За добър старт на деня!

3 неща, които да направите сутрин, преди ставане от леглото

Начинът, по който стартирате сутрин, веднага след като се събудите, може да даде тон за целия ви ден. Нека си го кажем: много от нас често се събуждат уморени, раздразнителни и не желаещи нищо повече от още десетминутна дрямка. Ако естествено сутрините не са най-добрата част от деня ни, ставането в добро настроение е голямо предизвикателство.
Въпреки това, има няколко неща, които можем да направим, за да си осигурим възможно най-добрия старт. Започнете от утре, като се опитате да си лягате 30 минути по-рано, навийте часовника за 30 минути по-рано сутринта (ще си заслужава) и опитайте следните три предложения.

Отделете малко време за благодарност
За да се справите с чувството на безпомощност и обезкуражаване от сутрешното ставане, много е полезно да отделите известно време за благодарност за това, което имате. Хората, които постоянно поддържат благодарна нагласа се наслаждават на по-малко стрес, на висок имунитет, по-добра производителност и като цяло на по-добро здраве.

Един от начините съзнателно да изведете благодарността в съзнанието си е действително да се направите списък. Всяка сутрин напишете по пет неща, за които сте благодарни. Няма лошо, ако повтаряте някои неща – важното е да ги осъзнавате. След като сте направили списъка, прочетете си го. Като започвате деня си, виждайки света в положителна светлина, и приемайки чудесните неща, които животът ви е дарил, това ще ви мотивира и носи радост през целия ден.

Медитирайте
След като сте наясно с нещата, които ви карат да се чувствате благодарни, отделете пет или десет минути за лечебната сила на медитацията. Сутринта е идеалното време за концентриране на ума върху днешния ден, тъй като е отпочинал и още не е натоварен от предизвикателствата на деня.
Макар че медитацията може да се прави във всяка позиция на тялото, сутрин може да е най-ползотворна, ако седнете в леглото си, облегнати на стената или таблата, така че да не се отнесете отново в сън.

Седнете в удобна поза, затворете очи и отпуснете тялото си като се фокусирате върху всички мускулни групи от пръстите на краката си до мускулите на лицето, за да се уверете, че не задържате никакво напрежение в тялото си. След това просто дишайте и наблюдавайте движението на дъха и мислите без да спирате на конкретна мисъл, а просто оставете всичко да преминава и да се освобождава чрез издишване. Дори пет минути са достатъчни, за да бъдете изненадани колко балансирани и фокусирани ще се чувствате след това.

meditacion_morning

Мислено планирайте деня си
След като сте настроили ума си към настоящия момент чрез медитация, може да бъде много полезно да си създадете общ план на деня. Макар че няма как да е без изненади и неочаквани обрати – какво би бил животът без тях? – нахвърлянето на общи щрихи за това къде трябва да ходите и какво трябва да свършите може да елиминира много от стреса.
Ако желаете, можете да нахвърляте задачите на лист хартия или в органайзера си или просто да си ги отбележите на ум – вие изберете кое е най-ефективно за вас.

След като сте преминали през тези три сутрешни стъпки, е време да се изправите, протегнете, усмихнете и да се заемете с рутинните си действия като не пропускате да си подарите и здравословна закуска. Ако имате време преди да поемете задачите по графика, една сутрешна разходка може да бъде много вдъхновяваща.

Когато започвате вашия ден с правилната нагласа, ще бъдете готови да го прегърнете, където и да ви отведе!

Източник: http://www.thealternativedaily.com/

Марияна Стракова

Създател, Автор, Редактор, PR, Организатор събития, Йога преподавател, Ментор, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook