Майчин съвет

Фейза била винаги нервна и имала труден характер. Отговаряла грубо, когато я питали нещо, и причинявала проблеми и караници. Съучениците й не харесвали компанията й и странели от нея. През по-голямата част от времето тя била сама. Докато другите деца се шегували и закачали едно с друго, тя си мислела, че се смеят на нея. Когато приближала към тях, разбирала, че това изобщо не е така, и се отдалечавал объркана и разтревожена. Ходела на училище със свито сърце, защото се чувствала изолирана и отхвърлена от съучениците си. Един ден събрала смелост да разкаже на майка си как никой не я обича и не иска да й бъде приятел.

Майка й замълчала за миг и после казала:
– Миличка, никой няма да иска да се сближи с теб, ако ти не се сближиш с него. Няма как да спечелиш симпатиите им, ако първо не им покажеш своите. Отношенията между хората са постоянен двустранен процес на даване и получаване. Затова трябва да си щедра с твоите съученици. Няма да получиш любов, без ти първо да дадеш. Запомни, че толерантността и любовта са десет пъти по-добри от злобата и кавгите. Тези две качества ще ти помогнат да живееш в мир със себе си и с околните.

Променете себе си, за да промените и отношението към вас. Бъдете отворени и отдавайте най-прекрасното на света и хората около вас.  Имате силата да промените нещата. Изберете любовта и мира. Дръжте съзнанието си отворено за всички позитивни послания, които всеки един ден ви поднася.

Марияна Стракова

Създател, Автор, Редактор, PR, Организатор събития, Йога преподавател, Ментор, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook