Д-р Мариян Иванов: Моят личен опит в лечението на КОВИД – 19 | ПРОМЯНАТА

Обичайно начало с нищо необичайно – общо неразположение, отпадналост, болки по тялото.

На 3-тия ден изчезна обонянието ми. Напълно. И тогава вече нямаше никакво съмнение за какво се касае. Това е симптом, който не е задължителен за Ковид инфекцията, но когато го има, той е по – сигурен и от PCR тест. Бях подготвен за този момент. Незабавно отмених всякакви ангажименти, самоизолирах се и започнах лечение, каквото вече бях препоръчал на много мои пациенти и приятели с Ковид инфекция, лечение, което им бе повлияло добре. Започна сливане на дни и нощи с температура достигаща и надхвърляща 39 градуса, силни болки в тялото, екстремна отпадналост и пълна липса на апетит и жажда.

След период от 36 часа, през който не бях хапвал абсолютно нищо и бях изпил не повече от 2 чаши вода (а същевременно бях сменил 5-6 мокри от обилно изпотяване фланелки), при опит за изправяне съм загубил за кратко съзнание. При падането съм ударил лошо главата и само благодарение на бързата намеса на моята съпруга, с която заедно караме инфекцията, обилното кървене бе спряно, а раната, която се беше отворила в областта на челото и си беше за шиене, бе дезинфекцирана и затворена с помощта на етерични масла от лавандула и чаено дърво с манука и канука и на Цикатридина. Няколко бързи приема на Арника 5СН допринесоха със сигурност за ограничаване на кървенето.

Лечението на Ковид продължи:

– 2 – 3 пъти дневно по 5 гранули от хомеопатичните медикаменти Phosporus 30CH и Arnica montana 5CH, с които целя предпазване от усложнения на дихателни пътища, бели дробове, нервна система и кръвоносни съдове

– през първите 2 дни Oсцилококцинум 3 x 1 флакон. Това хомеопатично лекарство стимулира неспецифичната противовирусна защита на организма.

Парагрип – няколко пъти дневно (ако се налага и през нощта) по 2 таблетки за смучене. Парагрип съчетава няколко лекарства, които повлияват добре болките в тялото и главоболието, придружаващи повишената температура.

– През една от нощите имах силно усещане за задух и недостиг на въздух, което за щастие се повлия много добре от Arsenicum album 15CH и Kalium carbonicum 30CH – по 5 гранули. Тази комбинация вече бе оказала чудесно въздействие върху моята съпруга, която също бе имала подобни оплаквания.

Имуно Фитолек 2-3×1 капсула (а при хора с хронични заболявания, наднормено тегло и/или отслабена имунна защита и 3х2 капсули). Тази хранителна добавка, съдържа витамин С, витамин Д, цинк, селен и екстракти от ехинацея и саменто (котешки нокът) – 2те билки с най – мощното имуностимулиращо действие в растителния свят. Аз лично приемах 1 – 2 капсули дневно поради факта, че имам много силна и реактивна имунна защита и не мислех, че е необходимо да я стимулирам допълнително (това при определени обстоятелства може да увреди собствения организъм и дори да го убие – в тези случаи се касае за т.нар. цитокинова буря)

ГРИЖА за КЛЕТКАТА (Cell Care) на Вивасан, Швейцария: 2х1 капсула. За тази хранителна добавка има проучвания, че помага при Ковид – 19 и стимулира процесите на т.нар.автофагия. Този процес аз активирам и с помощта на частично гладуване, което се получава изключително лесно на фона на пълното безапетитие при Ковид инфекцията. За целта е препоръчително гладуване поне 16 часа в денонощието. В тези случаи, за да удовлетвори своите енергийни нужди, организмът прибягва до разграждане на стари, дистрофично променени и заразени с вируси клетки и на практика се постига самоочистване и подмаладяване. През 16-те часа гладуване е още по – важно да се приемат вода и неподсладени чайове, за да се стимулират допълнително процесите на детоксикация на организма.

НИГЕНОЛ (масло от черен кимион, богато на Омега-6 ненаситени мастни киселини) на Вивасан, Швейцария: 2х1 капсула – силно противовъзпалително и стабилизиращо мембраните на клетките действие. Много полезно и за мозъка и сърцето.

Крем МАЩЕРКА и/или крем ХВОЙНА на Вивасан: втриване над гръдната кост и в областта на шията, няколко пъти дневно. И двата крема съдържат по няколко етерични масла със силно антисептично, противовъзпалително, болкоуспокояващо и подобряващо дихателната функция и кръвообращението действие.

Екстракт от семена на грейпфрут (ЕСГ) на Вивасан: 3-4 x 20 капки разтворени в цитрусов или друг сок или в малко прясно мляко (така не се усеща горчивината) – изпиват се на гладно. Унищожава всякакви вируси, бактерии, гъбички и паразити.

Куркумин с олеуропеин на Вивасан: 3х1 мерителна лъжичка. Съчетава по уникален начин антисептичното, притивовъзпалителното, имуностимулиращото, антиоксидантното и кардиотоничното действия на екстракти от куркума, черен пипер и маслинови листа. Освен това пиперинът многократно увеличава усвояемостта на куркумина от човешкия организъм.

чай ФАРИНГО Фитолек и БРОНХО Фитолек. Когато чаят поизстине, към чашата прибавам 1-2 капка етерично масло от лимон на Вивасан и 20-30 капки Клеева тинктура(на Хигитест). Етеричното масло от лимон има силен имуностимулиращ, противовирусен и тонизиращ ефект. То повлиява много добре и гаденето и храносмилателните нарушения, които често съпътстват Ковид инфекцията. И не на последно място етеричното масло от лимон подобрява кръвообращението и намалява кръвната съсирваемост…

– 1-2 таблетки Аспирин дневно – за намаляване на кръвната съсирваемост и за облекчаване на възпалението.

Мелатонин. Аз лично приемах вечер по 1 таблетка от 10 мг. на Джеймисън, Канада. Известен като хормонът на съня, мелатонин има и редица други положителни въздействия върху човешкия организъм, сред които са имуномодулиращо, антиоксидантно и регенериращо действия.

През цялото време моята съпруга спазваше почти същата програма.
Бях подготвен и с АСС прахчета, Бромхексин таблетки и Фамотидин таблетки, в случай, че се появи тенденция към обхващане от инфекцията на дихателните пътища и белия дроб. При мен това не се случи, но на няколко пъти давах от тях на моята съпруга. С много добър ефект – инфекцията бе ограничена. От полза може да бъде и приемането на пробиотици.

И така, рекапитулацията засега е стабилно състояние на 7-мия ден и достатъчно жизнена енергия, за да мога да напиша всичко това и едновременно с това да мога да организирам хоум офис и да свърша и редица други задачи. Същевременно телефонът ми не спира да звъни – все повече мои колеги, приятели и пациенти са в моето положение и търсят съвет какво да предприемат. Всички те ме стимулираха да опиша своя личен опит в борбата ми с Ковид – 19. И разбира се, позитивно мислене, дихателни практики и оводняване, оводняване, оводняване…
А от вчера имам отново обоняние…
Бъдете здрави и се пазете! :*

Д-р Мариян Иванов е специалист по вътрешни болести, член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация и преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Създател и лекар в Медицински Център Фитолек – София, където медицинските специалисти комбинират класическите методи на лечение с хомеопатия, фитотерапия, нутритерапия, източна медицина и други практики.

 

Марияна Стракова

Създател, Автор, Редактор, PR, Организатор събития, Йога преподавател, Ментор, Пътешественик

2 коментара
  1. С благодарности за споделеното лечение, което е много актуално в разгара на епидемията с Ковид 19!
    Вкъщи сме здрави, но винаги мога да бъда полезна на моите приятели и близки , с компетентните препоръки на известния д-р Мариян Иванов. Бъдете и вие здрава Марияна, и все така благородна, позитивна и полезна с най-актуалната информация за нашето физическо и душевно здраве! Имайте Светли и щастливи бъднини!

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook