Благодарността – вълшебният елексир на промяната

Благодарността е най-удивителната практика, чрез която можем да трансформираме живота си, но за това е необходимо да я превърнем в наш личен ритуал във всеки един ден, момент и във всяка ситуация.

Благодарността е осъзнаването, чрез което можем спокойно и уверено да се носим по реката на живота, независимо какво се появява и през какви препятствия и изпитания преминаваме.
Чрез нея излизаме от собствените си рамки, ограниченост, неувереност, страхове и животът се преобразява – цветовете са по-ярки, срещите ни по-вълнуващи, успехите ни са все повече и хората, с които се срещаме все по-близки на сърцето ни.

Как да развием благодарността и да я превърнем в начин на живот?
~ Опитайте се поне за няколко минути на ден в рамките на една седмица да формулирате кратки изрази. Например: Благодаря за днешното слънце, за топлата ми дреха, за вкусната храна, за уюта на дома ми, за успешно приключилия служебен разговор, за усмивката на детето ми и т.н.
~ Разпознавайте красотата във всичко около вас – картини, звуци, места, през които преминавате и благодарете за това, че имате възможността да виждате, чувате, усещате, споделяте.
~ Запазете чувството на благодарност и в труден ден или когато преминавате през изпитание и това, ще ви помогне да надвиете болката, да излезете от този момент по-бързо, по-мъдри и по-уверени в себе си.
~ Подарявайте си лично време, в което да изписвате благодарността. Купете си красив тефтер, надпишете го, например, «Моят личен благодарствен дневник» и се потопeте в уникално лично творчество. Силният ефект на изписването, можете за откриете точно в критичен момент или след време, когато се върнете към написаното. Това ще възстанови вярата, вдъхновението към живота и ентусиазма да продължите смело напред.

Тренирайте чувството за благодарност и сами ще забележите промяната в живота си.

Благодарността е удивително изкуство и най-силната молитва. Колкото повече се учим да открояваме малките и добри неща в нас, в деня ни, във всичко около нас и да благодарим за тях, толкова по-естествено и лесно ще ни бъде да го правим, толкова по-креативни ставаме в това и по-удовлетворени живеем.

Благодарността ни помага естествено да се оттече от живота ни всичко ненужно, без да полагаме усилия, без да си разчистваме сметките с някого и за нещо.

Благодарните хора можете да разпознаете, защото се чувствате леко и приятно в тяхната компания. Те няма нужда да говорят, защото просто излъчват щастието, за което недоволните мечтаят. Те вярват в себе си и носят отговорност за изборите. Те носят харизмата и увереността на успелия човек.

Можем да преминаваме през дните си или благодарни, или недоволни. Кой път ще изберем зависи от нас самите, като всичко друго, което случваме в живота си. Всеки ден е потвърждение за тези избори.

Обичайте, дарявайте, бъдете благодарни и ще получите в пъти повече от това, което имате!

Автор: Марияна Стракова
Статията е публикувана в сп. Йога за всички – бр.54, март 2016

Марияна Стракова

Създател, Автор, Редактор, PR, Организатор събития, Йога преподавател, Ментор, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook