Венета Матева: 2021 ни дава повече въздух, идеи, планове и възможности | ПРОМЯНАТА

– Вени, щастливи сме отново да сме заедно и да си поговорим по теми, които вълнуват много хора и за предстоящата 2021. В края на миналата година ти представи своята първа книга „Сигурна промяна 2020“ и няма спор, че такава се случи. Какво е твоето възприятие за тази промяна сега, когато годината върви към своя край – от астрологична и човешка гледна точка?

ВМ: Промяната е факт, перспектива и движение, което ще ни предизвика да се адаптираме към нови обстоятелства, правила, норми и реалност. От астрологична гледна точка, това го очаквах, поради точните съвпади на важни и тежки планети в знак Козирог, който се свързва с основите, структурата, нормите, правилата, законите и времето. Юпитер планетата на разширението в компанията на Плутон не успя да покаже своите позитивни качества, а му помогна да бъде по-силен и да унищожи възможно и до основи създаденото до момента. Замесени в този заговор също бяха Сатурн, който спокойно слагаше подпис „одобрено“ върху плановете на своите приятели и Марс, който по същото време лукаво ги подкрепяше.

В общочовешки план ни остана да пораснем бързо и донякъде болезнено. От номерологична гледна точка 2020 година отговаря на цифрата 4, която представлява квадрат или затворено пространство, в което развитието идва отвътре-навън. Обстоятелствата, в които ни постави тази година ще изискат от нас онази промяна, която гради нови основи и сгради, в които да настаним останките от покъщнината ни.

Ще ни бъде по-лесно, ако приемем случващото се, ако се съхраним в настоящето и повярваме в светлината на утрешния ден.

Често и на всяко Пълнолуние говорим за освобождаване от ненужните мисли и действия, но в действителност привързани към рутината и спокойствието, забравяме да затваряме собствената си книга. Оставяме я отворена, напрашена и необезпокоявана от желанието ни да се развиваме, четем и учим.

Грижете се за здравето си, обичайте се повече, подарявайте си хубави емоции, прегръщайте с думи, жестове, усмивки, отношение и вярност. Каквото и да ви се случва сега, то е преходно и никога няма да остане в този вид. Ще си отиде, а какво ще дойде на негово място зависи само от нас. Бъдете творци, бъдете художници, бъдете скулптори, бъдете архитекти, бъдете писатели и сътворете това, за което истински мечтаете.

Дойде време да приемем новата действителност
с промяна в самите нас.

– Годината беше белязана с много ретроградни периоди, ключови съвпади на планети и други астрологични знаци. Какво ни даде и какво ни взе според теб тази година?

ВМ: Да, тази година ни предложи всичко. Богато меню от ретроградни планети и тежки съвпади ще оставят тази година незабравима и ключова за всички сфери на живота. Смятам, че съществува равенство между даване и взимане във Вселената, но разминаването в усещането ни идва от гледната ни точка, която разбираемо за човека е винаги ощетяваща за него самия. Сякаш така сме устроени, да виждаме по-лошо лошото и да имаме по-големи надежди към хубавото. А всъщност всичко е равно.

Ако сте загубили работата си, сега имате възможност да се огледате за нова, да завършите курс, да потърсите нова перспектива, да подобрите уменията си, да извикате талантите си и да потърсите своя нов път. Лесно е ако отворите очи и приемете желанието за промяната като старт. Ако срещате трудности в личен план извикайте себе си и бъдете честни, с това което ще чуете. Оставете навика в миналото, прегърнете с уважение човека до вас и заедно се изправете пред проблемите си. Каквото и да се случва благодарете му за споделеното време, опит и внимание. Бъдете щастливи! Потърсете своето ИСКАМ – чисто, истинско и неподправено.

– Безспорно изпитанията и трудностите са това, което ни моделира и шлифова. Знаем, че планетарната подребда оказва влияние на нас и случващото се около нас. Как обаче можем ние да използваме потенциала на това влияние в позитивен план за нас и околните?

ВМ: Със сигурност изпитанията и трудностите са тези, които ни оставят беззащитни и голи пред голямото огледало на живота.

От астрологична гледна точка Асцендентът представлява маската, която по-често несъзнателно слагаме излизайки навън. Например, ако сме зодия Козирог, имаме прекрасна и борбена Луна в знак Овен, Марс в мистичния Скорпион, но Асцендентът Рак умело прикрива суровата ни и решителна същност. Харесваме се, лесно влизаме под кожата на околните, но в действителност стратегически умеем да управляваме нещата.

Десцендентът в хороскопа разкрива нашата същност, качества и търсене в крайна сметка. Чрез позицията на Луната реагираме емоционално на случващото се, а през енергията на Марс действаме първично задействани от желанието за успех. Всяко действие като решение преминава през планетата Меркурий, която спрямо възможностите си във всеки хороскоп разпределя работата на останалите планети.

Всяка планета има ниво на проявление и само от нас зависи, в какво ниво желаем да работим с нея. Изпитанията и трудностите са инструменти, които или добавят още една степенка по стълбата ни или махат съществуващата. Пример ще дам с планетата Марс. Марс е планета на действието и от нас зависи как ще го използваме. Яд, агресия, недоволство, обвинения или развитие, растеж, надграждане и усъвършенстване. Изборът е наш! Изпитанията са опит, който може да ни открие неподозирани възможности навън и в самите нас като потенциал.

– Сигурна съм, че знанията и контакта с различни хора са те направили много сензитивна към детайли, които остават невидими за другите. Можеш ли да откроиш поне 3 неща, с които според теб е належащо да се разделим всички, независимо от пол, възраст, рождена дата, професия и др.

ВМ: Обичам работата си и винаги съм я обичала. Сега като Астролог, а преди това като служител в корпоративния сектор, съм работила с хора. Това ми харесва. Смятам, че имам необходимия жизнен опит, знания, подход и желание да бъда полезна на клиентите си. Срещам се с много хора с различни казуси и никога решението не е едно и също, защото участващите хора в него са различни. Всяка натална карта представлява подробен психологически портрет и моят съвет винаги трябва да се съобрази с тази специфика. Освен това трябва да съобразя развитието на човека спрямо личната му карта и да преценя събитията, които му предстоят спрямо прогнозите. На фона на своята практика мога да споделя основните слабости, с които трябва да се справим според мен.

На първо място мисля, че трябва да минимизираме очакванията, които имаме към всеки и всичко. Много е трудно. Знам. Сякаш естествено зад това, което правим стои очакването за добра оценка, резултат и одобрение. Представете си, че живеем по-спокойно и даваме просто така, без надеждата да получим. Когато нямаме очакване, няма да имаме и разочарование. Когато нямаме разочарование, няма да имаме обида и тъга. А всъщност чрез очакването ние храним егото си, защото то има нужда от оценка на всяка цена. Често стигайки до тук в разговори с клиентите си те споделят, че това е точно така, но как може да бъде по друг начин. Може, когато избираш да даваш без очакване или спираш да даваш.

Тръгваш си. Тогава също се грижиш за егото си, защото избираш да уважиш себе си и да си тръгнеш от място, в което не си оценен.

Уважавайте себе си и правете, това което наистина искате. Ако правите нещо с любов тя ще ви е достатъчна и няма да имате нужда някой друг да ви я дава. Ценете времето си, търсете вашите хора, вашите занимания и търсете баланса вътре в себе си.

Вече възприехме твърдението, че нищо няма да е същото след тази година. Но ти как виждаш и усещаш 2021 година? Дали ще успеем да се справим с последствията на Covid-19 – в икономически план и в човешки – с наслоения страх, съмнения, отдалечаване, отчужденост… Какво ни подсказват планети и звездите за това?

ВМ: Предстои година, в която страха няма място. Съмненията ще трябва да заменим с увереност, а отчуждеността с разбиране. 2021 година, в номерологичен план, отговаря на цифрата 5, която се свързва с планетата Меркурий. След революцията на Уран в 4, предстои развитие, повече лекота и движение в 5. В астрологичен план ще наблюдаваме влизането на Сатурн и Юпитер в знак Водолей в края на декември 2020 година. Това ще характеризира 2021 година с развитие на дигиталните услуги, работата в електронна среда, свободните професии, онлайн търговията и иновации в много области от живота. Планетата Сатурн е старият управител на знак Водолей и тя ще се чувства удобно тук. Разликата от положението му в сегашния си дом в знак Козирог и стария му в знак Водолей идва от промяната на гледната му точка за нещата. В дома на знак Водолей, Сатурн ще има отговорността да създаде нов ред, като забрави за старите си форми и принципи. Ще даде повече свобода, желание за промяна и приключване със стари модели на мислене и поведение.

Големият добродетел Юпитер, през 2021 година също ще бъде гост в знак Водолей. Той ще подкрепи още този декември плановете на Сатурн и заедно ще ни дадат сили, воля и възможности да преминем познатия праг и да се отправим на едно ново пътуване.

Меркурий през 2021 година ще бъде ретрограден три пъти и забележете всеки път неговата спирка ще се оказва във въздушните знаци – Водолей, Везни и Близнаци. Сякаш в моменти, в които имаме нужда от подкрепа, той ще ни дава време и възможност да ревизираме и анализираме плановете си.

Марс няма да бъде ретрограден, а Венера ще влезе в ретроградна фаза в края на декември 2021 година.

В емоционален план ни очаква по-лека година. Ще имаме повече въздух, идеи, планове и възможности.

В икономически план ще трябва да се справим с последствията на 2020 година, като потърсим нови форми на живот в професионален план.

Забравете за старото, с което сте свикнали. Дойде време да приемем новата действителност с промяна в самите нас.

Приемете новите си идеи с вяра и доверие. Потърсете нови приятели и места, където отново да се чувствате добре.

– Вени, можем ли да вярваме, че всеки един зодиакален знак има определена сила всяка година, която предначертава събитията ни? Ще ни дадеш ли жокери за предстоящата 2021?

ВМ: Да, със сигурност всяка година разкрива нови възможности за развитие и  израстване пред всеки един зодиакален знак и е добре да използваме този потенциал.

Предстоящата 2021 година ще бъде ключова и изключително важна за родените под знак Водолей и тези с асцендент Водолей. Сатурн ще изиска от родените в първа и втора декада, представители на този знак през тази година да загърбят рутината и да поставят основите на нови занимания и отношения. Време ще е да оставят страха и навика в миналото. Късмета ще ги подкрепя през цялата година и ще им помогне да поставят своите нови начинания успешно.

Родените под знаците Близнаци, Везни, Овен и Стрелец също ще се радват на повече лекота и подкрепа в делата. Тяхната стратегия трябва да включва на първо място подреждане на ангажиментите по приоритет, обръщане на внимание на детайлите, постоянство и увереност. Тези знаци ще имат подкрепа от планетата Юпитер, която ще им носи късмет, но от тях се иска да имат теми, на които Юпитер да помогне.

Силна комуникация с 2021 година ще имат родените под знаците Лъв, Телец и Скорпион. Под силна комуникация имам предвид бърз и постоянен обмен на даване и изискване. Годината ще им предостави възможности на малко по-висока цена, отколкото на тях им се иска. Те ще е необходимо да положат повече усилия в това да бъдат успешни и удовлетворени в делата си. Нека не забравят, че всяка възможност е шанс да получим и този път шансът да получим ще зависи само от тях. Бъдете упорити, целеустремени и не се отказвайте, ако каузата е вашето щастие.

Сякаш освобождаваща от голямата тежест ще бъде годината за родените под знаците Козирог и Рак. Изпитите за тези знаци приключиха и през новата 2021 година могат да очакват своите оценки и евентуално дипломиране. Те ще се радват на повече топлина, светлина, уют и спокойствие. Сега от тях ще зависи къде ще потърсят перспектива с новата си диплома. Ще имате шансове за развитие и растеж, които трябва мъдро да използвате.

Рибите лесно ще се впуснат в чистите и нови води на 2021 година. Новата година ще им предложи лекота хармония и разнообразие. Използвайте свободното си време за любими занимания, развитие на таланти и нови запознанства. 2021 година ще бъде репетиция за грандиозната ви постановка през 2022 година. Тогава ще берете плодовете, на това което сте посяли през 2021 година.

На Девите изпращам повече смелост и увереност. Няма истинска причина да бъдат притеснени, но ще изпитват вътрешна неувереност и съмнение в собствените си сили. Ако нещо ви бъде отнето, то това е знак, че нещо друго ще ви бъде дадено. Пуснете каквото трябва да си тръгне и приемете даровете на новата година с усмивка и обновление.

– Това, с което започваш всеки ден е …

ВМ: Чаша дълго кафе с мляко, прегръдка с огромния ми рижав котарак и бърз душ.

– Твоето пожелание и послание към нашите читатели  …

ВМ: Бъдете здрави, подкрепяйте се, обичайте се и давайте най-доброто от себе си на света. Не забравяйте, че всичко е преходно и никога не губете вярата в собствените си възможности, късмета и щастието на утрешния ден.

Благодарности за подкрепата и добрите новини, Вени и До нови срещи! <3

За Астроконсултация и анализ с Венета Матева,
можете да пишете на FB: Юпитер или на info@change-life.eu

 

*Венета Матева е дипломиран Магистър по Финансов мениджмънт в Стопанска Академия „Димитър Ценов“ – Свищов. Над 18 години от живота си отдава в банковия сектор, но както често обичаме да казваме „Не всичко е пари!“
В търсене на личното си щастие и удовлетворение от живота през 2015 започва да изучава астрология, успоредно с текущата си работа в корпоративния свят. С усещането и вярата, че никога не е късно да започнеш да преследваш мечтите си, овладява всичко свързано с тази наука – от зодиите през планетите, за да достигне до дълбочината на човешката същност, мисия и таланти. Завършва обучение в школата към съюза на Астролозите – Иван Станчев в класа на Кирил Горанов и предприема ПРОМЯНАТА – да се раздели смело с досегашния си начин на живот и работа. Паралелно завършва обучение за „Медиатор“ към „Професионалната асоциация на медиаторите в България“, както и обучение по традиционната система „РЕЙКИ“ на д-р Микао Усуи.
От 2017 година работи като Астролог, като в работата си използва всички практики на модерната западна Астрология, които умело съчетава с Нумерология. Води курсове по астрология за начинаещи и напреднали астролози, като до момента има завършили два випуска ученици. През 2019 издаде първата си книга „Сигурна промяна 2020“.

Вижте още: Венета Матева: ПРОМЯНАТА е начин на живот

Марияна Стракова

Създател, Автор, Редактор, PR, Организатор събития, Йога преподавател, Ментор, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook