Болките в гърба и нашите емоции

Гърбът се състои от много мускули, но когато говорим за болки в гърба, ние обикновено имаме предвид гръбначния стълб. Гръбначният стълб има 33 прешлена, разпределени на шийни, гръдни, поясни и опашни. За да опростим нещата, ще наречем тези области – долна, средна и горна част на гърба. Това, което ще прочетете не може да замести медицинско лечение. Това е, за да отворите ума си към възможна емоционална връзка, която може да причинява или увеличава вашата болка в гърба. Имайте предвид, че е важно винаги, когато имате болки в гърба да се консултирате с лекар.

От емоционална гледна точка гърбът представлява нашата опорна система. Проблемите с гърба обикновено означават, че не чувстваме подкрепа. Доктор Милтън Ериксън е познат със заключението “Ако не обърнеш внимание ….. плащаш с болка.”

Какво се опитва да ни каже тялото? Какви емоции следва да променим, за да намалим или премахнем болката в гърба?

Болка в горната част на гърба

Болката в горната част на гърба е свързана с усещането за липса на емоционална подкрепа, чувството, че значими  в живота ни хора не ни разбират или подкрепят. Не се чувстваме обичани или пък се опитваме да задържим любовта на някого. Болката в горната част на гърба може да означава, че чувстваме някого като товар на гърба си.

Ако променим нагласата си, че ние сме отговорни  за щастието на другите, бихме могли да облекчим болката в горната част на гърба и врата. Нека правим неща за останалите от сърце, а не заради чувството, че трябва да го направим или защото няма да ни обичат.

Когато започнем да обичаме себе си, не само ще увеличим своето щастие, а най-напред ще открием  подкрепа в себе си.

Болка в средната част на гърба

От гледна точка на емоциите, болката в средната част на гърба идва от усещането за вина за неща случили се в миналото. Може би се страхуваме да погледнем назад? Може би крием миналото си? Сякаш някой е забил нож в гърба ни? Искаме да изкрещим “Махни се от гърба ми”?

За да можем да се движим свободно напред, е необходимо да освободим гнева и чувството за вина  от миналото и да прегърнем настоящето и бъдещето с любов в сърцето си.

Болка в долната част на гърба

Днешните времена са много трудни от финансова гледна точка. Какво е нашето финансово състояние? Притесняваме ли се за него? Липсата на пари, страхът, че нямаме финансова стабилност или страхът от материални загуби, могат да бъдат причина да чувстваме дискомфорт в долната част на гърба. Количеството пари, с които разполагаме, нямат нищо общо с това. Страхът от липсата на финансова подкрепа, страхът за нашето оцеляване увеличава тази болка.

С елиминирането на парализиращото чувство за вина, изчистване на минало ни от гнева и трансформиране на страха в лична сила ще постигнем контрол, благополучие и ще намерим спокойствие на ума, за които копнеем в живота си. Това може да се преодолее за кратко време с техники на Невро-лингвистично програмиране (НЛП)

Автор: Ronda Degaust*

Източник: http://coachingvalley.com/profiles/1195/posts/which-emotions-amplify-your-back-pain

*Ronda Degaust е автор, журналист, сертифициран международен треньор по Невро-лингвистично програмиране (НЛП) и  Личен треньор. Използвайки специализирани умения, Ронда подпомага клиентите си за освобождаване от негативните емоции  и  развиване на позитивна концентрация към  по-щастлив, здрав и продуктивен живот.

Повече за нея можете да откриете:
http://lifepotential.ca/
http://lifepotentialdevelopments.com/

Марияна Стракова

Създател, Автор, Редактор, PR, Организатор събития, Йога преподавател, Ментор, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook