Силата на увереността…

Собственик на бизнес бил затънал в дългове и не успявал да ги върне. Сделките, които сключвал не били толкова изгодни, работниците му искали по-добри условия, банките го притискали за парите, доставчиците му също си искали дължимите плащания. Отчаянието било пълно. Така той стоял на една пейка в парка обхванал главата си с ръце и чудейки се дали има нещо, което може да спаси фирмата му от фалит.

Внезапно се приближил възрастен мъж и му казал: “Виждам, че има нещо, което те тревожи?”

Въпросът накарал бизнесмена да излее душата си пред непознатия. Той го изслушал търпеливо и след това казал: “Вярвам, че бих могъл да помогна.”

Попитал мъжа за името му, след това извадил чековата си книжка, попълнил един чек и му го подал с думите: “Вземи тези пари. Нека се срещнем тук точно след една година. Тогава ще ми ги върнеш и ще ми разкажеш какво е станало.”

След това се обърнал и се изгубил сред тълпата в парка.

Бизнесменът в първия момент не могъл да осъзнае какво точно се е случило. Всичко му се струвало като сън. Единственото доказателство за случилото се бил чека, който държал в ръката си. Погледнал го и почти щял да припадне от изненада. Сумата, която била вписана в него била 500 000 долара, а самият чек бил подписан от Джон Рокфелер, един от най-богатите хора в света.

“Мога да разплатя всичките си дългове веднага!” – осъзнал мъжа. Но вместо това, той решил да не осребрява чека, а да го прибере в сейфа си. Чекът му давал така желаната от него сигурност, но той решил, че ще направи още един последен опит да спаси бизнеса си със собствени сили.

С възобновен оптимизъм бизнесменът предоговорил вече сключените неизгодни договори, успял да се разбере с банките и доставчиците си за отсрочка в плащанията. Реализирал и няколко големи продажби. Само след няколко месеца успял собственоръчно да изплати всичките си задължения, а бизнесът му отново започнал да просперира.

Точно една година по-късно, той се върнал в парка с неосребрения чек в джоба. В уреченото време се появил и възрастния човек. Но точно, когато бизнесменът щял да му върне чека и да му разкаже историята си, се появила медицинска сестра, задъхана от бързо ходене, която хванала стареца.

“Така се радвам, че успях да го настигна и заловя.” – казала тя. “Надявам се, че не Ви е притеснил много. Той често бяга от старческия дом и разказва на хората, които срещне, че е Рокфелер.” След това отвела стареца.

Бизнесменът стоял там зашеметен от чутото. Цяла година, той купувал, продавал, сключвал сделки и водел преговори така, сякаш разполага с подкрепата на половин милион долара!

succsess_confidens

Внезапно осъзнал, че не парите – въображаеми или истински, преобърнали живота му. Причината била в придобитите увереност и самочувствие, че има власт да постигне целта, която преследва!

Не губете увереността в себе си и запазете самоуважение каквото и да се случва. Вие сте силата, решението и успеха.
Приемайте трудностите, изпитанията и провалите като предизвикателства и възможност да откриете пред себе си нови хоризонти.

„Не правете компромиси със себе си. Вие самите сте всичко, което имате!”Дженис Джоплин

Марияна Стракова

Създател, Автор, Редактор, PR, Организатор събития, Йога преподавател, Ментор, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook