Създавай сам промените, за които жадуваш

Животът ти еволюира и се променя всеки ден. Може да не забелязваш всеки детайл или дори често да си мислиш, че дните изтичат по един и същи ритъм и график, но всъщност всичко се случва постоянно … дълбоко под повърхността!

Докато един ден не осъзнаеш, че нещата са се променили и по всички личи, че това е станало бързо. Но всъщност не е! Процесът на промяна започва тихо и дълбоко, без да го забелязваш за известно време, без дори да вярваш, докато изведнъж не стане по-очевиден. И ще си кажеш: „Какво се случи? Как стана това? До вчера беше едно, а днес вече е друго!“

Споделям думите, написани върху надгробната плоча на английски епископ в криптата на Уестминстърското абатство, за да ти дам увереност, че всяка съзнателна промяна в теб е смисълът, с който изпълваш всеки свой ден!

Когато бях млад и свободен и въображението ми не знаеше граници, мечтаех да променя света. Като започнах да остарявам и помъдрявам, открих, че светът няма да се промени, така че поукротих стремежите си и реших да променя само страната, в която живеех.

Но и тя изглеждаше непоклатима.
В залеза на моя живот, в последен отчаян опит се залових да променя поне моето семейство, най-близките ми, но уви, те не искаха и да чуят.

Сега, когато лежа на смъртния си одър, внезапно прозрях:
Ако най-напред бях променил себе си, тогава, чрез моя собствен пример щях да променя семейството си. Вдъхновен и насърчен от моите близки, щях да мога да направя и страната си по-добра, а кой знае, може би дори щях да успея да променя света.

Моля те, бъди отговорен и съзнателен към промените в теб самия, дерзай за тях и вярвай, че си заслужава! Промяната е най-сигурното нещо в живота ти – понякога се случва бавно, друг път бързо. Може би си мислиш, че понякога не е за добро, но друг път си сигурен, че е прекрасна промяна. Огледай се и виж колко много неща са се променили драстично.

През последните 5 години животът ти е претърпял значителни промени във всяко едно отношение, нали? Някои от тези промени си повикал с цялото си сърце и душа, но други не си посрещнал радушно, а трети просто не си искал да се случат по никакъв начин и дори си се борил срещу тях.

Осъзнаваш ли колко от промените, в които живееш днес, са резултат от мислите, вярванията, действията ти? Как с твоите съзнателни  действия облагороди собствения си живот или обкръжението, в което си? Колко пъти си мислиш или заявяваш: „Аз трябва да променя това в себе си, искам да се откажа от …, сериозно ще се погрижа за себе си… !“ и  си го направил наистина? Често ли си обещаваш, но въпреки обещанието, се оставяш след всички и всичко?

Точно ТИ и единствено ТИ притежаваш цялата сила, за да направиш всяка една промяна, която истински желаеш в живота си! Точно ТИ си отговорен за всяка една мисъл, която позволяваш да резонира в теб и предопределя твоите вярвания, решения, думи и действия. И всичко, което живееш сега, е резултат от твоите избори до сега. Точно ТИ имаш целия потенциал да направляваш процесите. 

Не оставяй нещата просто да се случват някак си! Не живей в отчаяние и по инерция, защото това е отново избор, който ще си длъжен да понесеш с всичките последствия, които не желаеш.

Всички носим мисия, която ни обвързва с колективно служене и отдаденост към човечеството. Тук сме, за да създаваме, облагородяваме, развиваме и извисяваме себе си и света. Всяко действие – носи резултат – от почистването на боклука край пътя, посаждането на цвете, отстъпване на пътя, до обичта към съседа ти. Когато взимаш решение или предприемаш  действие, запитай се:  „Как ще се отрази това на другия, на обществото, на човечеството?” Всеки един от нас има властта да повлияе  на всички и всичко около себе си, чрез своя личен пример, отношение и отдаденост към най-позитивното и най-градивното. Затова, създавай сам промените, за които жадуваш, говориш или искаш да се случат. По малко, с добро намерение и последователно действие, всеки ден!

Отделяй си време и размишлявай над това: Как моето присъствие облагородява, мотивира, променя пътя на другите или на средата, в която съм, към по-добро? Какво още мога да направя, което не съм направил? Какви са моите най-ценни позитиви и как ги използвам, без вреда за никого?

Колкото повече въпроси си задаваш, толкова повече ясни отговори ще намираш в себе си! Колкото повече отговори знаеш, толкова по-уверен ще ставаш. И тогава – всяка промяна в живота ти ще бъде желана, красива, успешна, удовлетворяваща, защото ще е твоята промяна.

Създавай и осъзнавай! Когато променяш себе си, отношението към света около теб, ти ще изпитваш все по-голямо желание да направиш нещо, с което да подобриш живота и на други хора около теб. Бъди творец на промените и виж как животът ти ще се се изпълва с радост, наслада и удоволствие. Защото го ЗАСЛУЖАВАШ! 😉

С обич, Марияна Стракова

Тази статия е обект на авторско право и може да бъде цитирана и споделяна само с изричното упоменаване на автора и поставяне на активен линк към оригинала. Благодарим Ви!

Марияна Стракова

Създател, Автор, Редактор, PR, Организатор събития, Йога преподавател, Ментор, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook