постигнеш, и нещо, от което да не можеш да се освободиш.

1239983_547219218678913_1364909773_n

Разбирането за Закона за Привличането и осъзнаването на зависимостта между онова, което мислиш и чувстваш, и онова, което се проявява в живота ти, ще те накара да бъдеш по-осъзнат за влиянието на собствените ти мисли. Ще започнеш да забелязваш, че мислите ти могат да бъдат повлияни от нещата, които четеш или гледаш по телевизията, или чуваш и виждаш в живота на другите около теб. Благодарение на Закона за Привличането тези мисли стават все по-големи и по-силни вследствие на вниманието, което им обръщаш. Когато видиш този ефект, ще почувстваш в себе си желание да насочиш мислите си повече към нещата, които искаш да преживееш. Защото каквато и да е мисълта, върху която си съсредоточен в момента, и откъдето и да е дошла тя … докато я мислиш, Законът за Привличането действа върху нея и започва да ти предлага още мисли, разговори и преживявания, сходни с нея.

Мощният и неизменен Закон за Привличането откликва на всичко в тази вибрационна Вселена – събира хората, чиито вибрации съвпадат, ситуациите, чиито вибрации съвпадат и мислите, чиито ситуации съвпадат. Всъщност, всичко в живота ти  – от начина, по който мислите преминават през ума ти, до хората, с които се срещаш в градския транспорт – е такова, каквото е, благодарение на Закона за Привличането.

Из „Законът за привличането” от Джери и Естер Хикс*

*Джери и Естер Хикс започват да разкриват удивителното си преживяване с група от явно високоразвити Нефизически същества, които наричат себе си Абрахам на шепа близки колеги през 1986 г. Виждайки практическите резултати постигани от тях самите и от онези, които успешно прилагат съветите им, те превръщат учението на Абрахам достъпно за вечно разширяващия се кръг от хора, които търсят отговори на въпросите си за това как да живеят по-добре.
До този момент Джери и Естер Хикс са публикували повече от 600 книги, касети, компактдискове, видеозаписи. В България са преведени голяма част от техните книги –„Законът за привличането”, „Поискай и ще ти бъде дадено”, „Изумителната сила на Осъзнатото намерение”, „Ново начало”, „Вихърът” и др.

Повече за Джери и Естер Хикс на www.abraham-hicks.com

Марияна Стракова

Създател, Автор, Редактор, PR, Организатор събития, Йога преподавател, Ментор, Пътешественик

10 коментара
 1. Благодаря Ви! Не можеше да е по подходящ момента, в който дойдохте ! След като прочетох статията Ви , видях в очите моята грешка! Сега започвам да коригирам сбърканото! ,, Които си приличат, се привличат!,, Нали така казахте. Убедена в съществуването на този креативен закон на привличането, разбрах,че съм отпушила мозъка ми да работи,провокиран, в добрия смисъл,от една персона начетена,както казват старите българи,една персона привлекарелна! И така животът започва отново! Благодаря!

 2. Примери:Добре де ако искам да победя Владимир Кличко на ринга като го искам и мисля за това постоянно и го вярвам значи ще се кача на риннга и дори без да съм тренирал ще го победя така ли? Или ако съм висок 1.60м а искам да съм 1.85 м като мисля за това и го искам ще стане така ли? А къде е двействието за което нищо не прочетох,или вселената действа вместо мен и аз съм неин господар и тя работи за да ми испълни желанията и капризите ?

  1. Разбира се, че действието е част от процеса на случване и никъде то не се изключва. Когато настроите мислите към определената цел, да сте наясно с поредицата действия, които да направите по пътя. НО естествено няма как да отричаме нещо и да направим правилното действие. Вселената подкрепя уверените мисли, решителните действия и ясни цели. И ни изпраща винаги потвърждения по пътя.
   Желаем ви успех по пътя към мечтите! 😉

 3. Ako vsicko gore napisamo e vqrno greshkata e moq zashtoto sam mislila negativno otuk shte si vzema pouka i shte mislq pozitivno i dano neshtata se opravqt. Mn blagodarq za statiqta.

 4. Има едно основно нещо, което би могло да задвижи закона на привличането. То наистина си е мощно и може да въведе голяма промяна във живота на човек. Това нещо е да си представиш бъдещето без желанието, което си намислил за себе си. Да, ще кажете, че не е редно, трябва да си представяме само това, което искаме да привлечем в живота си, но аз имам предвид да си представите живота си в най- добрата възможна светлина, дори и да не получите желаното. Това наистина действа, защото често хората толкова силно искат нещо, че започват да си мислят, че животът им няма да струва и пукната пара без даденото желание и така не само че отблъскват желаното далеч от себе си, но и правят сегашната си действителност по- лоша. Когато си представите живота си страхотен, добър и забавен дори без мечтаното от вас да бъде изпълнено, вие ще си кажете „Хей, мечтата ми може и да не се сбъдне, но, голяма работа, животът ми ще си бъде супер и без непременно да постигна тази моя толкова голяма цел!“. И иронията тук е, че когато не сте чак толкова притеснени какво ще последва в бъдеще и че животът ви ще е нещастен без мечтаното от вас, животът ви ще се пренареди по възможно най- добрият начин. Мечтите трябва да те теглят напред, да окриляват, но не и да стават фикс идея, и че целият ви живот зависи изцяло от тях. И още нещо – на човек му се случва понякога да има лоши дни, да не е в настроение и мисълта ми е, че трябва да си изживеете емоциите както трябва- когато ви се плаче, плачете, когато сте ядосани, ядосвайте се. Само гледайте да не ви става навик да сте постоянно ядосани и тъжни. И това също си е вредно. Също запомнете- като изключим връщането на мъртъвци от онзи свят, няма невъзможни неща- никога не го забравяйте!

 5. Ами най-вероятно ще се здобиеш с приток на енергия или мозъка ти ще възприема информацията лесно. Бойните изкувства се базират повече на умения от колкото физическа сила. Но „Без да си тренирал“ не…. Не се поставят условия не можеш да измислиш как вселената ще ти го поднесе. Искаш да биеш Владимир Кличко..? Ще биеш Владимир Кличко, но трябва да го искаш истински и да повярваш.

 6. Постигнал съм всички неща който съм желал просто мислейки си за тях, и ме очакват още много тей като съм само на 18. Правя салта, правя яки трикове със скейта, свиря на китара, мога да играя шах, печеля момичета тук там, и мога още десет неща който са впечатляващи. Също така съм забелязал че откакто гледах „THE SECRET“ почвам да забелязвам как мислите ми бавно или бързо се превръщат в реалност.

 7. Ако искам да привлека любовта на даден човек, мисля за това всеки ден и подхранван мисълта, това означава ли, че скоро може отново да се съберем ?

  1. Не, не означава. Привличаме това, което всъщност сме ние самите. Привличаме ситуации и обкръжение, които резонират с начина, по който се чувстваме – не конкретен човек или място. При нас винаги остава правилното. Това, което не е за нас – рано или късно, искаме или не, просто си отива, променя, трансформира. Манифестирайте начина, по който ще ви накара човека до вас да се чувствате, да преживявате заедно споделени моменти и да се развивате във връзката, а не конкретен човек, защото той вероятно не е този, който ще ви донесе усещане за пълнота, разбиране, споделеност и любов. 😉

 8. Страхотна статия! Искам да благодаря на автора! Браво, искрено те поздравям за положения труд! Определено това нещо е вярно. Лошото е, че много-малко хора са чували за този закон. Затова нека го споделяне и пращаме на близките си и заедно да живеем един по-добър живот.

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook