Съвет за здравословно хранене 2: Ключът е в умереността

Хората често мислят за здравословното хранене като за нещо, което или го правиш, или не, но всъщност основополагащо за здравословната диета е умереността. Без значение какво са ви накарали да вярвате чрез някои диети, всички ние се нуждаем от баланс на въглехидрати, протеини, мазнини, фибри, витамини и минерали, за да поддържаме здраво тяло.

    • Опитай да не мислиш за определени храни като за „непозволени”. Когато отхвърляте определени храни или групи, естествено е да ги искате още повече и да се почувствате като провалил се, ако се подадете на изкушението. Ако обичате сладко, солено или нездравословни храни, започнете с намаляване на порциите и разреждане на приема им. След време може да почувствате, че желанието ви към тях е намаляло и мислите за това по-рядко.
    • По-малки порции. Когато вечеряте навън, може да започнете с основното ястие вместо с предястие или да разделите порцията с приятел.  Не поръчвайте голяма порция от нищо. В къщи използвайте по-малки съдове, мислете за порциите реалистично и просто започвайте с малко. Визуалните представи може да ви помогнат с размера на порциите – порция месо, риба или пиле би трябвало да са с размера на колода карти за игра. Дресинга за салата трябва да е една супена лъжица, а филията хляб не трябва да е по-голяма от кутийка за CD.

 

Марияна Стракова

Създател, Автор, Редактор, PR, Организатор събития, Йога преподавател, Ментор, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook