Сектор „Брак, Взаимоотношения, Любов“

Сектор „Брак, Взаимоотношения, Любов“ се намира на ЮГОЗАПАД. Този сектор се свързва с взаимоотношенията между хората, било то лични или служебни. Той може да повлияе на разбирателството и добрата атмосфера у дома или на работното място. Преди всичко обаче този сектор влияе на любовните взаимоотношения.

Трябва да му обърнем особено внимание, ако искаме да привлечем партньор в живота си или да подобрим съществуващите взаимоотношения.

Класически начин за подсилване на този аспект е да се поставят предмети по двойки: две статуетки на делфини, две сърчица (но не прободени със стрели), две статуетки на диви гъски, две птици, картина или статуетка с влюбени, два свещника с по една свещ и прочее. По същата логика е добре върху леглото в спалнята да има две възглавници, а не например три. Най-добре е обаче да поставите двойки предмети, които не са съвсем еднакви – едното може да е по-голямо от другото или да се различават по цветове или по форми. Така съблюдаваме принципа за ин и ян (мъжкото и женското начало) – два напълно еднакви предмета не приличат на двойка противоположности, а тук е добре да личи, че едното представлява женското, а другото – мъжкото начало.

Трябва да сме особено внимателни със символите на самота. Ако сте сами и искате другар в живота, махнете единичните статуетки, картините със самотни хора и сложете на тяхно място неща по двойки. Това се отнася не само за сектора „Брак, взаимоотношения“, но и за цялото жилище. Когато гледаме чифтни символи, подсъзнанието ни се настройва за взаимност и споделяне, а когато гледаме единични символи, ние подсилваме нагласата за самота. Една китайска поговорка гласи: „Щастието идва по двойки“.

Два от най-употребяваните символи за стимулиране на сектора „Брак, взаимоотношения, любов“ са две статуетки на диви гъски „мандаринки“ (дивите гъски са птици, които остават заедно за цял живот), както и символът на двойния късмет.

Това е символът на двойния късмет, който е и символ на семейна хармония. Той може да се постави под леглото, близо до него или в югозападния сектор на спалнята.

dvoen_vazel_FSh

В югозападния сектор е добре да не се поставят много растения, тъй като елементът Дърво (растенията) управлява Земята (елемента на сектора).
Махнете  растенията и дървените предмети от този сектор и боядисайте мястото в прасковен цвят.
Както и на други места в дома, така и в този сектор не допускайте безпорядък и мръсотия,  не поставяйте хербарии, сухи цветя и не дръжте повредени, пукнати предмети, неработеща техника.

Не е добре в този сектор да попада и санитарния възел, тъй като там присъства в голямо количество елементът Вода, а Вода и Земя заедно правят кал, в случая – кал във взаимоотношенията. Ако все пак Вашия санитарен възел попада именно тук, то е добре да се вземат мерки за подобряване на ситуацията. Можете да залепите огледало от външната страна на вратата, а вътре в санитарния възел да поставите  на стените едно срещу друго 2,3 или 4 (по избор) огледала. Това ще осигури изкуствен енергиен излаз на застоялата и лоша енергия от това помещение. Поддържайте винаги изрядна чистота в санитарният възел.

Най-добър цвят – розов. Други подходящи цветове – червен и бял.
Елементи – земя и огън.

По материали на инж. Елза Панайотова – Фън шуй експерт
Източник: http://www.fengshuibg.com/

Марияна Стракова

Създател, Автор, Редактор, PR, Организатор събития, Йога преподавател, Ментор, Пътешественик

Все още няма коментари

Оставете коментар

Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Присъединете се към нашия бюлетин

no image

Mobile: +359878450065
E-mail: info@change-life.eu

Благодарим Ви за доверието!

Харесайте ни във Facebook