Зодия Дева – трудолюбиви, грижовни и практични, любители на времето за себе си

Дати на раждане: 24 август – 23 септември
Стихия на знака Дева – Земя
Планета – Меркурий
Ден от седмицата – сряда

Основни черти

Битува мнение, дори и сред астролозите, че Девата е дребнава и тесногърда. В действителност, ако Девата разкрие своя потенциал напълно, практически няма нищо общо с подобна характеристика. Когато Девите са уверени в собствените си сили, те могат да се проявят като най-успешните и творчески личности от всички зодиакални знаци.
Много от Девите посвeщават живота си в служба на другите хора. Те са трудолюбиви и винаги се стремят всичко, което правят да бъде пеpфектно.
Едно от забележителните качества на хората от зодия Дева е, че независимо колко пъти са били лъгани, те никога не губят вяра в хората и никога не могат да бъдат цинични. За съжаление добротата не винаги им е от полза, много често други се възползват от тях за лична изгода. Девите могат да бъдат жертви в междуличностни отношения, могат да пострадат в борба за власт.

Творческата и чувствителна личност на Девата подобно на орхидеята се нуждае от специални грижи, за да може да разцъфне и да покаже на целия свят неповторимата си красота. Те са срамежливи и предпочитат някой друг да е център на внимание. Често Девите отдават цялото си време и енергия своите близки, за да могат те да бъдат щастливи и успешни.
Тези хора са изпълнени със състрадателност и винаги се грижат за близките си. Девите са тези, на които в трудни моменти винаги може да разчитате. Ако имате труден период в живота то вие винаги може да разчитате на подкрепа от представител на този знак. Те са способни и разбират човешките слабости най-добре от всички, притежават забележителна способност да анализират и всичко това съчетано с интуицията, която имат ги прави незаменими, когато трябва да получим мъдър съвет. Ако до Вас има Дева, означава, че във вашия живот има човек, който ще Ви разбира и ще се грижи за вас. Романтиката не привична за Девите, тяхната привързаност и тяхното приятелство са повече практични, което безусловно е много добро качество. За много от хората Деви основното желание е да водят един скромен и ненатрапчив живот.

Жената Дева

Жената Дева е трудолюбива и старателна, нейната работа и призванието ѝ са много важни за нея. Тя винаги търси нови пътища за подобряване на начина си на живот. Тя притежава много качества, които ѝ помагат да се справя с трудностите в живота. Нейният мозък работи постоянно, което често ѝ пречи да се отпусне и дори да заспи.
Зодиакалният знак Дева се управлява от планетата Меркурий, затова наричаме тези знаци ментални. Жената Дева притежава аналитичен ум, което е предпоставка за нейното критично отношение към живота. Тя е наблюдателна, на нея ѝ е еднакво лесно да забележи, както грешката в логическата задача, така и пропуска във външния вид. Същевременно тя е мъдра и практична, способна да извлича положителното от всяка една ситуация.
Знакът Дева управлява храносмилателната система, жените Дева са много взискателни към храната, която консумират. Режимът на хранене и здравето са много важни за тях. Тъй като стомахът и червата ѝ са особено чувствителни, тя не трябва да яде, когато чувства негативни емоции.

Жената Дева е ориентирана към материалната страна на живота. Символът на този знак е събирането на плодовете. Още повече, много от Девите считат, че се намират по-близо до ръба на пропастта, отколкото до благополучието. Основните жизнени проблеми при жените Деви, като правило са свързани с работата и с парите. Тези жени трябва да се научат да държат мислите си подредени и сами да се убедят, че могат да се само програмират на вълната на успеха, а не да се отдалечават от него.
Тя може да бъде привлечена от мъже, които имат силен дух и имат намерение да достигнат до успехи в живота. Може да я впечатли и интелигентен мъж с добри обноски. Най-вече Девата не обича мързеливите и апатични мъже и колкото и да я привлича такъв човек, тя няма да остане дълго време с него. Също така не я привличат мъже, които нямат ясни цели в живота, нямащи достатъчен потенциал. Жената Дева не започва връзки безотговорно, без да анализира поведението и качествата на потенциалния си партньор. Тя използва проницателния си ум, наблюдава и оценява, но за всичко това е нужно време. Тя търси честност, доброта и вътрешна сила. Тя е много придирчива в любовта и предпочита да остане сама, отколкото да започне връзка с някой, когото смята за недостоен за себе си. В семейството тя е вярна съпруга, забележителен приятел и помощник във всичко.

Мъжът Дева

Мъжът Дева е спокоен, хладен. Той е въплащение на емоционалната сдържаност. Но вътре в себе си той е чувствителен и романтичен. Може да мине много време преди да го опознаете по-отблизо, тъй като той се отнася с недоверие към бързи развиващите се отношения. Мъжете от този зодиакален знак могат да бъдат критични, потайни, особено много ги привлича чистотата – тези черти от характера им понякога могат да предизвикат разногласия във връзката.
В любовта той е много избирателен, честен, сдържан в показване на чувства, практичен. В партньора търси интелект, надеждност, а също така и физическа красота. Той не може да търпи емоционална неуравновесеност, нерешителност, грубост и вулгарност. Той е много придирчив към детайлите. Ако той забележи петно по дрехите или дори най-малък недостатък в облеклото, то това може да създаде у него общо негативно впечатление. Той е един истински отшелник, който не се нуждае от много голяма интимност. Девите от време на време се нуждаят да остават сами. В семейството му е нужна свобода, за да може понякога да отдели време за себе си.

Мъжът Дева обича да прави анализи на всичко, което е около него. Като правило той може да дава добри практични съвети. Той е способен да открие най-доброто решение за всяка една ситуация и не трябва да се съмнявате за нищо, ако сте решили да го помолите за съвет. Той е практичен и поставя достижими цели, както за себе си, така и за хората, които работят с него. Той е ориентиран към изпълнението на конкретни задачи, отличава се с добра организация на работата. Винаги се стреми към съвършенство във всичко, което прави. На него винаги може да се разчита при изпълнение на всякакви практични задачи. Мъжът Дева е надарен с ясен ум и организаторски способности. Ако успее да контролира своята склонност да критикува, той може да направи много в кариерата си. Той трябва да умее да разпуска и да се забавлява, в противен случай стремежът му към съвършенство може да му донесе нервно напрежение, а в отделни случаи и болести.
Той работи ефективно и може да се отдаде на работата си изцяло. Девата не се бои от тежкия труд, много е трудолюбив и добросъвестен, с него винаги е приятно да се работи. По правило те са скромни, не обичат да център на внимание, затова те предпочитат да работят, като част от екипа, а не на ръководни длъжности. В същото време те са добри организатори, организацията на работата на други хора е тяхната стихия. За тях са подходящи професии, в които е нужно да трудолюбие, отговорност, находчивост и бърза мисъл. Мисията на мъжете Деви – учение, решаване на проблеми, лечение, организация, помагане на хората да развият своя потенциал. Като цяло им подхожда работа да помагат на другите.

Ивелина Рускова – астролог
За контакти: 0888 899 057
E-mail: astroiva@abv.bg

Марияна Стракова

Създател, Автор, Редактор, PR, Организатор събития, Йога преподавател, Ментор, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook